Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Incepe lupta intre Ciupilan si Tataru. Ambii vor scaunul de primar al municipiului Husi

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

2016 se anunta a fi un an electoral puternic, cel putin la nivelul municipiul Husi, unde doi candidati ai principalelor partide politice din zona si-au anuntat si validat candidatii. Asadar, avem din partea PSD pe actualul primar Ioan Ciupilan, care, protrivit surselor noastre, in sondaje depaseste cota de 60%, iar oponentul sau este nimeni altul decat senatorul chirurg Nelu Tataru, reprezentand pe cei din Partidul National Liberal.
Suprematia dintre cele doua familii este disputata chiar si in Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Husi, unde familiie Tataru si Ciupilan nu se pot pune de acord asupra niciunui subiect in interesul unitatii medicale.
Ioan Ciupilan, primar al municipiului Husi in al doilea mandat, este favoritul in cursa electorala, acesta reusind intr-o oarecare masura sa duca la indeplinire promisiunile facute in campania electorala trecuta, chiar daca o mare parte din realizarile sale vin in urma unor jonglerii facute de edil. Amintim aici  candidatura sa ca independent la primaria Husi, sustinand in acelasi timp si echipa de consilierii ai raposatului PDL. Pentru acest lucru, edilul husean a primit de la pedelisti finantarea pentru proiectul “Marea Asfaltare”, care s-a dovedit a fi marea ”carpeala”. Desi erau prieteni la catarama, edilul Ciupilan si senatorul Dan Mihai Marian, s-au desparit in urma unor certuri pe baza unor procente care trebuiau sa intre in buzunarul lor. In urma conflictului cu Dan Marian, liderul PNL Husi, Ciupilan a reziliat contractul cu firma asfaltatoare LDP Gheorgheni si l-a adus pe prietenul sau de pahar, Emil Savin, zis si Farmazon, care a lucrat putin si prost dupa cum se stie, Primaria Husi reusind astfel sa piarda aproximativ 30% din banii obtinuti in vremurile bune.

Una peste alta, edilul Ciupilan se bucura la nivelul municipiul Husi de o popularitate care il declara castigator detasat  in lupta pe care o va duce cu senatorul Nelu Tataru.
Al doilea candidat pentru primaria Husi, Nelu Tataru, probabil cel mai bogat senator din judetul Vaslui, actual presedinte al PNL, filiala Husi, este un personaj retras caruia ii plac jocurile de culise, acesta fiind vazut extrem de rar in locurile publice sau organizand o conferinta de presa pentru a-si expune punctul de vedere. Locul sau preferat este in cabinetul din Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian”, loc care, practic, functioneaza mai mult ca un cabinet particular si sediu de campanie pentru senator. Ca activitate parlamentara, senatorul Tataru are: 57 de initiative legislative; 52 de declaratii politice; 72 de intrebari; 40 de interpelari; 2 interpelari adresate fostului Prim Ministru, Victor Ponta, si 67 de luari de cuvant in plen. De amintit este faptul ca senatorul a primit un mandatul de parlamentar pe timpul USL.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.