Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Alerta la Vetrisoaia! Sute de pesti morti din cauze inca necunoscute

Publicat

in


Fenomen cel putin ciudat sesizat de catre muncitorii unei societati agricole care detine in zona aproximativ 1.000 de hectare de teren agricol. Pe canalul de irigatie a societatii Gherman Agrar (proprietarul un german), au aparut pe luciu apei, sute de pesti morti, in special, puietii.
La fata locului s-au deplasat politistii de la postul comunei Vetrisoaia, primarul si viceprimarul comunei Vetrisoaia. Au ajuns mai tarziu in zona si reprezentatii Garzii de Mediu. Edilul comunei Vetrisoaia, noul ales, Corneliu Stanga, a dat ordin ca in zona sa fie adusa o barca si sa fie strans tot pestele mort, pentru a fi predat unei firme specializate in vederea distrugerii. Primarul Stanga a trimis oameni in sat care sa ii informeze pe cetatenii localitatii BUMBATA, comuna Vetrisoaia, sa nu consume cumva peste din canalul de irigație.
Pana la un verdict oficial al autoritatilor, care vor stabili cu exactitate cauza cea mai probabila a catastrofei, putem specula doua variante:
-fie este vorba despre deversarea unor deșeuri in zona, chiar putem vorbi despre o vidanja dintr-o fosa.
-fie vorbim despre faptul ca patronul care detine in zona respectiva peste 70 de hectare de teren, are o instalatie de irigație foarte puternica care a rascolit malul din apa, pestii au ramas pur si simplu fara aer, iar in tandem cu canicula care a fost, rezultatul sa fie cel descoperit astazi: pestii morti.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.