Conecteaza-te cu noi

StiriEst

20 de milioane de euro cheltuite in sistemul de sananate inutil. Bolnavii sunt condamnati la moarte si purtati pe drumuri fara sa primeasca ajutor

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Aproape ssptamanal sunt inregistrate blocaje in sistemul cardului de sanatate. De fiecare data cand pica sistemul  nu mai pot fi inregistrate consultatii, retete si alte servicii medicale. In urma cu trei saptamani doctorii nu au putut folosi mai bine de patru zile sistemul. Medicii se confrunta cu aceasta problema de la inceputul anului trecut cand platforma pe care a fost facut cardul de sanatate nu a mai avut mentenanta. A expirat contractul cu firma care se ocupa de acest lucru. De atunci au inceput blocajele. Medicii si farmaciile nu au mai putut elibera retete si nu au mai putut valida serviciile medicale. Data fiind o astfel de situatie, tot mai multI medici ameninta ca intentioneaza sa dea in judecata CNAS. Sistemul informatic al cardului de sanatate a costat aproape 20 de milioane de euro, iar Casa Nationala promite ca pana la sfarsitul anului va avea o firma care sa se ocupe strict de aceasta problema. Cardul de sanatate a fost blocat de 22 de ori in ultimul an.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.