Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Investitie de un milion de euro! Un Computer Tomograf si RMN la Spitalul de Urgenta

Publicat

on

Zi istorica pentru cea mai mare unitate sanitara din judetul Vaslui. Managerul Spitalului de Urgenta, Ana Rinder, a semnat un contract de investitii finantat de Banca Mondiala prin Ministerul Sanatatii in valoare de peste un milion de euro. Asta inseama ca spitalul va primi in urmatoarele luni un Computer Tomograf si un RMN. Semnarea documentelor s-a facut la Palatul Victoria in prezenta premierului Mihai Tudose, a ministrului Sanatatii Florian Bodog si a reprezentantilor Bancii Mondiale. “Este un pas urias pentru spitalul nostru, un lucru extrem de important si de benefic atat pentru cadrele medicale cat si pentru pacienti. Diagnosticarea bolnavilor va fi mai usoara. Spitalul mai dispune de un Computer Tomograf, dar este necesar si al doilea. De un RMN nu dispuneam”, a declarat managerul Spitalului de Urgenta Ana Rinder.
Sistemul RMN va putea performa investigatii de imagistica neurologica, ortopedica, de corp, angiografie, imagistica cardiaca, oncologica si de san. Sistemul va avea o garantie de 2 ani si va costa in jur de 700.000 euro. Computerul Tomograf este unul cu 16 slice-uri, dar cu o configuratie performanta si are o valoare de 250.000 euro.
La finalul anului trecut un nou proiect in valoare de 10 milioane de lei a fost semnat de managerul Ana Rinder la OIR POSDRU Bucuresti Ilfov. Este vorba despre contractul de finantare -„Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui – Centru de excelenta pentru instruirea personalului medical implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate in context transnational inovativ „.
Bugetul total al proiectului este de 10.942.376,54 lei, din care partea de cofinantare asigurata de Consiliul Judetean Vaslui este de 182.373,08 lei.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea nivelului de competente pentru un numar de 870 de profesionisti implicati in domeniile prioritare de sanatate, pentru a asigura cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate in domeniul asistentei medicale. Implementarea proiectului va incepe in data de 18 decembrie.
Un manager priceput! Investitie de cateva milioane de euro la Spitalul de Urgenta
La Vaslui urmeaza sa fie demarate lucrarile pentru constructia unei noi policlinici, o investitie de peste 5 milioane de euro. Este vorba despre un ambulatoriu de specialitate nou, care va functiona chiar in curtea unitatii medicale. Astfel, drumul chinuitor pe care pacientii trebuie sa il faca acum intre spital si policlinica va fi in scurt timp doar o amintire urata. De altfel, Vasluiul este singurul oras din tara in care Ambulatoriul de Specialitate se afla la o distanta atat de mare de spital. a intrat pe seap licitatia, au fost clarificari, anul acesta ar trebui atribuit contractul. „Valoarea investitieie este de peste 5 milioane de euro, din care valoarea cofinantarii asigurate de Consiliul Judetean este de aproximativ 250.000 de euro”, a declarat managerul Spitalului Judeean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder. Concret, este vorba despre construirea unui nou corp de cladire in curtea Spitalului Judetean de Urgenta, exact la nivelul intrarii de la strada principala. Policlinica va fi mutata din actualul loc in care functioneaza,pentru realizarea unui circuit optim al pacientului. Cladirea va cuprinde la demisol Serviciul de Medicina Legala si Serviciul de Toxicologie, toate specialitatile care
functioneaza acum in policlinica, dar si un modern sector de radiologie si explorari functionale, un serviviu nou de fizioterapie si kinetoterapie. La ultimul etaj vor functiona Comitetul Director, Compartimentul de Resurse Umane, Oficiul Juridic,auditul, Serviciul Administrativ, Serviciul Tehnic. „Acum Policlinica functioneaza la aproximativ patru kilometri distanta de spital, nu exista un mijloc de transport pentru pacienti, iar bolnavii se deplaseaza pe cheltuiala proprie, lucru care creeaza, pe buna dreptate, nemultumire in randul oamenilor. Totodata, este complicat si pentru medicii din spital, care desfasoara o zi pe saptamana activitate in ambulatoriu. Noi speram ca odata cu realizarea acestui obiectiv sa creasca gradul de satisfactie atat in randul pacientilor cat si in randul personalului medical”, a mai spus Ana Rinder. In prezent, zilnic, sute de pacienti asteapta in conditii improprii la usile cabinetelor din Policlinica Vaslui si nici consultatiile nu se acorda in conditii mai bune.
Sorin SAIZU

StiriEst

Concurență record: 47 de candidați pe un singur post de subofițer

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui înregistrează o concurență uluitoare și nemaiîntâlnită până acum pentru un post de subofițer cu angajare din sursă externă, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 47 de candidați. Și cele două posturi de ofițer, pentru care se cere pregătire de specialitate, prezintă interes foarte mare pentru cei care doresc un loc de muncă bine plătit la stat, în condițiile în care și-au depus dosarele 46 de oameni.
Cele trei posturi vacante scoase la concurs de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cu angajare strictă din sursă externă, a încins mințile celor care doresc să-și găsească un loc de muncă sigur, la stat și bine plătit. Drept dovadă, este numărul nemaiîntâlnit de mare de candidați înscriși pentru concursul care va avea nu mai puțin de trei probe.
Astfel, cea mai mare concurență este pentru postul de ”subofițer tehnic principal”, în cadrul Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației, pe care s-au înscris 47 de candidați. Un interes la fel de mare prezintă și postul de ”ofițer specialist I”, în cadrul Serviciului Logistic, Compartimentul Tehnic, râvnit de 32 de persoane. Pe cel de-al treilea post vacant cu angajare din sursă externă, respectiv ”ofițer specialist II”, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, concurează 14 candidați, numărul acestora fiind mai mic din cauza cerințelor impuse cu privire la studii.
Sita celor 93 de candidați pe cele trei posturi scoase la concurs de ISU Vaslui începe să se cearnă pe 19 ianuarie, atunci când va avea loc prima probă eliminatorie, respectiv examenul psihologic, care va fi susținut la Galați de către toți candidații din Moldova. Testul de foc va fi în perioada 12 – 28 februarie, interval în care vor avea loc evaluările performanțelor fizice, pe un traseu aplicativ. Departajarea finală pentru cei care vor trece de probele eliminatorii se va face pe 7, 8 sau 9 martie, atunci când va avea loc proba scrisă.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Noua metodă de înșelătorie la Vaslui: escrocherie cu “mortul” viu

Publicat

on

De catre

Escrocherie cu “mortul” viu la Vaslui, acolo unde un bărbat a strâns bani de la vecini sub prtextul că nu are bani să își înmormânteze soția. Mai multe persoane din Vaslui au fost, zilele trecute, victimele unei escrocherii. Un bărbat de etnie rromă le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată și, sub pretextul că soția i-a murit, a cerut diferite sume de bani, pentru “a avea cu ce-și îngropa consoarta”, scrie vremeanoua.ro
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam, pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Pacienți infirmi se târăsc pe scări ca să ajungă la medicul de familie

Publicat

on

De catre

Multe dintre rampele pentru persoane cu dizabilităţi sunt construite doar ca să nu fie amendată primăria. Într-un sat din Vaslui, bătrânii şi infirmii se târăsc la propriu pe scări ca să ajungă la medicul de familie. Edilul are un singur răspuns la chinul oamenilor: rampa este prea abruptă pentru că localitatea este într-o zonă cu relief accidentat.
Ioan Mătasă, pacient: „Asta e singura cale de acces. Într-un picior așa. Păi nu aș putea. Nu e niciun punct de sprijin. Uitați-vă cum cum arată aceste scări.”
Ioan Mătasă are 44 de ani şi fiecare pare mai greu decât precedentul. Din cauza diabetului a ajuns invalid şi aproape fără vedere. Se simte umilit de fiecare dată când trebuie să meargă la medicul de familie. Dispensarul are rampă pentru persoane cu dizabilităţi, dar a fost făcută doar pentru că cere legea.
Ioan Mătasă, pacient: „Acesta este rampa. Dar uitaţi-vă cum e făcută.”
Omul a trimis sesizări încă de acum cinci ani primăriei. Răspunsul nu îl ajută deloc.
Vasile Tărăgan, primar Buneşti- Avereşti: „Este o poziţionare geografică, o diferenţă de nivel. O să încercăm să facem o rampă mai de calitate, mai accesibilă, să vedeţi ce diferenţă de nivel este.”
Sătul de promisiuni, bărbatul invalid şi-a spus povestea pe internet. O doamnă de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a venit în control. Şi ea s-a descurcat greu pe scara dispensarului, dar medicul de familie din satul Avereşti nu este impresionat.
-Cum vi se par treptele şi intrarea?
Reprezentant DSP: Inaccesibile.
-Se vor lua măsuri? O să faceţi o sesizare?
Reprezentant DSP: Întâi vom face controlul şi apoi vom dispune măsuri.
Dan Lascăr, medic de familie comuna Bunești-Averești: „E un dispensar de pe vremuri. Sigur că imaginile vorbesc de la sine, dar pe de altă parte consider că e un pic exagerat.”
La dispensarul din Avereşti sunt înscrişi 2.900 de pacienţi, mulţi dintre ei în vârstă.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics