Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Episcopul de la Husi, judecat de 50 de inalti clerici din tara si strainatate. Fost elev: Sa nu spuna ca nu e el, nesimtitul

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Judecarea intaiului ierarh, implicat intr-un scandal fara precedent in istoria bisericii, ii va strange la Bucuresti, in luna august, pe cei mai inalti clerici din tara si de peste hotare.
Episcopul de Husi va fi cel care trebuie sa marturiseasca daca barbatul cu care s-ar fi iubit este fostul sau elev, in prezent preot.
In urma sedintelor conduse chiar de Patriarhul Daniel s-a decis ca la cea mai importanta intalnire ce a avut vreodata loc in cadrul BOR din august- sa participe toti membrii Sfantului Sinod- asadar, pe 17-18 august, la Palatul Patriarhiei vor fi peste 50 de inalti clerici atat din Romania, cat si din strainatate care in frunte cu presedintele Sinodului, Patriarhul Daniel il vor judeca pe Episcopul de Husi.
La Bucuresti au ajuns deja cativa reprezentanti ai Sfantului Sinod printre care Mitropoliti din tara si strainatate. Primii dintre judecatorii au vizionat si filmarile in care episcopul Husilor apare in ipostaze intime alaturi de alt barbat.
Daniil Stoenescu: „Cred ca furtuna pornita pe marea bisericii noastre BOR e ingaduita de Dumnezeu, ca sa-L chemam mai des pe valurile noastre si a bisericii noastre si sa potoleasca orice furtuna din sufletele noastre si ale voastre.”
De cand a izbucnit scandalul, episcopul Husilor a sustinut ca filmarea este trucata si a cerut o expertiza, chiar daca cei care il stiu spun ca l-au recunoscut in imagini.
Tudor Dragomir, fost elev al PS Corneliu din 2007: „Sa nu mai spuna ca nu e el, nesimtitul. Am asteptat 10 ani sa spuna asta.”
Vestile proaste se strang insa in jurul episcopului Husilor. Alte opt inregistrari in care el ar fi protagonstul ar fi ajuns pe masa procurorilor DNA.
Tot Sinodul va lamuri si cine era barbatul aflat in compania episcopului Husilor, despre care s-a speculat ca ar fi un elev din acea vreme, in prezent, preot.
Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, este cel care va marturisi in fata intregului Sinod la propria-i judecata daca barbatul cu care a fost filmat in ipostaze intime este fostul sau elev, actual preot. Daca va confirma acest lucru, preotul va fi dur sanctionat in cadrul unui consistoriu eparhial la Iasi.
Episcopul de Husi a parasit tara dupa ce Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a interzis sa mai slujeasca pana la sedinta Sfantului Sinod. El se poate retrage de bunavoie din functie ori sa astepte decizia sinodului care il poate da afara din biserica.
Situatia episcopului de Husi este cu atat mai delicata cu cat el a fost uns chiar de patriarh, pe cand era mitropolit al Moldovei.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.