Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Investitie de un milion de euro! Un Computer Tomograf si RMN la Spitalul de Urgenta

Publicat

on

Zi istorica pentru cea mai mare unitate sanitara din judetul Vaslui. Managerul Spitalului de Urgenta, Ana Rinder, a semnat un contract de investitii finantat de Banca Mondiala prin Ministerul Sanatatii in valoare de peste un milion de euro. Asta inseama ca spitalul va primi in urmatoarele luni un Computer Tomograf si un RMN. Semnarea documentelor s-a facut la Palatul Victoria in prezenta premierului Mihai Tudose, a ministrului Sanatatii Florian Bodog si a reprezentantilor Bancii Mondiale. “Este un pas urias pentru spitalul nostru, un lucru extrem de important si de benefic atat pentru cadrele medicale cat si pentru pacienti. Diagnosticarea bolnavilor va fi mai usoara. Spitalul mai dispune de un Computer Tomograf, dar este necesar si al doilea. De un RMN nu dispuneam”, a declarat managerul Spitalului de Urgenta Ana Rinder.
Sistemul RMN va putea performa investigatii de imagistica neurologica, ortopedica, de corp, angiografie, imagistica cardiaca, oncologica si de san. Sistemul va avea o garantie de 2 ani si va costa in jur de 700.000 euro. Computerul Tomograf este unul cu 16 slice-uri, dar cu o configuratie performanta si are o valoare de 250.000 euro.
La finalul anului trecut un nou proiect in valoare de 10 milioane de lei a fost semnat de managerul Ana Rinder la OIR POSDRU Bucuresti Ilfov. Este vorba despre contractul de finantare -„Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui – Centru de excelenta pentru instruirea personalului medical implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate in context transnational inovativ „.
Bugetul total al proiectului este de 10.942.376,54 lei, din care partea de cofinantare asigurata de Consiliul Judetean Vaslui este de 182.373,08 lei.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea nivelului de competente pentru un numar de 870 de profesionisti implicati in domeniile prioritare de sanatate, pentru a asigura cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate in domeniul asistentei medicale. Implementarea proiectului va incepe in data de 18 decembrie.
Un manager priceput! Investitie de cateva milioane de euro la Spitalul de Urgenta
La Vaslui urmeaza sa fie demarate lucrarile pentru constructia unei noi policlinici, o investitie de peste 5 milioane de euro. Este vorba despre un ambulatoriu de specialitate nou, care va functiona chiar in curtea unitatii medicale. Astfel, drumul chinuitor pe care pacientii trebuie sa il faca acum intre spital si policlinica va fi in scurt timp doar o amintire urata. De altfel, Vasluiul este singurul oras din tara in care Ambulatoriul de Specialitate se afla la o distanta atat de mare de spital. a intrat pe seap licitatia, au fost clarificari, anul acesta ar trebui atribuit contractul. „Valoarea investitieie este de peste 5 milioane de euro, din care valoarea cofinantarii asigurate de Consiliul Judetean este de aproximativ 250.000 de euro”, a declarat managerul Spitalului Judeean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder. Concret, este vorba despre construirea unui nou corp de cladire in curtea Spitalului Judetean de Urgenta, exact la nivelul intrarii de la strada principala. Policlinica va fi mutata din actualul loc in care functioneaza,pentru realizarea unui circuit optim al pacientului. Cladirea va cuprinde la demisol Serviciul de Medicina Legala si Serviciul de Toxicologie, toate specialitatile care
functioneaza acum in policlinica, dar si un modern sector de radiologie si explorari functionale, un serviviu nou de fizioterapie si kinetoterapie. La ultimul etaj vor functiona Comitetul Director, Compartimentul de Resurse Umane, Oficiul Juridic,auditul, Serviciul Administrativ, Serviciul Tehnic. „Acum Policlinica functioneaza la aproximativ patru kilometri distanta de spital, nu exista un mijloc de transport pentru pacienti, iar bolnavii se deplaseaza pe cheltuiala proprie, lucru care creeaza, pe buna dreptate, nemultumire in randul oamenilor. Totodata, este complicat si pentru medicii din spital, care desfasoara o zi pe saptamana activitate in ambulatoriu. Noi speram ca odata cu realizarea acestui obiectiv sa creasca gradul de satisfactie atat in randul pacientilor cat si in randul personalului medical”, a mai spus Ana Rinder. In prezent, zilnic, sute de pacienti asteapta in conditii improprii la usile cabinetelor din Policlinica Vaslui si nici consultatiile nu se acorda in conditii mai bune.
Sorin SAIZU

