Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Drama unor părinți care și-au pierdut băiețelul de opt ani. Șoferul care l-a accidentat mortal nu a fost încă anchetat

Publicat

in

Autopsia unui copil mort într-un accident în Suceava este neplătită de Poliție de patru luni. Inspectoratul de Poliție nu a achitat aproape 1.000 de lei către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, motiv pentru care ancheta bate pasul pe loc. Îndurerați, părinții, care și-au pierdut băiețelul de opt ani în accident, au aflat că șoferul acuzat de producerea tragediei nu a fost încă anchetat și că trebuie să plătească peste 20.000 de lei cheltuieli de spitalizare a copilului.
15 iulie este ziua în care viața unor părinți din Comănești, județul Suceava, s-a transformat într-un coșmar. Dragoș, băiețelul lor de 8 ani, și Trandafira Andreea, sora acestuia de 19 ani, au fost spulberați de o mașină, în timp ce mergeau pe marginea drumului, informează Monitorul de Suceava. Șoferul autoturismului, unb bărbat de 59 de ani, a pierdut controlul și i-a izbit în plin.
În urma impactului violent, fata a fost proiectată în gardul unei case, în vreme ce fratele ei mai mic, care mergea cu bicicleta, s-a lovit cu capul de un stâlp. Cei doi mai aveau 150 de meri până să ajungă acasă.
Dacă tânăra a scăpat cu răni ușoare, băiatul a fost găsit în stare de inconştienţă de medicii chemați de urgență la locul accidentului. Copilul de opt ani a fost operat de urgență pentru că avea un hematom intracranian. Dragoș a intrat în comă pe 27 iulie și a murit din cauza rănilor grave.
Ca și cum drama pierderii copilului n-ar fi suficientă, părinții au fost înștiințați că trebuie să plătească 20.800 de lei Spitalului Județean Suceava, pentru toate intervențiile chirurgicale la care a fost supus fiul lor. Oamenii au aflat că trebuie să achite suma în termen de șase luni.
Tatăl copilului, Grigori Nistor, a început să se intereseze despre stadiul anchetei în cazul accidentului. Părintele a aflat că dosarul deschis pentru ucidere din culpă nu îl vizează încă pe șoferul vinovat deoarece fapta este cercetată în rem. Pentru ca șoferul care a provocat accidentul să fie pus sub acuzare, este nevoie de o expertiză care să stabilească modul în care s-a produs accidentul rutier.
Mai mult, tatăl spune că e revoltat deoarece nici rezultatul autopsiei nu a fost depus la dosar.
„Am fost în audienţă ieri (n.r. marţi) la un ofiţer-şef de la Poliţia Rutieră şi mi s-a spus să am răbdare, să aştept, pentru că nu există încă acces la raportul de necropsie. Am spus că aş plăti eu acest raport, mai ales că nu este vorba de o sumă aşa de mare, însă mi s-a spus că asta este treaba poliţiei şi poliţia va plăti, doar că trebuie să mai aştept”, a declarat tatăl băiețelului mort în accident, pentru Monitorul de Suceava.
Potrivit sursei citate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava are datorii față de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava pentru că nu primeşte fonduri suficiente de la minister, expertizele de specialitate se fac şi ele în interval de luni sau chiar ani, iar în tot acest timp părţile vătămate bat pe la uşi, trăiesc umilinţe, frustrări şi eventual acumulează şi datorii mari.
Bărbatul crede că este absurd că ancheta în cazul accidentului stagnează de aproape patru luni. Mai mult, familia a cheltui sume mari de bani, după moartea micuțului.
„Am avut cheltuieli de peste 20.000 de lei la înmormântare, aproape 10.000 de lei pentru monumentul de la cimitir, plus mi-au venit şi cheltuielile de spitalizare de peste 20.000 de lei. De unde să scot atâţia bani?”, se întreabă tatăl.
Abia după ce şoferul va fi trimis în judecată şi se va finaliza procesul familia copilului va avea dreptul la despăgubirile pe care le va stabili instanţa.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.