Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Incepe lupta intre Ciupilan si Tataru. Ambii vor scaunul de primar al municipiului Husi

Publicat

on

2016 se anunta a fi un an electoral puternic, cel putin la nivelul municipiul Husi, unde doi candidati ai principalelor partide politice din zona si-au anuntat si validat candidatii. Asadar, avem din partea PSD pe actualul primar Ioan Ciupilan, care, protrivit surselor noastre, in sondaje depaseste cota de 60%, iar oponentul sau este nimeni altul decat senatorul chirurg Nelu Tataru, reprezentand pe cei din Partidul National Liberal.
Suprematia dintre cele doua familii este disputata chiar si in Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Husi, unde familiie Tataru si Ciupilan nu se pot pune de acord asupra niciunui subiect in interesul unitatii medicale.
Ioan Ciupilan, primar al municipiului Husi in al doilea mandat, este favoritul in cursa electorala, acesta reusind intr-o oarecare masura sa duca la indeplinire promisiunile facute in campania electorala trecuta, chiar daca o mare parte din realizarile sale vin in urma unor jonglerii facute de edil. Amintim aici  candidatura sa ca independent la primaria Husi, sustinand in acelasi timp si echipa de consilierii ai raposatului PDL. Pentru acest lucru, edilul husean a primit de la pedelisti finantarea pentru proiectul “Marea Asfaltare”, care s-a dovedit a fi marea ”carpeala”. Desi erau prieteni la catarama, edilul Ciupilan si senatorul Dan Mihai Marian, s-au desparit in urma unor certuri pe baza unor procente care trebuiau sa intre in buzunarul lor. In urma conflictului cu Dan Marian, liderul PNL Husi, Ciupilan a reziliat contractul cu firma asfaltatoare LDP Gheorgheni si l-a adus pe prietenul sau de pahar, Emil Savin, zis si Farmazon, care a lucrat putin si prost dupa cum se stie, Primaria Husi reusind astfel sa piarda aproximativ 30% din banii obtinuti in vremurile bune.

Una peste alta, edilul Ciupilan se bucura la nivelul municipiul Husi de o popularitate care il declara castigator detasat  in lupta pe care o va duce cu senatorul Nelu Tataru.
Al doilea candidat pentru primaria Husi, Nelu Tataru, probabil cel mai bogat senator din judetul Vaslui, actual presedinte al PNL, filiala Husi, este un personaj retras caruia ii plac jocurile de culise, acesta fiind vazut extrem de rar in locurile publice sau organizand o conferinta de presa pentru a-si expune punctul de vedere. Locul sau preferat este in cabinetul din Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian”, loc care, practic, functioneaza mai mult ca un cabinet particular si sediu de campanie pentru senator. Ca activitate parlamentara, senatorul Tataru are: 57 de initiative legislative; 52 de declaratii politice; 72 de intrebari; 40 de interpelari; 2 interpelari adresate fostului Prim Ministru, Victor Ponta, si 67 de luari de cuvant in plen. De amintit este faptul ca senatorul a primit un mandatul de parlamentar pe timpul USL.

StiriEst

PS Ignatie: „Ipocriţii sunt mici tirani şi îi întâlnim peste tot! Sunt preocupaţi de păcatele celor din jur”

Publicat

on

De catre

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huşi.

Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameşului şi a Fariseului) este prima duminică din perioada liturgică a anului bisericesc numită a Triodului. În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul Huşilor a caracterizat acest răstimp ca fiind al pocăinţei prin excelenţă:

„Am intrat în perioada numită a Triodului, perioadă în care Părinţii Bisericii ne invită pe fiecare să ne auto-evaluăm din punct de vedere sufletesc. Să vedem unde ne situăm, care este starea noastră de sănătate spirituală. Imnele din cartea numită Triod le putem socoti un „tomograf duhovnicesc”. Putem să ne descoperim cu foarte multă uşurinţă propriile noastre slăbiciuni lăuntrice. Această perioadă este cea de pocăinţă prin excelenţă, de pregătire pentru întâlnirea cu Hristos Cel răstignit şi înviat.”

În continuarea cuvântului său, Părintele Episcop Ignatie a descris tipologia omului ipocrit:

„Tipologia fariseului este tipologia omului ipocrit, care face caz de calităţile pe care le are. Prin termenul de fariseu înţelegem un om care una spune şi alta face. Nu este consecvent cu sine însuşi, este un om fals. (…)

Fariseul din Evanghelie chiar făcea ceea ce spunea. Era un om corect. Unde este greşeala lui? Ea rezidă în faptul că a încercat să-L manipuleze pe Dumnezeu. Aşa face orice om ipocrit: manipulează întotdeauna! Vrea să pozeze în ceea ce nu este! Se convinge pe sine însuşi de calităţi pe care nu le are. Încearcă apoi să inducă o imagine falsă despre sine însuşi, imagine care nu are niciun corespondent în realitate.”

Totodată, Ierarhul Huşilor a vorbit despe pericolul formalismului în manifestarea vieţii noastre creştine:

„Fariseul transformă totul în reguli şi norme! Este groaznic din punct de vedere spiritual, duhovnicesc, să transformăm credinţa în norme, în reguli, pentru că acestea ne ucid! Dacă noi transformăm credinţa noastră, relaţia noastră personală cu Dumnezeu în norme şi reguli, nu facem altceva decât să ne oprim la formalism, să propovăduim formalismul credinţei, fără să schimbi ceva în viaţa ta! Aceasta înseamnă să fii fariseu: să transformi credinţa ta în Dumnezeu, într-un ritual, într-un formalism.

Fariseul din Evanghelie încerca să-L manipuleze pe Dumnezeu, să-I dea chestiunile exterioare, însă Dumnezeu se uită la inima omului.”

De asemenea, Preasfinţitul Ignatie a vorbit despre efectele ipocriziei şi ale mândriei în relaţia cu cei din jur:

„Să ştiţi că ipocrizia este o impertinenţă probată, o obrăznicie probată! Omul mândru este cel care nu ştie să îşi calibreze corect diferenţele, chiar spirituale, faţă de semenul său. Se urcă pe un piedestal, care nu este al său, şi se comportă cu dispreţ. Ipocriţii sunt nişte mici tirani şi îi întâlnim peste tot. Arată cu degetul! Nu se văd pe ei înşişi! Tot timpul sunt preocupaţi de păcatele, de slăbiciunile celor din jur. (…)

Vameşul îşi vedea de propriile lui păcate. Rugăciunea lui era sursă de pocăinţă, de părere de rău. El a stat smerit. Într-o traducere mai corectă, „Dumnezeule, ai milă de mine!” înseamnă „Dumnezeule linişteşte-mă, împacă-mă cu Tine!”. (…)

Omul care vine la biserică, cu cât are tendinţa lăuntrică de a tăcea mai mult după ce a plecat, cu atât este un semn clar că s-a folosit de prezenţa lui la rugăciune. (…) Un om care vorbeşte foarte mult despre calităţile sale, de fapt îşi dă seama că nu este sigur pe ele, şi nu le are. Când nu ai ceva, încerci să convingi pe cel de lângă tine ca şi cum le-ai avea. Niciodată un om smerit nu va face paradă de virtuţi.

Citeste in continuare

StiriEst

Piticul din Vaslui a fost saltat de politistii ieseni. Acesta agata minore pe Facebook

Publicat

on

De catre

Un vasluian care de ceva timp isi face veacul prin Iasi, este acuzat că “agăţa” minore pe internet. Cunoscut de vasluieni drept Piticul, fiind mic de statura, barbatul in varsta de 44 de ani isi dadea intalnire in diverse zone din Iasi cu mai multe fete. Le-a cerut acestora si poze indecente.

Piticul a fost prins dupa ce tatal unei tinere si-a facut un cont fals pe Facebook si a reusit sa “obtina” o întâlnire cu barbatul. Cei doi s-au întâlnit seara, în jurul orei 7.30, iar parintele fetei l-a filmat pe individ si a sunat la 112. Piticul a fost preluat de un echipaj de politie si este acum cercetat  penal pentru corupere de minori.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânără împușcată mortal de soţ, în Neamţ. Bărbatul e căutat de poliţie

Publicat

on

De catre

O tânără de 33 de ani din Neamț a fost împușcată de soț, cu o armă artizanală. Incidentul dramatic s-a produs în localitatea Fărcașa, spun polițiștii.

Potrivit anchetatorilor, tânăra de 33 de ani a fost împușcată sâmbătă seară, în casa în care locuia. Un apel la 112 a fost dat de un membru al familiei, în jurul orei 20.10.

Potrivit ziarului stiri-neamt.ro, femeia a fost împușcată în zona inimii, cu o armă artizanală pentru care bărbatul nu avea autorizație. TV Neamț citează surse care spun că bărbatul de 38 de ani a tras în victimă cu o pușcă artizanală, pe geam, în timp ce femeia era în casă.

Cauzele incidentului nu sunt cunoscute. Soțul victimei este căutat de polițiști.

Martorii spun că tânăra divorțase de soț și că era mamă a doi copii, precizează presa locală.

Conform zch.ro, soțul ucigaș locuia la doar câteva case de cea a tinerei. În trecut, victima a fost agresată de bărbat în câteva rânduri și ea a sesizat poliția, spun localnicii.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est