Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vrea sa fie director medical, dar loveste in bolnavii HIV SIDA

Publicat

on

Unele persoane sunt in stare de orice pentru functii. Nu conteaza ca nu au pregatirea si priceperea necesara pentru un anumit post, daca li se pune pata ca trebuie sa se cocoate pe un scaun de sef, nu renunta nici in ruptul capului. Medicul Catalina Ochisor de la Spitalul de Urgenta din Vaslui a decis sa candideze pentru postul de director al unitatii medicale. De ani buni Catalina Ochisor isi doreste cu disperare un astfel de post.
Numai ca nici bine nu s-a inscris la concurs ca a si facut prima contestatie. Doamna doctor este nemultumita ca documentatia pentru examen este prea stufoasa. Cert este ca nu a obligat-o nimeni sa se inscrie la acest examen, iar daca simte ca subiectele sunt prea complicate pentru pregatirea domniei sale, se poate retrage. Colegii vorbesc despre proverbul : “prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”. Examenul pentru postul de director medical se desfasoara pe parcursul acestei saptamani. Astazi are loc analiza dosarelor depuse de candidati, iar in zilele urmatoare se vor sustine probele oral si scris. Colegii medici ai Catalinei Ochisor care este si lider de sindicat, nu vad cu ochi buni candidatura acesteia. “Este lider de sindicat, dar nu a facut nimic pentru noi. Nu s-a luptat pentru drepturile noastre. Este lider cu numele. Acum vrea director medical, dar nu a demonstrat ca ar fi pregatita pentru o astfel de functie. Stie numai sa faca reclamatii”, declara un medic. Cadrele medicale ii mai reproseaza Catalinei Ochisor ca habar nu are de legislatia in vigoare, iar atunci cand este intrebata despre drepturile lor, doamna doctor ridica din umeri. “ Hai domnule, suntem de tot rasul. Sa ne conduca madam Ochisor? Asta nu participa la sedinte si habar nu are cu ce se ocupa un lider de sindicat. Daca o intrebi ceva, beleste ochii!”, spune un alt medic. Postul de director medical al Spitalului de Urgenta din Vaslui a ramas vacant dupa ce medicului Lelia Croitoru i-a expirat perioada de interimat.

A vrut sa loveasca in bolnavii de SIDA
Catalina Ochisor este medic in cadrul Sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului de Urgenta Vaslui. In cadrul acestei sectii functioneaza si Compartimentul HIV SIDA, un compartiment cu 5 paturi, oricum prea putine in compartie cu numarul bolnavilor din Vaslui. Ei bine, doctorita Ochisor, cea care ar trebui sa lupte pentru drepturile pacientilor si ale colegilor sai medici, a propus in cadrul unei sedinte cu factorii de raspundere de la nivelul spitalului, sa fie redus numarul de paturi al respectivei sectii. Ochisor si-a imaginat ca bolnavilor infectati cu HIV le-ar ajunge doua paturi in loc de cinci. Unde mai punem ca potrivit datelor oficiale, sectia respectiva inregistreaza cei mai buni indicatori in comparatie cu restul sectiilor medicale. “Cam asta este colega noastra. Va imaginati daca ajunge director medical ca in doua luni de zile poate face praf spitalul. A fost luna trecuta la Prefectura o sedinta cu liderii de sindicat, autoritati si parlamentari, sedinta in cadrul careia s-a dezbatut legea salarizarii. Singura care a lipsit a fost Ochisor, marea lidera de sindicat. Pai cum sa stie ea sa ma lamureasca pe mine cum sta treaba cu schimbarile salariale. Nici ea nu stie!”, a mai declarat un medic.
Adriana ADAM

StiriEst

PS Ignatie: „Dacă profesorii ar menţine primatul modelării spirituale şi intelectuale, tinerii nu ar mai naufragia în meandrele confuze ale prezentului”

