Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevi care fac cinste judetului! Elevul Vlad Simbotin, merge la olimpiada in Vietnam

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Vlad Sîmbotin, elev la LMK Vaslui, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Austria.
De asemenea, el va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, ce se va desfăşura luna viitoare în Vietnam. Anul trecut, Vlad s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe.
Membru al lotului olimpic lărgit la Biologie, Vlad a obţinut astăzi, 9 iunie, calificarea la faza internaţională a Olimpiadei de Biologie, obţinând al doilea Punctaj din ţară.
Olimpiada Internaţională de Biologie se va desfăşura în pieroada 16 – 24 iulie, la Hanoi, în Vietnam. Alături de Vlad Sâmbotin, vor reprezenta România Alexandru Zancă, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Ploieşti, George Cătălin Maier, de la Liceul ”Avram Iancu”, Cluj Napoca, Bogdan-Ionuţ Şişcă Jippa, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu”.
Elevul de la LMK este un abonat la premiile de la olimpiadele naţionale de biologie şi ştiinţe. Pentru el, biologia a devenit disciplina preferată: “Sunt interesat să stăpânesc toate materiile de profil real. Am ales biologia pentru că am văzut în ea o ocazie de a mă afirma şi pentru că îmi oferă posibilitatea să înţeleg tot ce mă înconjoară. Treptat, biologia a devenit un mod de viaţă pentru mine. Nu mi-aş putea imagina viaţa fără biologie”.
Vlad Sîmbotin nu intenţionează să părăsească România, considerând că poate profesa la nivel înalt şi în ţară: “Oscilez între a da la medicină, la Cluj, sau a urma facultatea de biologie pentru a mă putea ocupa ulterior de cercetare. Sincer, cu toate că e un domeniu mai nesigur, cercetarea mă atrage, ca biolog, mult mai mult. La finalizarea studiilor, mă văd tot în România. Cu siguranţă, e ţara unde aş putea avea sentimentul de apartenenţă. Pur şi simplu, nu mă pot vedea înstrăinat permanent de locul unde m-am născut, am crescut şi am evoluat până la cel mai înalt nivel”.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.