Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Agentii economici vasluieni au ajuns la sapa de lemn! Mii de angajati din sistemul privat sunt in situatia de a nu-si mai primi salariile

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Peste 46 de milioane de lei au de platit la bugetul de stat 3.080 de patroni. Valorile cele mai mari ale arieratelor recuperabile de la persoane juridice, inregistrate in evidenta Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui, erau inregistrate in domeniul constructiilor si cel al prestarilor de servicii. Dintre cele 46,96 de milioane, cea mai mare parte, 64,3%, o reprezinta arieratele inregistrate la bugetul de stat, valoarea lor fiind de 30,19 milioane lei. La asigurarile sociale de stat ponderea din total este de 25%, adica 11,74 milioane lei, iar la asigurarile sociale de sanatate datoriile cumulate au fost in valoare de 4,59 milioane lei, adica de 9,8%. Cea mai mica suma s-a inregistrat la bugetul asigurarilor de somaj, 0,44 milioane lei, ceea ce reprezinta un procent de 0,9%. „Acest tablou ne arata mediul neprielnic in care isi desfasoara activitatea oamenii de afaceri. Firmele nu au nimic in patrimoniu si, de aceea, se apeleaza la executari silite, impunerea de popriri pe conturile bancare, scoaterea la licitatii a unor bunuri etc.”, a spus Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.