Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Episcopul Ignatie: “Veniti si vedeti”

Publicat

on

PS Ignatie, episcopul Huşilor, a oficiat marţi, alături de mai mulţi preoţi vasluieni, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mălineşti. Într-o zi specială pentru stareţul mănăstirii, protosinghelul Filip Mercaş, care şi-a serbat ziua numelui, credincioşii care au trecut pragul lăcaşului de cult au avut bucuria să-l vadă slujind pe noul episcop. Cu har şi blândeţe acesta i-a îndemnat pe oameni să se apropie de biserică şi “să vină să-L vadă pe Dumnezeu” aşa cum apostolul Filip, sărbătorit pe 14 noiembrie, l-a sfătuit pe Natanail şi i-a spus: “Vino şi vezi!”, ca să se convingă că Isus e Mesia.
“Hristos ne descopera prin apostolul sau Filip cum trebuie sa ne traim noi credinta si care este modul nostru de a ne raporta la Hristos. Ca să credem ceva, trebuie să vedem cu ochii nostri. Acest mesaj: “Vino şi vezi!” transmis de apostolul Filip reprezintă, de fapt, esenţa credinţei. Ca să fie credibilă, o persoană spune “am văzut cu ochii mei”. Aceasta este garanţia că spune adevărul. De aceea şi eu vă spun “Veniţi şi vedeţi! Acest “vino si vezi” inseamna modul de a ne trai credinta. In ortodoxie totul se centreaza pe acest “vino si vezi”. Cu alte cuvinte trebuie sa te dumiresti sa te convingi tu, prin experienta, ce inseamna sa Il intalnesti pe Dumnezeu.Oricate argumente sau explicatii am primi de la cineva referitor la ce inseamna credinta in Hristos, nimic nu poate sa ne convinga asa cum ne convinge experienta, asa cum ne convinge ceea ce putem vedea cu ochii nostri”, a transmis PS Ignatie, episcopal Huşilor.
PS Ignatie i-a binecuvântat pe fiecare în parte pe credincioşii prezenţi la slujbă şi a stat de vorbă cu oamenii veniţi la mănăstire. El a spus, totodată, că în zilele de marţi şi joi va merge să slujească în biserici şi mănăstiri din judeţ, pentru a cunoaşte mai bine lucrurile din eparhia pe care o conduce.
Sorin SAIZU
https://m.youtube.com/watch?v=3AU1Nd4pPjI

StiriEst

Concurență record: 47 de candidați pe un singur post de subofițer

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui înregistrează o concurență uluitoare și nemaiîntâlnită până acum pentru un post de subofițer cu angajare din sursă externă, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 47 de candidați. Și cele două posturi de ofițer, pentru care se cere pregătire de specialitate, prezintă interes foarte mare pentru cei care doresc un loc de muncă bine plătit la stat, în condițiile în care și-au depus dosarele 46 de oameni.
Cele trei posturi vacante scoase la concurs de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cu angajare strictă din sursă externă, a încins mințile celor care doresc să-și găsească un loc de muncă sigur, la stat și bine plătit. Drept dovadă, este numărul nemaiîntâlnit de mare de candidați înscriși pentru concursul care va avea nu mai puțin de trei probe.
Astfel, cea mai mare concurență este pentru postul de ”subofițer tehnic principal”, în cadrul Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației, pe care s-au înscris 47 de candidați. Un interes la fel de mare prezintă și postul de ”ofițer specialist I”, în cadrul Serviciului Logistic, Compartimentul Tehnic, râvnit de 32 de persoane. Pe cel de-al treilea post vacant cu angajare din sursă externă, respectiv ”ofițer specialist II”, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, concurează 14 candidați, numărul acestora fiind mai mic din cauza cerințelor impuse cu privire la studii.
Sita celor 93 de candidați pe cele trei posturi scoase la concurs de ISU Vaslui începe să se cearnă pe 19 ianuarie, atunci când va avea loc prima probă eliminatorie, respectiv examenul psihologic, care va fi susținut la Galați de către toți candidații din Moldova. Testul de foc va fi în perioada 12 – 28 februarie, interval în care vor avea loc evaluările performanțelor fizice, pe un traseu aplicativ. Departajarea finală pentru cei care vor trece de probele eliminatorii se va face pe 7, 8 sau 9 martie, atunci când va avea loc proba scrisă.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Noua metodă de înșelătorie la Vaslui: escrocherie cu “mortul” viu

Publicat

on

De catre

Escrocherie cu “mortul” viu la Vaslui, acolo unde un bărbat a strâns bani de la vecini sub prtextul că nu are bani să își înmormânteze soția. Mai multe persoane din Vaslui au fost, zilele trecute, victimele unei escrocherii. Un bărbat de etnie rromă le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată și, sub pretextul că soția i-a murit, a cerut diferite sume de bani, pentru “a avea cu ce-și îngropa consoarta”, scrie vremeanoua.ro
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam, pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Pacienți infirmi se târăsc pe scări ca să ajungă la medicul de familie

Publicat

on

De catre

Multe dintre rampele pentru persoane cu dizabilităţi sunt construite doar ca să nu fie amendată primăria. Într-un sat din Vaslui, bătrânii şi infirmii se târăsc la propriu pe scări ca să ajungă la medicul de familie. Edilul are un singur răspuns la chinul oamenilor: rampa este prea abruptă pentru că localitatea este într-o zonă cu relief accidentat.
Ioan Mătasă, pacient: „Asta e singura cale de acces. Într-un picior așa. Păi nu aș putea. Nu e niciun punct de sprijin. Uitați-vă cum cum arată aceste scări.”
Ioan Mătasă are 44 de ani şi fiecare pare mai greu decât precedentul. Din cauza diabetului a ajuns invalid şi aproape fără vedere. Se simte umilit de fiecare dată când trebuie să meargă la medicul de familie. Dispensarul are rampă pentru persoane cu dizabilităţi, dar a fost făcută doar pentru că cere legea.
Ioan Mătasă, pacient: „Acesta este rampa. Dar uitaţi-vă cum e făcută.”
Omul a trimis sesizări încă de acum cinci ani primăriei. Răspunsul nu îl ajută deloc.
Vasile Tărăgan, primar Buneşti- Avereşti: „Este o poziţionare geografică, o diferenţă de nivel. O să încercăm să facem o rampă mai de calitate, mai accesibilă, să vedeţi ce diferenţă de nivel este.”
Sătul de promisiuni, bărbatul invalid şi-a spus povestea pe internet. O doamnă de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a venit în control. Şi ea s-a descurcat greu pe scara dispensarului, dar medicul de familie din satul Avereşti nu este impresionat.
-Cum vi se par treptele şi intrarea?
Reprezentant DSP: Inaccesibile.
-Se vor lua măsuri? O să faceţi o sesizare?
Reprezentant DSP: Întâi vom face controlul şi apoi vom dispune măsuri.
Dan Lascăr, medic de familie comuna Bunești-Averești: „E un dispensar de pe vremuri. Sigur că imaginile vorbesc de la sine, dar pe de altă parte consider că e un pic exagerat.”
La dispensarul din Avereşti sunt înscrişi 2.900 de pacienţi, mulţi dintre ei în vârstă.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics