Conecteaza-te cu noi
http://stiriest.ro/wp/wp-content/uploads/2018/08/banner_ZCMV_2018.jpg

StiriEst

Un fost fotbalist in comisia de examen pentru postul de director al Spitalului Husi. Nelu Tataru “moare de inima rea”

Publicat

on

De cand se stie, inca liberalul Nelu Tataru a vrut sa fie sef. De ani buni domnia sa tanjeste asemenea unui copil dupa o jucarie, la scaunul de manager al Spitalului din Husi. Numai ca, nu a avut curajul sa se inscrie la concurs si nici nu l-a rugat nimeni sa se aseje pe scaunul de manager. Nici nu ar fi avut cineva motive sa ii dea pe mana lui Tataru o functie de conducere. Fostul senator a demonstrate clar ca nu poate conduce o minuscula organizatie de partid, despre un spital nici nu ar pute fi vorba. Si apoi, afacerile cu farmacia proprie le desfasoara si fara sa fie director. Asa a ajuns fratele – primar de municipiu, Ioan Ciupilan de la PSD, sa aiba, in continuare, sora – manager de spital. Rezultatul concursului a fost previzibil: Lucia Rotaru a luat note maxime: 9,83 (proiectul de management) si 10,00 (abilitati manageriale). Doi dintre cei trei membri ai comisiei de examen, habar nu au de domeniul in care au fost pusi sa dea note. Unul dintre ei, Constantin Barsan, este un pensionar, fost economist, iar celalalt, Ioan Iacob, este un fost fotbalist. “Expertiza lor in domeniul Managementului Spitalicesc este 0, fara niciun fel de discutie. Cum sa evalueze ei eficienta unui proiect de management, daca ei nu stiu nici macar notiuni elementare din domeniul medical si nu au niciun fel de competenta?!”, spune cu o mare parere de rau presedintele PNL. Oftica lui Tataru nu este cauzata de comisia de doi lei care a examinat-o pe Lucica Rotaru. Fostului senator ii pare rau ca nu putut fi el cel examinat ca tot o branza ar fi facut in functia de sef al unitatii sanitare. Cum Lucica Rotaru este sora primarului de Husi Ioan Ciupilan, nimeni nu s-a inscris la concurs. Dar iata ce spune “priceputul” Tataru “Evident ca sunt persoane, specialisti excelenti sau medici cu expertiza in Management, care oricand i-ar putea lua locul doamnei Rotaru, cu rezultate incomparabil mai bune in activitate, insa ce sanse sa fi avut oricare aspirant, in fata surorii primarului in functie?! A fost evident ca, pentru ca doamna Lucia Rotaru sa castige in deplina liniste, s-au creat “facilitati” de-a dreptul ridicole. De exemplu, comisia de examen: toti membrii comisiei care au evaluat-o pe doamna Rotaru au fost din PSD, alesi in Consiliul Local Husi pe lista primarului, Ioan Ciupilan. In aceste conditii, cine sa fi indraznit sa nu o noteze “corect” pe sora primarului?!”
Tataru activeaza in spitalul din Husi de ani buni. De-a lungul timpului s-a dovedit insa interest doar de imaginea sa politica, imagine pe care si-a facut-o profitand de bolnavii din zona. In rest nu l-a interest ca unitatea sanitara are ori ba ce-I trebuie, asa cum nu l-a interest ca multe sectii din spital se confrunta cu o lipsa acuta de personal. Din calitatea domniei sale de senator ar fi putut rezolva multe dintre problemele medicilor de aici. Nu a vrut. Si asta deoarece lupta personala pe care o duce cu actualul manager, Lucia Rotaru, sora primarului PSD de Husi Ioan Ciupilan, a fost mai presus de orice. Oful cel mare al lui Tataru este ca nu a putut puna el mana pe functiile de conducere asa cum a reusit sa isi instaleze oamenii in fruntea DSP de exemplu, unde director este verisoara sa. Cum a vrut sefia DSP a vrut si functia de presedinte la CJAS, dar nu a avut insa succes. Ca medic, Nelu Tataru este un profesionist, ca politician si ca om, caracterul sau lasa mult de dorit. Nu il intereseaza decat interesul personal, nu conteaza ca restul spitalului se poate inchide. Practic de cand a inceput sa se manance cu managerul Lucia Rotaru, spitalul din Husi a avut numai de pierdut.
Sorin SAIZU

