Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vrea sa fie director medical, dar loveste in bolnavii HIV SIDA

Publicat

on

Unele persoane sunt in stare de orice pentru functii. Nu conteaza ca nu au pregatirea si priceperea necesara pentru un anumit post, daca li se pune pata ca trebuie sa se cocoate pe un scaun de sef, nu renunta nici in ruptul capului. Medicul Catalina Ochisor de la Spitalul de Urgenta din Vaslui a decis sa candideze pentru postul de director al unitatii medicale. De ani buni Catalina Ochisor isi doreste cu disperare un astfel de post.
Numai ca nici bine nu s-a inscris la concurs ca a si facut prima contestatie. Doamna doctor este nemultumita ca documentatia pentru examen este prea stufoasa. Cert este ca nu a obligat-o nimeni sa se inscrie la acest examen, iar daca simte ca subiectele sunt prea complicate pentru pregatirea domniei sale, se poate retrage. Colegii vorbesc despre proverbul : “prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”. Examenul pentru postul de director medical se desfasoara pe parcursul acestei saptamani. Astazi are loc analiza dosarelor depuse de candidati, iar in zilele urmatoare se vor sustine probele oral si scris. Colegii medici ai Catalinei Ochisor care este si lider de sindicat, nu vad cu ochi buni candidatura acesteia. “Este lider de sindicat, dar nu a facut nimic pentru noi. Nu s-a luptat pentru drepturile noastre. Este lider cu numele. Acum vrea director medical, dar nu a demonstrat ca ar fi pregatita pentru o astfel de functie. Stie numai sa faca reclamatii”, declara un medic. Cadrele medicale ii mai reproseaza Catalinei Ochisor ca habar nu are de legislatia in vigoare, iar atunci cand este intrebata despre drepturile lor, doamna doctor ridica din umeri. “ Hai domnule, suntem de tot rasul. Sa ne conduca madam Ochisor? Asta nu participa la sedinte si habar nu are cu ce se ocupa un lider de sindicat. Daca o intrebi ceva, beleste ochii!”, spune un alt medic. Postul de director medical al Spitalului de Urgenta din Vaslui a ramas vacant dupa ce medicului Lelia Croitoru i-a expirat perioada de interimat.

A vrut sa loveasca in bolnavii de SIDA
Catalina Ochisor este medic in cadrul Sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului de Urgenta Vaslui. In cadrul acestei sectii functioneaza si Compartimentul HIV SIDA, un compartiment cu 5 paturi, oricum prea putine in compartie cu numarul bolnavilor din Vaslui. Ei bine, doctorita Ochisor, cea care ar trebui sa lupte pentru drepturile pacientilor si ale colegilor sai medici, a propus in cadrul unei sedinte cu factorii de raspundere de la nivelul spitalului, sa fie redus numarul de paturi al respectivei sectii. Ochisor si-a imaginat ca bolnavilor infectati cu HIV le-ar ajunge doua paturi in loc de cinci. Unde mai punem ca potrivit datelor oficiale, sectia respectiva inregistreaza cei mai buni indicatori in comparatie cu restul sectiilor medicale. “Cam asta este colega noastra. Va imaginati daca ajunge director medical ca in doua luni de zile poate face praf spitalul. A fost luna trecuta la Prefectura o sedinta cu liderii de sindicat, autoritati si parlamentari, sedinta in cadrul careia s-a dezbatut legea salarizarii. Singura care a lipsit a fost Ochisor, marea lidera de sindicat. Pai cum sa stie ea sa ma lamureasca pe mine cum sta treaba cu schimbarile salariale. Nici ea nu stie!”, a mai declarat un medic.
Adriana ADAM

StiriEst

Copilul de 6 ani, înecat într-o piscină gonflabilă şi-a revenit miraculos

Publicat

on

De catre

Anunţul că un copil de 6 ani s-a înecat într-o piscină gonflabilă, la Vaslui, a pus paramedicii pe jar. Echipajul de pe Ambulanţă s-a dus glonţ la adresa indicată de părinţii micuţului, care sunaseră după ajutor de urgenţă.
Panica la Muntenii de Sus, unde un echipaj al Ambulantei a fost solicitat sã intervinã în cazul unui copil de 6 ani, despre care familia reclama faptul cã s-a înecat în apa dintr-o piscinã gonflabilã.
Când echipajul medical a ajuns la fata locului, medicii au constat că micuţul înghiţise o cantitate importantă de apă, dar l-au găsit pe copil conştient.
Medicii au hotărât trasportarea acestuia la spital, pentru o examinare amãnuntită. Sunt cunoscute cazurile în care victimele recuperate după un înec au suferit complicaţii chiar şi la câteva zile distanţă.
Conform declaratiilor cadrelor medicale, copilul se aflã acum în afara oricãrui pericol.

Citeste in continuare

StiriEst

Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ilie. Ce trebuie să faci în 20 iulie ca să ai noroc şi să fii ferit de rele

Publicat

on

De catre

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul. Sărbătorit în fiecare an în 20 iulie, Sfântul Ilie este unul dintre cei mai importanţi prooroci din Vechiul Testament considerat făcător de minuni, aducător de ploi şi ocrotitor al recoltelor.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă, dar şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase superstiţii şi tradiţii.

