Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cutremur în România, resimţit puternic la Vaslui! Oamenilor le-au cazut lucrurile de prin casa. A fost panica la blocurile turn! 50 de cutremure numai in acest an!

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade Richter a avut loc la ora 2.11 (23:11:19 UTC). Seismul s-a produs la adâncimea de 112,353 km. Intensitatea maximă a fost de VI grade pe scara Mercalli.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Seismul a fost resimțit puternic în Vaslui. Mai mulți oameni ne-au povestit ca le-au cazut lucrurile prin casa, pahare, tablouri, fotografii! „Au cazut niste pahare si o sticla cu vin de pe un dulap, se miscau toate in casa si mobila trosnea”, a spus Andrei Fluieras. Speriati, multi dintre ei au iesit in fata blocurilor!  Cel mai tare, cutremurul s-a simtit la etajele superioare ale blocurilor turn. Locatarii de aici spun ca au trait clipe de groaza. „Am crezut ca nu se mai termina! Se miscau toate prin casa si era un vuiet urat”, a spus Maria Valsov.
Locuitori din Suceava, Iași, Buzău, Sibiu, Dorohoi și Chișinău, între altele, au spus că au simțit mișcarea telurică.
Institutul Național de Fizică a Pămîntului a făcut inițial publică o avertizare în care se afirma că intensitatea seismului, produs în Vrancea, ar fi fost de 6 grade.
De la începutul anului, în România au mai avut loc peste 50 de cutremure.
În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.