Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevii merg pe jos la scoala si cate zece kilometri! Nu sunt microbuze, iar autoritatile ridica din umeri

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui susţine că, în prezent, în judeţ mai sunt necesare un număr de 18 microbuze şcolare, astfel încât toţi copiii să ajungă în condiţii normale la unităţile de învăţământ.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Potrivit datelor furnizate de instituţia vasluiană, din anul 2015 în judeţ nu s-a mai achiziţionat niciun microbuz şcolar.

Conducerea IŞJ Vaslui a precizat că nu există comune fără microbuz şcolar, însă în unele cazuri, unde este nevoie de mai multe autovehicule pentru transportul copiilor, acesta se face cu dificultate.

‘Noi am făcut în aşa fel încât, la ultima repartiţie, să fie acoperite toate comunele judeţului, dar între timp o parte dintre microbuze s-au defectat, iar reparaţiile sunt foarte costisitoare şi este nevoie de maşini noi. Sunt comune care aveau două microbuze şi unul s-a defectat, iar transportul copiilor se face cu dificultate. Deşi nu avem comune fără microbuze şcolare, situaţia este dificilă în anumite localităţi. Avem solicitări din partea unităţilor de învăţământ pentru 12 microbuze de 30 de locuri şi şase microbuze de 17 locuri’, a declarat inspectorul şcolar general Gabriela Plăcintă.

În prezent, dintre cele 140 de microbuze şcolare existente la nivelul judeţului Vaslui, doar un număr de 118 sunt funcţionale, iar 22 sunt defecte şi nu pot fi utilizate, a precizat sursa citată.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.