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la această cetate provine numele de Tesviteanul.

Sf. Ilie se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii Ortodoxe Române, ziua prăznuirii sale fiind marcată în calendar cu roşu, însemnare ce nu apare în acest fel la niciun alt prooroc.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

Tradiţii de Sf. Ilie

O tradiţie românească spune că nu este bine să loveşti două mere între ele pentru că atragi grindina. De asemenea, nu ai voie să consumi mere până la 20 iulie.

În ziua de Sfântul Ilie Tesviteanul, merele se duc la biserică pentru a fi sfinţite, crezându-se că numai aşa ele vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă.

Sânt-Ilie este ziua de celebrare a zeului solar, considerată a fi mijlocul sezonului pastoral. Sânt-Ilie, ca şi Sân-George şi Sâmedru, este o divinitate populară care a preluat numele şi data celebrării de la un sfânt creştin – Sfântul Prooroc Ilie.

În Panteonul românesc, Sânt-Ilie este o divinitate a Soarelui şi a focului, identificată cu Helios, din mitologia greacă, şi cu Gebeleizis, din mitologia geto-dacă.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

Ca divinitate solară şi meteorologică, Sânt-Ilie provoacă tunete, trasnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile, hotărăşte unde şi când să bată grindina.

În tradiţia populară, în momentul în care se petrec fenomene meteorologice spectaculoase se spune că, de fapt, Ilie traversează cerul în carul lui de foc pentru a ne ocroti.

Superstiţii de Sfântul Ilie

În ajunul Sfântului Ilie, fetele se duceau noaptea pe ogoarele semănate cu cânepă, se dezbrăcau şi, goale, se tăvăleau prin cultură, apoi se îmbrăcau şi se întorceau acasă.

Dacă în noaptea de Sf. Ilie visau cânepă verde era semn că se vor mărita cu flăcăi tineri şi frumoşi, iar dacă visau cânepă uscată se zicea că se vor mărita cu bărbaţi bătrâni.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

În dimineaşa de Sfântul Ilie, scrie crestinortodox.ro, se culeg plante de leac, în special busuioc, care apoi este pus la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări.

Tot în ziua Sfântului Ilie Tesviteanul, se culeg şi plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece.

Femeile duc în 20 iulie busuioc la biserică pentru a fi sfinţit, după care se întorc acasă, îl pun pe foc, iar cenuşa o folosesc în scopuri teraputice atunci când copiii lor fac bube în gură.

Citeste in continuare

StiriEst

Chilipir! Lista mașinilor scoase la vânzare de ANAF la preţuri foarte mici

Publicat

on

De catre

ANAF a scos la vânzare, în această lună, zeci de mașini bune la prețuri foarte mici. Pentru cei aflați în căutarea unei mașini bune, licitațiile ANAF din întreaga țară reprezintă locul perfect pentru viitoarea achiziție.

Potrivit anunțurilor postate de Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), zeci de mașini sunt vândute, la nivel național, la preț de… telefoane mobile.

De asemenea, în extrema cealaltă, ANAF a scos la vânzare și o serie de bolizi, printre care și un McLaren MP4-12C, a cărui valoare de piață este aproximativ 300.000 de euro.
Preţurile mașinilor scad cu 25% la fiecare licitaţie
Pentru luna iulie 2018, ANAF a pregătit o serie de licitații la care se vor vinde numeroase mașini bune la prețuri acceptabile.
Potrivit ANAF, prețurile mașinilor sunt stabilite de un evaluator autorizat, conform prețurilor practicate pe piață auto din România.
Prețurile mașinilor scoase la licitație scad cu 25% la fiecare licitație la care bunul mobil nu este achiziționat.
Drept urmare, mașinile pot fi cumpărate la jumătate de preț dacă la primele două licitații nu au fost achiziționate.
Lista mașinilor scoase la vânzare de ANAF în iulie

Pe lângă bolidul de 100.00 de euro scos la licitație la Timișoara, ANAF a pregătit o serie de mașini al căror preț încep chiar și de la…. 3.000 de lei.

– Chevrolet Lacetti 35 B, din 2007 – 3.468 lei.
– Maserati Quattroporte M139 AB, an fabricație 2009 – 50.270 lei – Informații la sediu sau la telefon: 0264/591670, interior 192.
– BMW tip X 1 drive 18 d – 2014 – 97.712 lei
– Opel 1445 lei + TVA 19 % – Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0248/666900
– Mazda 626 – 3481 lei + TVA 19% – Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0248/666900
– AUDI A6, an fab. 2007, seris sasiu 36.956 – Relatii suplimentare se pot afla de la AJFP Arges, Bld Republicii, nr 118, tel 0248/211511 int 3252
– VW Passat, AA Berlina – 2006 – 10.538 lei
– Skoda Octavia break – 2003 – 6.930 lei
Lista completă a licitaților pregătite de ANAF în luna iulie 2018 poate fi accesată pe site-ul ANAF.

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est