Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Veste proasta pentru politisti! Scad veniturile!

Publicat

on

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, comisar-şef Doru Panţiru, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia funcţionează cu un deficit de personal de 20 la sută, lucru care afectează activitatea poliţiştilor.
„Este clar că suntem afectaţi, din moment ce activitatea care ar trebui să fie desfăşurată de trei poliţişti este desfăşurată doar de unul. Aşteptăm să vedem câţi dintre absolvenţii din promoţia de anul acesta vor veni să lucreze la Vaslui”, a declarat Doru Panţiru. El a precizat că în cursul anului trecut IPJ a traversat „momente dificile” din cauza pierderilor masive de personal înregistrate odată cu pensionarea unui număr mare de poliţişti. „Pierderi mari am înregistrat la dispozitivul de ordine publică, unde lipsurile au fost suplinite cu personal din Cadrul Inspectoratului de Jandarmi şi de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră. Din fericire nu am înregistrat infracţiuni stradale deosebit de grave”, a mai spus Panţiru.
Şeful IPJ a făcut referire şi la scăderile de venituri pe care poliţiştii le vor înregistra, începând de anul acesta. El a spus că din datele pe care le are până acum, nu vor fi înregistrate diminuări salariale, dar că poliţiştii vor pierde din venituri, din cauza neacordării sporului de permanenţă, lucru care a creat nemulţumire în rândul poliţiştilor.
„Salariul nu va scădea, însă veniturile vor fi diminuate, pentru că de la 1 ianuarie nu se mai acordă acel spor. Poate sunt colegi supăraţi, pentru că atunci când pierzi ceva nu-i atât de simplu. (…) Am putea lua în calcul şi anumite plecări din sistem, dar nu am semnale în sensul acesta”, a afirmat şeful IPJ Vaslui.
Comisarul şef Doru Panţiru a prezentat, vineri, un bilanţ al activităţii IPJ pe anul 2017, afirmând că la nivelul judeţului Vaslui infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 12,21% faţă de anul 2016.
Sorin SAIZU

StiriEst

Bebelus in stare grava la Husi! Va fi preluat de elicopterul SMURD

Publicat

on

De catre

Elicopterul SMURD din judetul Iasi a fost solicitat la Spitalul din Hudi. Urmeaza sa preia un bebelus in varsta de o luna. Micutul este in stare grava, iar medicii huseni i-au pus diagnosticul de insuficienta respiratorie. 

Citeste in continuare

StiriEst

O fetiță de 4 ani a murit, iar fratele ei este în stare gravă după ce s-au jucat cu focul

Publicat

on

De catre

Tragedie într-o familie din Bacău, după ce garsoniera în care locuiau o femeie şi un bărbat împreună cu cei trei copii ai lor a luat foc.

Părinţii au reuşit să-l salveze pe băiatul cel mic, în vârstă de 3 luni. Vecinii au sărit şi i-au scos afară şi pe ceilalţi doi, un băiat de 3 ani şi o fată cu un an mai mare.

Toţi au ajuns la spital însă, din păcate, fetiţa era în stare extrem de gravă şi nu a supravieţuit.

Mama celor trei copii pregătea masa de seară, în bucătărie. Tatăl coborâse să ducă gunoiul dar când s-a întors, a văzut că garsoniera, aflată la demisol, era cuprinsă de flăcări. A intrat şi şi-a scos mezinul, iar între timp au venit şi pompierii, care i-au eliberat pe copiii cei mari.

”Reporter: Cât aţi lipsit?
Tatăl: 10 minute, doar atât.
Reporter: Când v-aţi întors?
Tatăl: Erau flăcări în colţ la frigider.
Reporter: Copiii unde erau?
Tatăl: Ăla mic de 3 luni l-am scos eu şi pe ceilalţi nu-i mai găseam. Am înţeles de la pompieri că i-au găsit în baie.”

Cei trei copii au fost transportaţi de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor medicilor, fata de 4 ani a murit. Băiatul de 3 ani este în stare gravă. Pompierii au aflat şi cauza probabilă a incendiului.

Andrei Grecu, ISU Bacău: ”În urma cercetărilor efectuate de colegii mei s-a stabilit ca cel mai probabil incendiul a pornit de la jocul copiilor cu focul.”

Poliţiştii au început şi ei ancheta în acest caz pentru ucidere din culpă.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Focar! Vasluiul este sufocat de gunoaie si de zapada! Iata ce declara incompetentii!

Publicat

on

De catre

Orașul Vaslui devine un pericol pentru cetățenii săi, dar cu toate acestea autoritățile nu iau nicio măsură. La tot pasul sunt munți de zăpadă și de gunoaie. Circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate, iar gunoiul menajer nu a fost ridicat de mai multe zile în municipiul Vaslui, după căderile abundente de zăpadă înregistrate în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute. Atât adulții cât și copiii sunt practic obligați să facă slalom printre mormanele de gunoaie. Pe reţelele de socializare, cetăţenii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care SC Goscom SA Vaslui a acţionat pentru curăţarea drumurilor, degajarea zăpezii sau colectarea gunoiului menajer de la platformele situate în municipiul reşedinţă. Cetăţenii au postat fotografii cu parcări, staţii de autobuz şi trotuare blocate de nămeţi, susţinând că incompetenții de la  Goscom sunt depăşiţi de situaţie, aceştia nereuşind să intervină eficient nici măcar în zona centrală a municipiului Vaslui şi cu atât mai puţin pe străzile lăturalnice sau în suburbii. 

Șeful Goscom suține că nu s-a ridicat gunoiul deoarece s-a lucrat cu prioritate la deszăpezire. Nu știm unde s-a deszăpezit, dar cu siguranță nu în Vaslui. Iată ce declară Cătălin Bîrleanu!

„S-a acţionat 24 de ore din 24, s-a lucrat în trei schimburi, dar situaţia a fost una deosebită, fiind înregistrată o cantitate foarte mare de zăpadă. Este adevărat că am lăsat să se adune gunoiul menajer, dar am considerat prioritară intervenţia pentru deszăpezire. Toate utilajele noastre au fost pe străzi”, a declarat, pentru directorul SC Goscom SA Vaslui, Cătălin Bîrleanu.

Unitatea are în dotare 11 utilaje de deszăpezire.

În cursul zilei de vineri, când s-a înregistrat cea mai mare cantitate de zăpadă, pe străzi au fost scoşi la deszăpezire câțiva oameni de la Penitenciarul Vaslui, iar în weekend, mai mulţi jandarmi, aflaţi în timpul liber, au deblocat căile de acces către şcolile din municipiu, astfel încât elevii să poată ajunge la cursuri. Așadar unde au fost cei de la Goscom? În vacanță!

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est