Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bataie de joc! Cand vor fi platiti angajatii de la Protectia Copilului?

Publicat

in

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au protestat, vineri, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna septembrie, întrerupând lucrul pentru aproximativ o oră.
În timpul acţiunii de protest, în sala de şedinţe a instituţiei, aproximativ o sută de angajaţi şi-au prezentat nemulţumirile în faţa conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui.
‘Nu am primit salariile de aproape o lună. Nu mai avem cum să ne descurcăm, avem cheltuieli, avem rate la bănci. Sunt familii în care ambii soţi lucrează aici şi nu au luat banii de atâta timp. Nu ştim ce să facem, situaţia este disperată’, au spus oamenii.
Angajaţii DGASPC Vaslui au primit asigurări că problema lor va fi rezolvată în urma unei rectificări bugetare care va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.
‘La rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri pentru plata salariilor. Imediat va fi organizată o şedinţă a Consiliului Judeţean şi se vor acorda banii. Avem asigurări că rectificarea va fi săptămâna viitoare’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
Potrivit liderului de sindicat Gică Creţu, personalul ar fi trebuit să îşi primească salariile pe data de 15 octombrie, aceasta fiind cea mai mare întârziere salarială cu care s-au confruntat cei peste 2.500 de angajaţi ai DGASPC Vaslui. În cursul săptămânii trecute, aproximativ 60 de asistenţi maternali profesionişti au protestat în Piaţa Centrului Civic din Vaslui faţă de întârzierea plăţii salariilor pentru septembrie. Lunar, cheltuielile salariale ale DGASPC Vaslui se ridică la aproximativ şapte milioane de lei.
Sorin SAIZU

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.