Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Victime ale violentei intrafamiliale. Asistentii sociali sunt ingroziti de avalansa de cazuri de femei batute

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Un număr de 30 de femei din judeţul Vaslui, însoţite de 44 de copii, au accesat de la începutul acestui an serviciile acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui victimelor fenomenului de violenţă intrafamilială. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DGASPC Vaslui, majoritatea victimelor violenţei în familie este reprezentată de femei casnice, care provin din mediul rural.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

‘Violenţa intrafamilială este un fenomen grav cu care ne confruntăm şi care are la bază mai mulţi factori: gradul scăzut de cultură şi educaţie al bărbaţilor, consumul de alcool, gelozia, stresul dat de lipsurile materiale. S-a constatat, de asemenea, că majoritatea femeilor găzduite în centre au o relaţie de tip consensual cu bărbaţii care le agresează’, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.

El a precizat că în comparaţie cu anii trecuţi se constată o creştere a numărului de femei care cer ajutor autorităţilor în momentul în care sunt agresate.

‘Faţă de situaţia din anii trecuţi, am remarcat o creştere a numărului de femei care solicită sprijinul autorităţilor locale sau al poliţiei, atunci când sunt victime ale violenţei familiale. Sunt în continuare şi femei care acceptă violenţa, sau femei care sunt găzduite în centre, dar apoi se întorc la soţii sau concubinii care le-au agresat, însă am făcut paşi mari în lupta pe care o ducem pentru conştientizarea în rândul femeilor a faptului că nu trebuie să accepte violenţa ca pe ceva normal’, a mai spus Ionel Armeanu Ştefănică.

Femeile sunt primite în centre pe baza unor procese verbale încheiate cu reprezentanţii poliţiei sau pe baza unor referate întocmite de specialiştii DGASPC Vaslui. Potrivit Ordinului 383/2004 prin care se aprobă standarele de calitate pentru serviciile sociale din centrele pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice, găzduirea în adăpost va fi pentru o perioadă determinată cuprinsă între 7 şi 60 de zile, cu posibilitate de prelungire până la 90 de zile, iar în situaţiile excepţionale până la 180 de zile.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.