Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Un zambet pe chipurile copiilor din centrele de plasament

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

La apelul DGASPC, vasluienii au devenit Moș Nicolae pentru copiii din sistemul de protecție specială. Această acțiune este parte a Campaniei ”DESTUL! Ai curaj…să spui NU când sufletul îți este mai vânăt decât trupul!”, desfășurată în perioada 01-30 noiembrie, în scop de solidaritate cu persoanele victime ale violenței intrafamiliale, propunându-și, în egală măsură să producă conștientizare asupra consecințelor acestui fenomen pentru toți membrii familiei, de la cel mai tânăr până la cel mai vârstnic.
„S-a demonstrat încă o dată, dacă mai era necesar acest lucru, că această comunitate mică este formată din oameni responsabili și cu suflet mare, capabili să se unească pentru a aduce bucurie copiilor. Indiferent de vârsta acestora, vasluienii au găsit resurse pentru a dona în urnele puse la dispoziție de către DGASPC Vaslui jucării și surprize dulci. La fel de generoși au fost și bârlădenii care s-au adresat direct serviciilor sociale din orașul lor, completând tolba Moșului.
Moș Nicolae vasluian a împărțit toate darurile copiilor din serviciile sociale din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, precum și celor din comuna Ciocani. 120 de copii a vizitat astăzi Moșul, având un cadou de pus în fiecare ghetuță.
DGASPC Vaslui adresează mulțumiri societății civile și partenerilor instituționali care s-au implicat activ în atingerea unuia dintre obiectivele campaniei, și anume acela de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor.
Reamintim că în luna noiembrie au fost realizate un număr de 120 de activități de informare în rândul adulților și adolescenților (prin asistenții medicali comunitari în rândul populației în situație de risc, în licee, în rândul elevilor, în fabrici de confecții, în centrele rezidențiale specializate din subordinea DGASPC Vaslui), o masă rotundă la care și-au dat concursul instituții din spectrul public si privat care interferează cu problematica violenței intrafamiliale, proiecția afișului în spații publice din municipiul Vaslui și grupuri de suport pentru femei victime”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Adriana ADAM

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.