Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Asa arata drumurile din judetul Vaslui, un judet care se afla la mana PSD

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Drumuri acoperite cu noroi. Cu asta se poate „lauda” judetul Vaslui!
Conducerea judetului sustine ca este prea costisitoare reabilitarea unui drum care trece prin camp sI leaga doua sate. “Sunt drumuri care sunt circulate toamna la culesul recoltei ori primavara. Atat! Daca acel drum trece prin camp pe o lungime de 20 de kilometri este nejustificata sI costisitoare investitia. Fondurile sunt isuficiente sI din aceasta cauza accordam atentie in principal acelor artere care fac legatura intre doua drumuri judetene sI care sunt intens circulate. Imediat ce vremea va permite vom trece la reabilitarea infrastructurii. Drumurile din asflat sau cele din piatra vor beneficia de lucrari. Unele s-au deteriorate in sezonul rece. Piatra a fost imprastiata in santuri, au aparut sI gropi”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. Probleme sunt sI pe unele strazi din orase unde se circula la fel ca pe un drum forestier. Se intampla in HusI, Murgeni, Negresti, Vaslui sau Barlad. In cartierele marginase sunt strazi acoperite de noroi si apa. Primarii spun ca desfasoara lucrari la rețeaua de apa și canalizare, dar dau asigurari ca vor remedia problemele in lunile urmatoare. Intre timp cetatenii sunt nevoiti sa faca slalom printre balti, iar masinile raman impotmolite in noroi. Edilii spun ca o parte din vina o au si locuitorii de pe strazile unde se lucreaza, pentru ca nu si-au facut șanțuri de scurgere a apei.
Statisticile arata o realitate crunta
In ultimii ani, aproape 200 de kilometri de drumuri au fost modernizate in judetul Vaslui. Cum investitiile au fost facute la drumurile europene si nationale, Vasluiul ramane judetul cu cea mai proasta infrastructura, in care nu mai putin 51% din drumuri nu au fost niciodata asfaltate. Potrivit datelor centralizate la nivelul Consiliuliui Judetean Vaslui, drumurile de pamant reprezinta aproape 40% din totalul celor 873 de kilometri de drumuri comunale. Din cei 938 de kilometri de drumuri din judet, 348,43 km au beton asfaltic – 37%, 20,62 km sunt din beton de ciment – 2% si 95,36 km din imbracaminte asfaltica usoara – 10%. Asadar, 49% reprezinta proportia drumurilor modernizate, in vreme ce restul sunt drumuri pietruite si de pamant. Situatia de la nivel national arata ca proportia drumurilor asfaltate ajunge la 60%. Cea mai grea este situatia drumurilor comunale, care reprezinta 873,12 km din cei 938 de km de drumuri ai judetului. Doar 13% (120,12 km) au imbracaminte asfaltica usoara, 8% au beton asfaltic (66,20 km) si 1% beton de ciment (0,82 km). Cele mai multe drumuri comunale sunt in continuare din pamant, cele pietruite reprezentand 35%, adica 307,24 km, in vreme ce drumurile modernizate au cea mai mica proportie, de 22%, mai exact 187,14 km. Sunt localitati unde si vara accesul masinilor este pus la grea incercare. De exemplu, accesul spre DJ 207 J este greoi. In comuna Ivanesti, DJ 245 B, cu greu poate fi catalogat ca drum. Drum greu de parcurs sunt sI in comuna Osesti, dar sI la Rafaila.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.