Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Parlamentarii care vreme de patru ani nu au facut nimic. Au incasat zeci de mii de euro in timp ce vasluienii au suferit de foame! Acum vor sa candideze din nou!

Publicat

on

Dupa patru ani de mandat, parlamentarii vasluieni nu s-au evidentiat cu nimic. Doar deputatul Victor Cristea ne-a dus faima ca am fi niste oameni care nu apreciaza injuraturile in filme. Au trecut vremurile in care deputatul Adrian Solomon il ameninta pe primul-ministru cu moartea sau in care senatoarea Doina Silistru plangea de la tribuna Parlamentului pentru ca se simtea nedreptatita, spre deliciul intregii prese nationale “misogine”. Judetul Vaslui nu mai are in aceasta legislatura niciun deputat/ministru care sa tina prima pagina a ziarelor cu vreun urias scandal de coruptie, precum liberalul Cristian David, care cumpara odinioara masini la suprapret pentru Ministerul Administratiei si Internelor. Locul acestor “marete” fapte l-au luat acum… “epigonice” dezbateri pe teme culturale. Avem o “generatie” de parlamentari dintre care unul, Irinel Stativa, a depus un frumos juramant fata de patrie si popor, dupa care nu a mai facut absolut nimic, iar un
altul, Tudor Ciuhodaru, isi gaseste de lucru din decupaje de presa pe care le transforma in declaratii politice si luari de pozitie. Intre aceste doua extreme, avem numai parlamentari extrem de bine odihniti. Senatorii si deputatii sunt platiti cu 10.150 lei, ca si secretarii de stat. Asta pe langa alte diurne si bonificatii care depasesc de doua ori salariul.
Vasluiul are 13 parlamentari. Fiecare senator si deputat primeste lunar cate 4.000 de lei pentru a-si plati cazarea in Bucuresti. Au libertatea sa aleaga daca vor sa stea la hotel sau sa isi inchirieze un apartament. Cei mai multi prefera hotelul. Banii pe care statul ii aloca lunar pentru intretinerea unui ales ar ajunge pentru plata a zece angajati care castiga un salariu mediu pe economie. Suma pe care cei 583 de alesi din Parlament au reusit sa o cheltuiasca in ultima sesiune parlamentara se ridica la aproximativ 58 de milioane de lei. Asta inseamna cam 33.814 lei in medie pentru un parlamentar. Cu acesti bani ar putea trai lunar, in Romania, 20 de bugetari, care castiga salariul mediu de 1.611 de lei. Au si diurne de 110 lei pe zi, iar dimineata la micul dejun servit in hotelurile de 5 stele din Bucuresti, alesii se indoapa printre altele cu caviar.

StiriEst

Incendiu PUTERNIC în judeţul Vaslui: O lizieră de salcâmi, în flăcări. 30 de hectare sunt afectate

Publicat

on

De catre

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de pădure din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, zeci de pompieri fiind mobilizaţi pentru stingerea focului. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de salcâmi din oraşul Murgeni. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa, a declarat că sunt afectate aproximativ 30 de hectare. 38 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului, dar, potrivit lui Cristian Lapa, s-a cerut suplimentarea cu încă 12 pompieri din Bârlad.  

Citeste in continuare

StiriEst

Bebelus mort in urma unui incendiu. Familia nu a mai apucat sa il vada. Cadrele medicale au refuzat sa o interneze pe mama gravida

Publicat

on

De catre

Bebelușul din Vaslui salvat de mamă din flăcări a murit la spital. Născut acasă și moșit de bunică, copilul ar fi împlinit astăzi un an 

Băiețelul din județul Vaslui salvat de mama sa dintr-o casă cuprinsă în întregime de flăcări a murit la spitalul din Capitală unde fusese dus în stare gravă în urmă cu o săptămână. Copilul a fost înmormântat cu ajutorul rudelor și al autorităților. Cu prognostic rezervat încă de la transferul său la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, având în vedere arsurile grave suferite pe jumătate din corp și, mai ales, afecțiunile de la nivelul căilor respiratorii, băiețelul din localitatea Alexandru Vlahuță nu a mai putut fi salvat de către medici. Vestea morții micuțului cu puțin înainte de a împlini vârsta de un an a căzut ca un trăsnet peste familia săracă și așa lovită de soartă, în condițiile în care a rămas fără casă, haine și chiar documente, inclusiv certificate de naștere. 

Din păcate, mama și bunica nu au mai reușit să-l vadă pe micuț măcar pentru ultima dată, fiind pus direct în sicriul închis de cei de la morgă. ”Ne-a costat opt milioane (n.red – de lei vechi) numai sicriul. Ne-a ajutat primăria cu transportul de la București, un frate de-al meu s-a ocupat de ceea ce înseamnă cheltuielile cu înmormântarea, iar nănuțul (n.r. – nașul) copilului a făcut praznicul. Ne-a rămas o durere mare în suflet pe care nu știu cum putem să o acoperim”, a declarat pentru Libertatea Elena Moroșșanu, bunica copilului. 

Nascut acasa, mosit de bunica, refuzat de spital

Băiețelul mort în urma arsurilor suferite în încendiu ar fi împlinit, pe 22 martie, vârsta de un an. Copilul a fost născut acasă, moșit doar de bunica sa, după ce cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui i-ar fi refuzat internarea, trimițând-o pe gravidă acasă. Cu două săptămâni înainte de incident, mama copilului a fost lovită în burtă și în zona genitală de către concubin, provocându-i acesteia un traumatism. Femeia a scos certificat medico-legal, atașat la plângerea făcută la Poliție, instituție care a deschis la acea vreme dosar penal pe numele agresorului pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. 

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Sute de persoane au participat la “Marsul pentru viata”

Publicat

on

De catre

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la ‘Marşul pentru viaţă’ organizat la Vaslui de Asociaţia ‘Provita’ şi Episcopia Huşilor.

Participanţii au străbătut oraşul pe traseul Centrul Civic – Biserica ‘Sfântul Ioan’ – intersecţia Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piaţa Traian – Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ – Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ şi au afişat pancarte cu mesaje ca ‘Viaţa este primul drept al oamenilor’ sau ‘Suntem pentru viaţă’, dorind să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat al avorturilor.

‘Trebuie să fim sensibili faţă de viaţă, care este darul lui Dumnezeu pentru om pe lumea aceasta. Ca şi în anii trecuţi, avem acelaşi scop şi anume acela de a fi cât se poate de responsabili şi atenţi pentru că, vedem cu toţii, că România parcă este din ce în ce mai goală de la o zi la alta. Lucrurile acestea nu înseamnă doar un aspect social, ci şi ceea ce trebuie să facem noi ca părinţi şi ca familii şi anume să cultivăm viaţa. (…) Ar fi bine, pe lângă întrebările pe care ni le punem pentru viaţa noastră, pentru familia noastră, să fie şi mai multă încredere şi nădejde în Dumnezeu, să fie şi un pic mai multă rugăciune în viaţa noastră şi de ce nu, să încercăm să asigurăm mai multă ordine morală în existenţa noastră’, a transmis protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Primăria municipiului Vaslui.

A IX-a ediţie a ‘Marşului pentru viaţă’, un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, a avut loc sâmbătă în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul ‘Unic din prima secundă’.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est