StiriEst

Un nou premiu pentru regizorul Corneliu Porumboiu

Publicat

on

De catre

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Vaslui, programul filmelor fiind inclus în agenda Zilelor Culturale ale municipiului. Irina-Margareta Nistor (consultant cinema în cadrul proiectului), invitata specială a caravanei Centenarului Filmului Românesc la Vaslui, s-a întâlnit cu spectatorii înainte şi după proiecţii.
Corneliu Porumboiu, invitat special, a participat la proiecţia filmului A fost sau n-a fost, marti, de la ora 18.00.
Regizorul Corneliu Porumboiu a primit marţi, la Vaslui, din partea echipei Centenarului Filmului Românesc, o distincţie în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă cinematografiei româneşti.
„Mă bucur că avem festivalul acesta şi la Vaslui. Din păcate, în România s-a pierdut obişnuinţa aceasta de a se merge la cinema, deci orice început este bun şi sper să fie continuată iniţiativa aceasta”, a spus Corneliu Porumboiu, prezent la Vaslui, ocazia proiecţiei filmului său ‘A fost sau n-a fost?’.
Criticul de film Irina Margareta Nistor a mărturisit că ‘A fost sau n-a fost?’ este unul dintre filmele sale preferate.
Caravana Centenarului Filmului Românesc la Vaslui se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfăşurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi (2017-2020).
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

SUCEAVA- Mii de pelerini sunt asteptati la Cacica!

Publicat

on

De catre

Mii de pelerini din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi la Sanctuarul marian naţional de la Cacica, in judetul Suceava, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. La Sfanta Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din strainatate
Preotul paroh şi Rectorul Basilicii Minor de la Cacica, Anton Mărăndescu, a declarat că în acest an printre participanţii la celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se va afla IPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti care “îşi serbează jubileul de aur (50 de ani) al slujirii preoţeşti la sanctuarul de la Cacica”. Într-un comunicat de presă al Diecezei Romano-Catolice Iaşi se menţionează că în afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi si autorităţi civile. Ziua de miercuri va debuta, la ora 6.00, cu sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică, urmată de Liturghiile în limbile maghiară, polonă şi germană. Sfânta Liturghie Pontificală de hram va fi oficiată, miercuri, la ora 11,00, de IPS Ioan Robu, care va adresa şi un mesaj special pelerinilor de la Cacica, iar la Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate, manifestările pelerinajului la Sanctuarul marian naţional de la Cacica urmând să se încheie cu venerarea icoanei Maicii Domnului, printr-o procesiune în jurul bazilicii, şi cu binecuvântarea florilor şi obiectelor religioase aduse de pelerini.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

A fost redeschisa circulația feroviară spre Putna

Publicat

on

De catre

Orice persoană care prezintă un bilet de călătorie cu trenul pe orice distanţă de pe ruta Iaşi-Suceava-Putna va putea vizita gratuit Muzeul Mănăstirii Putna.
Căile Ferate Române au anuntat că, începând cu data de 14 august, se redeschide circulația feroviară spre Putna.
Vor fi două trenuri pe sens în fiecare zi.
Calea ferată spre Putna a fost inaugurată în 1898 când Putna făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. După  1918, când Bucovina s-a unit cu România, pe lângă aportul la viața economică a zonei, această linie de cale ferată a avut o contribuție majoră la întărirea identității și unității românilor. Astfel, trenurile care au străbătut-o au fost principalul mijloc de transport folosit în pelerinajele organizate pentru românii din diferite provincii istorice ale țării în vederea cunoașterii Bucovinei și în special a mănăstirilor de aici, păstrătoarele unui patrimoniu cultural, istoric și religios unic în țară. În 1920, pe această cale ferată au călătorit Regele Ferdinand I și Regina Maria, în prima vizită în Bucovina după Marea Unire. Circulația pe linia Dornești – Rădăuți – Putna a fost oprită în 2012, iar în acest an Compania Națională a Căilor Ferate Române a redeschis legătura pe calea ferată. Pelerinii care vin la Putna cu trenul vor putea vizita, gratuit, muzeul mănăstirii anunță mănăstirea. Aceștia trebuie doar să prezinte tichetul de călătorie.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est