StiriEst

Veste proasta pentru solicitantii de pasapoarte!

Publicat

on

De catre

Aducem la cunoștința solicitanților de pașapoarte că Punctul Mobil al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) de la Bârlad își suspendă activitatea.
Măsura a fost luată după ce unul dintre locatarii imobilului, pus la dispoziție de Primăria municipiului Bârlad pentru Punctul de Lucru Mobil, a refuzat să semneze pentru instalarea unei antene de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care să permită preluarea cererilor online.
Astfel, solicitanții de pașapoarte sunt așteptați doar la sediul SPCEEPS din municipiul Vaslui, conform programului de lucru cu publicul afișat pe http://vs.prefectura.mai.gov.ro/serviciul-pasapoarte-program/.
Cetăţeanul are posibilitatea preschimbării paşaportului şi înainte de expirarea termenului de valabilitate, fiind invitat să se programeze pentru depunerea cererii de eliberare a paşaportului, atât online, cât și la sediul SPCCEPS în baza unui tichet de programare obținut în ziua în care se solicită depunerea cererii pentru pașaport.
Totodată vă rugăm să luaţi în considerare schimbările legislative ce se preconizează a intra în vigoare de anul acesta, şi anume:
-termenul de valabilitate al paşapoartelor simple electronice pentru persoanele care au împlinit vârsta de 25 de ani va fi de 10 ani;
-eliberarea paşaportului simplu temporar, pentru cazurile în care cetăţenii declară că nu doresc eliberarea unui paşaport simplu electronic, se va realiza în termenul legal prevăzut pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
-eliberarea paşaportului simplu temporar, într-un termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, va fi posibilă în cazurile prevăzute şi de legislaţia actuală (ex.: călătoria în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic, paşaportul care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă sau titularul a depus paşaportul pentru obţinerea unor vize), precum şi pentru situaţiile OBIECTIVE-DOVEDITE CU DOCUMENTE-în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic.
Având în vedere problematica întâmpinată în vara anului 2017, când au fost înregistrate întârzieri majore, atât la nivelul serviciului, cât şi la nivelul întregii ţări, cu privire la programarea persoanelor pentru depunerea documentelor de eliberare a paşaportului simplu, dorim ca în perioada de vârf a anului 2018 să venim în întâmpinarea cetăţeanului cu o serie de măsuri adaptate cerinţelor acestuia, după cum urmează:
-suplimentarea numărului de programări, prin utilizarea la capacitate maximă a celor 3 staţii fixe existente, la un interval mediu de 7 minute;
-prelungirea programului de lucru cu publicul de la 8 ore zilnic la 10 ore zilnic, în funcţie de solicitările adresate;
Începând cu data de 01 aprilie 2017 puteți opta pentru livrarea pașaportului direct acasă, prin CN Poșta Română SA, pentru numai – 9,52 lei (TVA inclus), – oriunde în România, plata la livrare!

