Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Buzatu si Popica i-au asigurat pe cei de la Protectia Copilului ca isi vor lua salariile

Publicat

in

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu și prefectul de Vaslui, Eduard Popica au mers ieri in randul protestatarilor de la Protectia Copilului. Dupa ce au discutat cu cei din Guvern, cei doi sefi de la judet le-au dat oamenilor vestea asteptata. In zilele imediat urmatoare. Potrivit vicepremierului Marcel Ciolacu, sumele necesare achitării lefurilor vor fi aprobate în ședința de guvern de astazi.
”Am primit confirmarea telefonic de la viceprim-ministrul Marcel Ciolacu că proiectul de hotărâre va fi înscris pe ordinea de zi a ședinței de guvern astfel încât se vor aloca banii necesari plății salariilor. Așteptăm până mâine (n.red. – miercuri) când are loc ședința de guvern”, a declarat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
pe 15 noiembrie, salariații instituției ar fi trebuit să-și primească deja salariile aferente lunii octombrie. Guvernul nu a gasit deocamdata o solutie pe termen lung, astfel incat sa nu se mai ajunga pe viitor la astfel de situații.
Situatia este din ce in ce mai disperata la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui. Cel mai mare angajator din zona noastra nu a mai platit salariile la peste 2.500 de persoane de peste o luna de zile. Institutia inghite in fiecare an sume uriase de bani, iar mare parte din ele se duc pe salarii. Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Recent, maharii DASPC au decis majorari uriase ale lefurilor si asa s-a intrat in colaps. Practic la DASPC Vaslui nu exista leafa sub 2.200 de lei. Plimbatorii de hartii dintr-un birou in altul, denumiti consilieri, incaseaza sume cuprinse intre 4 su 6.000 de lei. Sefii centrelor sociale nu au salarii mai mici de 8.000 de lei, iar directorii institutiei si-au aprobat salarii de peste 10.000 de lei. Au ramas bataia de joc a sistemului cei care duc greul, adica asistentii maternali. Cei care ingrijesc copiii abandonati. Acestia primesc o leafa de mizerie, mai mica de 2.000 de lei. Fondul de salarii pentru Directia pentru Protectia Copilului Vaslui se ridica la peste 7 milioane de lei lunar, suma ce nu poate fi asigurata decat de la bugetul de stat. De altfel, DGASPC Vaslui a epuizat bugetul pentru acest an inca din august, salariile aferente acelei luni fiind platite cu o saptamana intarziere, in urma unei rectificari bugetare speciale pentru judetul Vaslui.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.