Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mai marii PSD iau apararea violatorilor si coruptilor. Un politician cercetat pentru frauda si condamnat pentru viol, beneficiaza de protectia PSD

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

În ultimii ani ne-am obișnuit ca atunci când deschidem televizorul să vedem măcar un viol comis în grup, vârstele victimelor plecând de la unele fragede și depășind uneori 90 de ani. Aflată în vizită la Vaslui, Rovana Plumb s-a plimbat pe străzile orașului și prin parcul Copou fără nicio tresărire de teamă, cu celebrul Dan Bordeianu, deputatul PSD care a executat cinci ani de închisoare pentru că a violat cu încă doi prieteni o fată luată cu forța de pe stradă. Pe când avea 17 ani și 11 luni, Dan Bordeianu împreună cu doi prieteni au sechestrat și violat o tânără din Vaslui pentru mai multe ore. Cei trei au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare pe care i-au executat în centrul de reeducare Târgu Ocna.
Mai nou, Dan Bordeianu și soția sa sunt judecați pentru deturnare de fonduri la firma ECOLOC, administrată în drept de soție și în fapt de Bordeianu.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

În urma solicitărilor făcute, Judecătoria Vaslui ne-a pus la dispoziţie sentinţa penală nr. 506 din 12 iunie 1985 din dosarul cu nr. 1889/1985 „având ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol de către Dan Bordeianu“:

„Pentru astăzi venind la ordine pronunţarea procesului penal privind pe inculpaţii Bo.Da. (n.r. – Bordeianu Dan), N.M., Da.Ad. trimişi în judecată prin rechizitoriul Procuraturii Locale Vaslui, Nr. 524/P/1985 din 9 mai 1985, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Procedura completă. Dezbaterile din prezenta cauză au avut loc în şedinţa publică din 7 iunie 1985, care au fost consemnate în încheierea din acea zi şi care face parte integrantă din prezenta sentinţă, şi când din lipsă de timp pentru deliberare, s-a amânat pronunţarea pentru astăzi, când s-a dat sentinţa de faţă.
Procuratura locală Vaslui prin rechizitoriu nr. 524/P/1985 întocmit la 9 mai 1985 a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor minori Bo.Da., N.M. şi Da.Ad., pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de viol, prev. de art. 197 al. II lit. «b» Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 189 al. 2 c.p. cu aplicarea art. 33 lit. «a» Cod penal şi art. 99 Cod penal“.

Victima, luată cu forţa de pe stradă

Prin actul de sesizare a instanţei se reţine în sarcina inculpaţilor faptul că la data de 9 aprilie 1985, în timp ce partea vătămată se întorcea de la serviciu, aceştia au acostat-o şi cu forţa au dus-o la locuinţa inculpatului minor…, unde au avut raporturi sexuale cu victima. A doua zi dimineaţa, profitând de împrejurarea că cei trei inculpaţi doreau să stea la masă, victima s-a oferit să le pregătească micul dejun şi trecând în bucătărie a deschis uşa care fusese asigurată cu un zăvor şi a fugit acasă.
De menţionat este faptul că inculpaţii au ascuns hainele tocmai pentru a nu putea fugi victima, însă aceasta a plecat îmbrăcată sumar.
După ce partea vătămată a reuşit să fugă de la locul unde s-a comis infracţiunea, aceasta s-a adresat cu o plângere organelor de miliţie, declanşându-se astfel cercetările în cauză.

Expertiza medico-legală a confirmat violul

Expertiza medico-legală efectuată a confirmat faptul că… a fost victima unui viol, prezintă leziuni de violenţă de tipul echimozelor şi escoriaţiilor, leziuni ce s-au putut produce prin loviri active cu mijloace contondente în vederea înfrângerii voinţei şi consumării unui raport sexual violent.
Şi inculpaţii minori au fost expertizaţi, constatându-se că ei au discernământul corespunzător vârstei.

Dan Bordeianu a recunoscut infracţiunea

În faţa organelor de urmărire penală, inculpaţii au recunoscut comiterea infracţiunii, recunoaştere ce se coroborează cu declaraţiile de recunoaştere parţială şi în faţa instanţei de judecată, în sensul că au arătat că partea vătămată ar fi acceptat în mod tacit să aibă raporturi sexuale cu toţi inculpaţii întrucât ar fi fost prietenă cu inculpatul Bo.Da.
Susţinerile inculpaţilor minori urmează a fi înlăturate pe considerentul că, folosirea forţei pentru a o constrânge pe victimă să intre în apartament şi ascunderea hainelor ca şi fuga acesteia de la domiciliul inculpatului…, atestă tocmai împrejurarea că victima nu a acceptat niciun moment să aibă de bună voie raporturi sexuale cu inculpaţii minori.
În faţa instanţei de judecată, victima, dându-şi seama de consecinţele ce urmează a le suporta inculpaţii minori, ca urmare a faptelor comise, a încercat iniţial să confirme susţinerile reclamanţilor în sensul că ar fi acceptat să aibă raporturi intime cu aceştia.
Luându-se însă o declaraţie amănunţită asupra modului în care s-a desfăşurat activitatea infracţională a inculpaţilor minori, victima a arătat că într-adevăr raporturile sexuale avute cu inculpaţii au fost împotriva voinţei ei, fiind nevoită să fugă pentru a scăpa din domiciliul unde s-a comis infracţiunea. Faptele inculpaţilor fiind pe deplin dovedite urmează ca instanţa în baza art.3 din B.218/1977 să dispună trimiterea acestora într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.
Totodată, în baza art. 191 alin. 1 c.p.p. inculpaţii minori vor fi obligaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata către stat a cheltuielilor judiciare şi a onorariilor pentru apărători numiţi din oficiu.
Se va deduce din durata măsurii luate perioada reţinerii şi arestării preventive de la 10 apr.1985.

Condamnaţi la cinci ani cu executare

Pentru aceste motive în numele legii hotărăşte: Conform art.3 din B.218/1977 dispune trimiterea într-o şcoală specială de muncă şi reeducare pe o perioadă de 5(cinci) ani pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 197 al. 2. lit.“b“ şi art.189 alin. 2 cod penal

în concurs real a următorilor inculpaţi minori.
-B.D.,(urmează datele)
-N.M.(urmează datele)
-D.A.(urmează datele)

Obligă inculpaţii în solidar cu părţile responsabile civilmente ……… să achite statului suma de câte 500 lei cheltuieli judiciare şi la BCJ Vaslui câte 200 lei fiecare.

Deduce din durata măsurii perioadei reţinerii şi arestării preventive începând cu aprilie 1985. Cu recurs în 10 zile de la comunicare.“

(n.r.- intertitlurile aparţin redacţiei)

Pe scurt, o fată a fost luată de pe stradă, sechestrată şi violată de Dan Bordeianu şi cei doi amici ai săi, cei trei fiind arestaţi şi condamnaţi să petreacă următorii cinci ani într-un centru de reeducare pentru minori, adică într-o şcoală de corecţie.

Bordeianu & co. nu au făcut recurs

Deşi aveau dreptul să facă recurs la sentinţă în termen de 10 zile, Dan Bordeianu şi tovarăşii săi de viol nu au apelat la această cale de atac, Tribunalul Vaslui comunicând, la solicitarea ziarului „Curentul“, că „s-au efectuat verificări în registrele instanţei pentru perioada menţionată de dumneavoastră în cerere – anii 1983-1985 – şi nu a fost identificat niciun dosar în care inculpat să fie numitul Bordeianu Dan pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Este posibil ca acest dosar la care faceţi referire să se fi aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, instituţie căreia vă puteţi adresa cu o cerere în acest sens“.

Cinci ani la Târgu Ocna

După sentinţa Judecătoriei Vaslui, Dan Bordeianu şi-a petrecut următorii cinci ani din viaţă la şcoala de corecţie de la Târgu Ocna. Acest lucru ne-a fost confirmat de directorul Centrului de Reeducare de la Găeşti, unde se află în acest moment arhiva şcolii de corecţie de la Târgu Ocna: „vă comunicăm că în arhiva unităţii noastre deţinem date cu privire la situaţia juridică a fostului minor Dan Bordeianu“. curentul

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.