Publicat

on

De catre

100 de ani de învățământ la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși.
Sărbătoarea a început cu dezvelirea și sfințirea unei plăci aniversare la localul vechi al unității liceale, după care cei prezenți au asistat la sfințirea de către PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a bustului lui Alexandru Ioan Cuza, statuie amplasată în fața noului corp de liceu.
”Mulțumesc doamnei director, care m-a invitat, că prin binecuvântarea lui Dumnezeu, prin rugăciune – care ne face mai frumoși la suflet, am devenit părtași acestui eveniment frumos din viața liceului. Să dea Dumnezeu să vină și să iasă de pe băncile școlii elevi foarte bine pregătiți, care să facă cinste neamului nostru și, desigur, elevi care să-și aducă cu mare drag aminte de cei care au fost adevărații călăuzitori, suverani ai conștiinței lor pe perioada cât au studiat la acest liceu”, a spus Ierarhul Huşilor la dezvelirea bustului marelui domnitor.
A urmat apoi, în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Huşi, un Simpozion dedicat acestui moment aniversar.
Intervenţia Părintelui Episcop Ignatie s-a intitulat: „Centenarul supremaţiei educaţiei ca modelare a spiritului”. Printre altele, Ierarhul Huşilor a afirmat:
„Ca orice instituţie şcolară de prestigiu şi cu tradiţie în actul formării spirituale şi intelectuale a tinerilor, Colegiul Naţional „Cuza Vodă”, al cărui centenar îl aniversăm astăzi, aprioric cred că a fost şi este un loc al excelenţei educaţionale şi culturale huşene. Am spus „aprioric”, pentru că necunoscând foarte bine realităţile acestui for educaţional, mă ghidez după cuvântul biblic „orice pom bun face roade bune” (Matei 7, 17-18). „Roadele bune” se pot vedea în generaţiile de tineri care au constituit şi constituie caractere umane şi profile socio-profesionale admirabile datorită „pomilor” minunaţi, din trecut şi din prezent, care sunt dascălii.
Dacă în slujirea Bisericii avem apostoli ai credinţei, în şcoală avem apostoli ai ştiinţei, care trebuie să fie şi ai conştiinţei. Dacă un neam se personalizează prin credinţă şi educaţie, atunci Biserica şi şcoala sunt cele care fac posibil acest miracol în viaţa tinerilor. În acest sens, pot spune cu certitudine că nu este o neînsemnată coincidenţă faptul că centenarul liceului este înfrăţit cu centenarul neamului.
De asemenea, dacă în actul educaţional profesorii ar menţine primatul modelării spirituale şi intelectuale, atunci tinerii noştri nu ar mai naufragia în meandrele confuze ale prezentului. Adică, modelul paideic al profesorilor să fie acesta: formarea caracterelor ar trebui să prevaleze faţă de furnizarea anostă de informaţii.”
De asemenea Părintele Episcop Ignatie a oferit doamnei director Manuela Iacob o Icoană a Maicii Domnului, în semn de recunoştinţă, apreciere şi ocrotire.
Au mai luat cuvântul doamna Manuela Iacob, directorul Colegiului Național ”Cuza Vodă” Huși, subprefectul Mircea Gologan, vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, prof. univ. dr. Eugen Neculai Seghedin, prorector al Universității ”Gheorghe Asachi” Iași. Sărbătoarea a fost și un prilej de reîntâlnire a zeci de personalități pe care le-a călăuzit liceul hușean. Amintim aici pe prof. univ. dr. Petru Ioan, prof. Costin Clit, prof.  Theodor Codreanu, academicianul Constantin Toma și mulți alții.

Citeste in continuare

StiriEst

Tinerii din Vaslui nu se înghesuiesc să se angajeze. Prezenţa la bursa locurilor de muncă a fost foarte scăzută

Publicat

on

De catre

Avem locuri de muncă dar nu şi oameni interesaţi să muncească. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a deschis în mai multe localităţi din ţară bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Ofertele şi domeniile sunt variate, de la mecanică, la horeca şi chiar cercetare. Chiar şi aşa, proaspeţii absolvenţi nu au părut interesaţi. Prezenţa la bursă a fost foarte scăzută, iar principala preocupare a tinerilor a fost cum să obţină un salariu cât mai mare.
Angajatorii din Vaslui s-au pregătit pentru o nouă rundă de recrutări. Au scos la bătaie 260 de locuri de muncă pentru tinerii cu studii medii şi superioare. Cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii, tinerii nu s-au prea înghesuit.
Puţinii tineri care au trecut pragul bursei locurilor de muncă au preferat să privească mai mult, decât să interacţioneze cu angajatorii. Puţini au fost cei care ştiau ce vor.

Citeste in continuare

StiriEst

Copilul din Botoșani strâns de gât de învăţător a făcut pe el, de frică. Medicii au descoperit că are traumatism cervical

Publicat

on

De catre

Un copil de şapte ani a ajuns la medic după ce învăţătorul l-a luat de gât şi l-a scos afară din clasă. Cel mic are un traumatism cervical, iar părinţii lui au făcut plângere la Poliţie pentru purtare abuzivă. Bărbatul, fost director la o şcoală din judeţul Botoşani, aflat în prag de pensie, a mai fost cercetat anul trecut pentru violenţă după ce a învineţit ochiul unei fetiţe de clasa a doua. Anchetele au bătut pasul pe loc. După ultimul incident, învăţătorul s-a internat subit în spital, aşa că şi această anchetă mai aşteaptă. 
Din fişa medicală a copilului rezultă că gestul şcolăresc al învăţătorului i-a provocat copilului de 7 ani un traumatism cervical. Bărbatul nu este la prima reacţie violentă împotriva propriilor elevi. Anul trecut a lovit o fetiţă de clasa a doua şi i-a învineţit un ochi. Copila s-a scăpat pe ea de teamă, ca şi în cazul de acum. Şi atunci a fost făcută plângere la Poliţie împotriva lui.
Şi atunci a negat fapta şi a trecut repede peste incident, cu o mustrare scrisă. Apoi, ar fi continuat să lovească şi să jignească elevii, acuză părinţii. În şcolile din România, într-un singur an, au loc mii de acte de violenţă. Deşi legea educaţiei interzice abuzul fizic şi verbal asupra copilului, pedepsele sunt lăsate la mâna unor comisii de disciplină şcolară. Cu alte cuvinte, profesorul care încalcă legea este anchetat chiar de colegii lui. Şi primeşte, de regulă, cea mai blândă pedeapsă. Poliţia a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est