Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Trafic ingreunat pe Drumul European 581. Un nou protest al transportatorilor blocheaza circulatia. Coloana de masini se intinde pe 5 km

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Protest al transportatorilor rutieri vasluieni

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Luni dimineata, in nodul rutier de la Crasna, a avut loc un protest spontan al transportatorilor vasluieni. In zona intens circulata, au fost peste 60 de tir-uri, camioane si autobuze de gabarit mare, sosite din municipiile Barlad,Vaslui si Husi.  Transportatorii au luat decizia de a se deplasa cu 30 km/h pe DE581(spre Barlad) in semn de protest fata de nivelul ridicat al tarifelor la asigurarile obligatorii RCA.

Reprezentantii Asociatiei Operatorilor de Transport Rutier au declarat ca astfel de manifestari vor continua. ”Sunt zeci de transportatori care protesteaza. Se circula cu viteza redusa: 30-40 kilometri pe ora. Sunt doar semnale de alarma. Sunt pasi premergatori protestului national. Reactia este foarte pozitiva din partea soferilor (la protest – n.r.)”. Unul dintre transportatorii participanti la protest, a declarat ca detine sase masini de transport, din care poate folosi doar doua, pentru ca la patru nu a putut plati asigurarea. Astfel, patru persoane au ramas fara locuri de munca. Transportatorii rutieri circula zilnic, timp de o ora, cu viteza redusa, oriunde se afla in România, pâna când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse in raportul intocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015. Astfel, la categoria autoutilitare/autocamioane, toate vehiculele cu masa totala maxima de pâna la 3,5 tone, indiferent de clasa de bonus – malus, ar urma sa plateasca o prima de 1.117 lei pe 12 luni, vehiculele intre 3,5 tone si 7,5 tone ar urma sa achite o prima de 1.966 lei pentru un an, vehiculele intre 7,5 tone si 16 tone vor plati un tarif RCA de 2.207 lei pe an, iar vehiculele cu masa de peste 16 tone vor putea cumpara un RCA la un pret de 8.489 lei pentru un an.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.