Conecteaza-te cu noi
http://stiriest.ro/wp/wp-content/uploads/2018/08/banner_ZCMV_2018.jpg

StiriEst

Armeanu si Buruiana nu au bunul simt sa isi dea demisia

Publicat

on

Cu toate ca Directia pentru Protectia Copilului, cea mai mare institutie bugetara din judet, este in pragul colapsului, sefii care au praduit bugetul public isi vad linistiti de treaba. Ionel Armeanu si Ioan Buruiana nu sunt trasi la raspundere si ocupa in continuare scaunele de director. Mai mult, au pe mainile lor banii judetului. Pe langa raportul Curtii de Conturi care a scos la iveala o paguba din banul public de peste 2,5 milioane de lei, sase plangeri au fost depuse la DNA si la Politie impotriva prafuitorilor. Pana acum insa nimeni nu a luat vreo masura. Nelu Tãtaru, presedintele Partidului National Liberal Vaslui, cere demisia lui Ionel Armeanu si a lui Ioan Buruianã, directorul executiv si cel economic de la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.
‘’Nu vreau sa las nesanctionatã renumirea domnului Armeanu în functia de director la Protectia Copilului. Am vãzut sesizãrile din presã, am vãzut discutiile si explicatiile domnului Buzatu si, în general, ale consilierilor PSD, am vãzut si alte atitudini. Dar, public am niste întrebãri pentru domnul Buzatu: care au fost criteriile pentru care s-a ajuns la reasezarea în functia de director a domnului Armeanu? Nu mai existã în tot ce înseamnã aparat PSD un om care sã poate deslusi misterele Protectiei Copilului? Si pun aceastã întrebare în contextul în care Protectia Copilului este acea zonã în care se duce cea mai mare parte a bugetului judetului Vaslui. Oare chiar atât de indispensabili sunt domnul Armeanu si domnul Buruianã încât, efectiv, tot ce se spune despre ei sunt niste tembelisme si cei care le spun sunt niste tembeli? Chiar nu putem gãsi în judetul acesta niste oameni competenti care sã poatã prelua destinele acestei organizatii? Nu cred cã aceastã directie judeteanã a ajuns doar la mâna domnului Armeanu si a domnul Buruianã. Oare cei doi chiar stiu dedesubturile sau sunt alte dedesubturi pe care n-ar trebui sã le stim noi si care au iesit la suprafatã odatã cu controlul Curtii de Conturi? As vrea ca domnul Armeanu, mãcar din bun-simt, sã ne explice ce a fãcut cu acei 25 de miliarde de lei si cum crede cã poate reaseza lucrurile în Protectia Copilului sau cum poate recupera acesti bani pentru ca acestia sã ajungã acolo unde au avut destinatia. În acest context, pentru cã sunt sigur cã nu vor da nicio explicatie, cer public demisia celor doi din conducerea Protectiei Copilului, a domnului Armeanu si a domnului Buruianã. Domnul Buzatu si-a fãcut mendrele, a arãtat cã el decide, i-a repus în functii pe cei doi, a fãcut o suveicã între ei. Domnului Armeanu îi doresc sãnãtate maximã! A ajuns sã îsi revinã într-un timp scurt dupã toate chinurile prin care a trecut, dar nu trag în boala dânsului si în Protectiei Copilului, si stie dumnealui la ce boalã mã refer”, a declarat Nelu Tãtaru, presedintele PNL, Vaslui.

StiriEst

Un nou premiu pentru regizorul Corneliu Porumboiu

Publicat

on

De catre

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Vaslui, programul filmelor fiind inclus în agenda Zilelor Culturale ale municipiului. Irina-Margareta Nistor (consultant cinema în cadrul proiectului), invitata specială a caravanei Centenarului Filmului Românesc la Vaslui, s-a întâlnit cu spectatorii înainte şi după proiecţii.
Corneliu Porumboiu, invitat special, a participat la proiecţia filmului A fost sau n-a fost, marti, de la ora 18.00.
Regizorul Corneliu Porumboiu a primit marţi, la Vaslui, din partea echipei Centenarului Filmului Românesc, o distincţie în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă cinematografiei româneşti.
„Mă bucur că avem festivalul acesta şi la Vaslui. Din păcate, în România s-a pierdut obişnuinţa aceasta de a se merge la cinema, deci orice început este bun şi sper să fie continuată iniţiativa aceasta”, a spus Corneliu Porumboiu, prezent la Vaslui, ocazia proiecţiei filmului său ‘A fost sau n-a fost?’.
Criticul de film Irina Margareta Nistor a mărturisit că ‘A fost sau n-a fost?’ este unul dintre filmele sale preferate.
Caravana Centenarului Filmului Românesc la Vaslui se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfăşurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi (2017-2020).
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

SUCEAVA- Mii de pelerini sunt asteptati la Cacica!

Publicat

on

De catre

Mii de pelerini din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi la Sanctuarul marian naţional de la Cacica, in judetul Suceava, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. La Sfanta Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din strainatate
Preotul paroh şi Rectorul Basilicii Minor de la Cacica, Anton Mărăndescu, a declarat că în acest an printre participanţii la celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se va afla IPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti care “îşi serbează jubileul de aur (50 de ani) al slujirii preoţeşti la sanctuarul de la Cacica”. Într-un comunicat de presă al Diecezei Romano-Catolice Iaşi se menţionează că în afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi si autorităţi civile. Ziua de miercuri va debuta, la ora 6.00, cu sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică, urmată de Liturghiile în limbile maghiară, polonă şi germană. Sfânta Liturghie Pontificală de hram va fi oficiată, miercuri, la ora 11,00, de IPS Ioan Robu, care va adresa şi un mesaj special pelerinilor de la Cacica, iar la Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate, manifestările pelerinajului la Sanctuarul marian naţional de la Cacica urmând să se încheie cu venerarea icoanei Maicii Domnului, printr-o procesiune în jurul bazilicii, şi cu binecuvântarea florilor şi obiectelor religioase aduse de pelerini.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

A fost redeschisa circulația feroviară spre Putna

Publicat

on

De catre

Orice persoană care prezintă un bilet de călătorie cu trenul pe orice distanţă de pe ruta Iaşi-Suceava-Putna va putea vizita gratuit Muzeul Mănăstirii Putna.
Căile Ferate Române au anuntat că, începând cu data de 14 august, se redeschide circulația feroviară spre Putna.
Vor fi două trenuri pe sens în fiecare zi.
Calea ferată spre Putna a fost inaugurată în 1898 când Putna făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. După  1918, când Bucovina s-a unit cu România, pe lângă aportul la viața economică a zonei, această linie de cale ferată a avut o contribuție majoră la întărirea identității și unității românilor. Astfel, trenurile care au străbătut-o au fost principalul mijloc de transport folosit în pelerinajele organizate pentru românii din diferite provincii istorice ale țării în vederea cunoașterii Bucovinei și în special a mănăstirilor de aici, păstrătoarele unui patrimoniu cultural, istoric și religios unic în țară. În 1920, pe această cale ferată au călătorit Regele Ferdinand I și Regina Maria, în prima vizită în Bucovina după Marea Unire. Circulația pe linia Dornești – Rădăuți – Putna a fost oprită în 2012, iar în acest an Compania Națională a Căilor Ferate Române a redeschis legătura pe calea ferată. Pelerinii care vin la Putna cu trenul vor putea vizita, gratuit, muzeul mănăstirii anunță mănăstirea. Aceștia trebuie doar să prezinte tichetul de călătorie.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est