Citeste in continuare

StiriEst

La solicitarea avocatei Oana Iovu, Parchetul General preia dosarul politistului Vizitiu

Publicat

on

De catre

Politistul de la Rutiera care a impuscat in cap un tanar, va fi cercetat de Parchetul General. Procurorii au admis astfel solicitarea avocatei Oana Iovu, cea care reprezintă interesele familiei tânărului împușcat mortal de polițistul Mihai Vizitiu. Dosarul de cercetare penală a fost preluat de Parchetul General, iar un procuror va veni la Vaslui pentru a audia pe toți cei implicați în acest caz. Maine vor fi audiati martorii din dosar, sotia victimei, colega care il insotea pe Vizitiu, seful de post din Puscasi, iar joi vor fi chemati la audieri criminalistii care au facut cercetarile la fata locului.
Agentul Mihai Vizitiu a fost suspendat din funcţie, pe durata anchetei, după ce pistolul i s-a descărcat şi a omorat un tanar care condusese fără permis şi a fugit de control. Destinul face ca victima să aibă o legătură cu poliţistul: cu doi ani în urmă, un unchi al tânărului, Iulian Munteanu, pe atunci şef la Politia Rutieră Vaslui, a fost anchetat de DNA. Şi denunţător în dosar a fost chiar agentul Mihai Vizitiu cel care a tras acum, în misiune.
În ianuarie, victima fusese condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, în trei dosare deschise pe numele său în ultimii doi ani: conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi refuzul recoltării probelor de sânge.
Sorin Armeanu, prim-procuror Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui: ”Persoana a părăsit maşina şi a fugit pentru a scăpa de echipajul Poliției Rutiere. Subofiţerul de poliţie a pornit în urmărirea lui, cu arma scoasă din toc şi armata. În tip ce încerca să îl imobilizeze, arma s-a descărcat.”
Avocata victimei, Oana Iovu, nu este convinsă de faptul că arma s-a descărcat accidental. ”La prima vedere şi din experienţă nu îmbrăţişez apărarea poliţistului, cum că s-a descărcat arma. Ancheta e la început, facem apărarea necesară şi restabilim adevărul.”
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul cheama oamenii la curatenie! Un oras curat si cu multe flori

Publicat

on

De catre

Odată cu venirea primăverii, lucrările de curățenie din oraș s-au intensificat, anunta Primăria Vaslui care îndeamna locuitorii municipiului să se alăture acestei activități. “Având la bază motivația faptului că avem tot mai mare mare nevoie de natură, așa cum și natura are nevoie de noi toți, Primăria municipiului Vaslui a decis să sărbătorească în avans Ziua Internațională a Pământului și să ofere astfel un exemplu de comportament.
Astfel, sâmbătă, 21 aprilie 2018, însoțiți de reprezentanți ai Direcției Silvice Vaslui – Ocolul Silvic Vaslui, peste 90 de salariați ai Primăriei municipiului Vaslui au ecologizat zona pădurii Bustea și pășunea Bahnari. Cu această ocazie, s-au strâns aproximativ 4.500 kg de deșeuri din zona pădurii și de pe pășune, deșeuri constând în special în hârtie, carton, sticlă, PET-uri, doze aluminiu. Acțiunea a fost astfel considerată un succes și ne dorim reluarea acestui tip de activități pentru ca atât noi, cât și generațiile viitoare să se bucure de un mediu curat”, se arata intr-un comunicat al primariei.

Săraci, dar curati si cu un oras plin de flori
Primăria Vaslui continua si in acest an investitiile in spatii verzi, flori, arbuşti şi copaci. Inca de acum şase ani, municipalitatea a montat 60 de ghivece cu palmieri, pe una dintre cele mai circulate străzi din oraş. Pentru acest an, Primaria Vaslui are alocate fonduri pentru înfrumuseţarea oraşului cu flori şi copaci ornamentali. In ultimii ani majoritatea plantelor au fost cumpărate de la firme din Ungaria și Cehia. De exemplu, pentru un arbust specific Asiei, Primăria a plătit in urma cu doi ani câteva sute de euro. Arborii de acest gen, plantaţi în ghivece se găsesc acum în Piaţa Civică din centrul oraşului. Pentru ca arborii exotici să nu se usuce, autoritățile locale au decis să ţină palmierii în stradă doar în sezonul cald; iarna sunt mutaţi în sere.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics