Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sunt batute de soti, dar incaseaza mii de lei pentru asta

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Violenta in familie devine un motiv tot mai frecvent pentru unele femei din judet ca sa faca rost de bani. Dupa ce declara ca au fost batute de soti, acestea primesc bani de la o asociatie. Victimele nu folosesc insa banii pentru a incepe o viata departe de agresorii lor. Iau banii si isi acopera datoriile la magazinul din sat sau chiar pentru a-si cumpara masini. „De bataie, luam toate bataie pentru ca exista cearta in orice familie. Ne mai luam si bataie”, spune o femeie maltrata. Unele femei din judetul Vaslui care au fost batute de soti au primit cate sase mii de lei. „Meritam acesti bani, eu traiesc foarte rau cu sotul meu si vreau sa stiu de unde a venit lista facuta. Daca la primarie am mers si am intrebat si au zis ca de la Bucuresti. Pai de unde stiau ei de la cum cheama pe cutarita”, spune o femeie.
Lista cu „castigatoarele” este de fiecare data intocmita de primari. Proiectul, cu finantare europeana, a fost implementat de Agentia pentru Egalitatea Sanselor. Reprezentantii acesteia sustin ca selectia s-a facut cu ajutorul autoritatilor locale si ca femeile au dat declaratii pe propria raspundere ca au fost batute de soti. In judetul Vaslui, peste 40 de femei au fost implicate in acest proiect.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.