Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Parintii si cei noua copii, traficanti de droguri! Vindeau substantele interzise elevilor! Consumatorii au ajuns in coma la spital

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

O familie din Barlad a dezvoltat o adevarata retea de trafic de droguri, de pe urma careia alimenta cu droguri toate scolile din oras.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Sotii Viorel Manea (63 de ani) si Cristina Silion (43 de ani), impreuna cu cei 12 copii ai lor, cu varste cuprinse intre 9 si 27 de ani, erau principalii furnizori de droguri sintetice in randul elevilor din Barlad.
Dupa ce mai multi elevi din oras au ajuns in coma la spital, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui au demarat o ancheta.
Astfel, a iesit la iveala faptul ca etnobotanicele erau procurate de la furnizorii din alte judete si puse in vanzare de catre sotii Manea, prin intermediul copiilor. Pana si cel mai mic dintre copii, de doar 9 ani, era folosit la vanzarea drogurilor.

Doi ani de zile au vandut acestia in mod direct dar si indirect, etnobotanicele extrem de periculoase.
Sotii Manea au fost arestati la inceputul acestei luni, pe 1 iunie, alaturi de doi dintre copiii lor majori, Irina Ioana Manea (22 de ani) si Andrei Ionut Manea (27 de ani). De asemenea, o alta fiica a celor doi, Elena Manea (23 de ani), a fost pusa sub control judiciar pe o perioada de 60 zile, ceilalti membri ai familiei fiind cercetati in stare de libertate.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in familia Manea afacerea nu era o ilegalitate ci o sursa de venit.
„Activitatea desfasurata de acestia (minorii familiei – n.r.), sub coordonarea majorilor familiei, s-a desfasurat inca dinainte sa implineasca 14 ani. Manea M.A. si Manea T.A. au crescut, astfel intr-un mediu profund viciat, de natura sa le afecteze dezvoltarea fizica si psihica, inculpatii majori profitand de cei mai mici decat ei.”
Pretul dozelor pe care copiii le vindeau chiar si in incinta scolilor, era intre 5 si 15 lei, o suma accesibila de altfel tuturor. In urma perchezitiilor, politistii au ridicat de la domiciliul sotilor Manea suma de 3.222 lei, 500 de euro dar si 13,5 grame de substante halucinogene.

Bilantul pliculetelor cu droguri vandute de sotii Manea in doi ani zile este unul infiorator: aproximativ 17.859 de bucati cu un continut de 0.30 grame/plicul, de pe urma carora sotii Manea ar fi incasat 102.399 lei.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.