Conecteaza-te cu noi
http://stiriest.ro/wp/wp-content/uploads/2018/08/banner_ZCMV_2018.jpg

StiriEst

O mamă din Bacău luptă de aproape 8 ani în justiţie pentru despăgubiri după moartea soţului, un jandarm

Publicat

on

O mamă cu doi copii din Bacău luptă de aproape opt ani în instanţă să primească despăgubiri după moartea soţului. Bărbatul şi-a piedut viaţa în urma unui accident rutier iar firma de asigurări a intrat în… insolvenţă.
Coşmarul pentru familia Ciubotă a început în 2010, când capul familiei, un jandarm de 39 de ani, a fost spulberat de o maşină în timp ce traversa neregulamentar strada. Abia trei ani mai târziu avea să ajungă dosarul în Instanţă. Judecătorii au decis atunci că atât victima, cât şi şoferul, un tânăr de 28 de ani, sunt vinovaţi, pentru că niciunul dintre ei nu a respectat regulile de circulaţie. 
„Eu eram cea care trebuia să justific lucrurile acestea, nicidecum făptuitorul. Pe acesta nu l-am văzut niciodată, niciodată la proces, niciodată în locurile unde eu am fost şi m-am zbătut pentru ca adevărul acesta, că soţul meu a decedat într-un accident cumplit, să fie luat în seamă de justiţie, de autorităţi”, spune Rodica Ciubotă.
În anii în care a făcut o mulţime de drumuri la instanţă şi tot felul de expertize, femeia a schimbat o armată de avocaţi. În 2017, însă, avea să primească o altă lovitură. Sumele pe care firma de asigurări trebuie să le plătească familiei Ciubotă s-au redus dramatic.
„Sumele acelea mari de bani s-au înjumătăţit. Au considerat că sunt prea mari. Ulterior, am aflat că în trei ani pot să primesc suma aceasta de bani”, mărturiseşte Rodica Ciubotă.
„S-a redus cuantumul daunelor morale pe care partea responsabilă civilmente a fost obligată să le plătească părţii civile. A redus cuantumul prestaţiei perioadice lunare pe care a fost obligată să o plătească părţilor civile. Totodată, a redus şi cunatumul despăgubirilor pe care a fost obligată să le plătească Spitalului Judeţean Bacău”, explică purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău, Cătălin Şerban. 
„Din partea asiguratorului ar trebui să am certitudini, pentru că au trecut deja şapte ani şi nu cred că ar fi trebuit ca eu să fiu cea care să umblu atâta timp şi cu tot felul de acte, când am sentinţe, decizii”, declară Rodica Ciubotă.
Procesul însă e de durată, deoarece firma de asigurări este… în insolvenţă. Compania nu a oferit până acum un punct de vedere. 
Mihaela SIMA

StiriEst

Un nou premiu pentru regizorul Corneliu Porumboiu

Publicat

on

De catre

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la Vaslui, programul filmelor fiind inclus în agenda Zilelor Culturale ale municipiului. Irina-Margareta Nistor (consultant cinema în cadrul proiectului), invitata specială a caravanei Centenarului Filmului Românesc la Vaslui, s-a întâlnit cu spectatorii înainte şi după proiecţii.
Corneliu Porumboiu, invitat special, a participat la proiecţia filmului A fost sau n-a fost, marti, de la ora 18.00.
Regizorul Corneliu Porumboiu a primit marţi, la Vaslui, din partea echipei Centenarului Filmului Românesc, o distincţie în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă cinematografiei româneşti.
„Mă bucur că avem festivalul acesta şi la Vaslui. Din păcate, în România s-a pierdut obişnuinţa aceasta de a se merge la cinema, deci orice început este bun şi sper să fie continuată iniţiativa aceasta”, a spus Corneliu Porumboiu, prezent la Vaslui, ocazia proiecţiei filmului său ‘A fost sau n-a fost?’.
Criticul de film Irina Margareta Nistor a mărturisit că ‘A fost sau n-a fost?’ este unul dintre filmele sale preferate.
Caravana Centenarului Filmului Românesc la Vaslui se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfăşurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi (2017-2020).
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

SUCEAVA- Mii de pelerini sunt asteptati la Cacica!

Publicat

on

De catre

Mii de pelerini din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi la Sanctuarul marian naţional de la Cacica, in judetul Suceava, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. La Sfanta Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din strainatate
Preotul paroh şi Rectorul Basilicii Minor de la Cacica, Anton Mărăndescu, a declarat că în acest an printre participanţii la celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se va afla IPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti care “îşi serbează jubileul de aur (50 de ani) al slujirii preoţeşti la sanctuarul de la Cacica”. Într-un comunicat de presă al Diecezei Romano-Catolice Iaşi se menţionează că în afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi si autorităţi civile. Ziua de miercuri va debuta, la ora 6.00, cu sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică, urmată de Liturghiile în limbile maghiară, polonă şi germană. Sfânta Liturghie Pontificală de hram va fi oficiată, miercuri, la ora 11,00, de IPS Ioan Robu, care va adresa şi un mesaj special pelerinilor de la Cacica, iar la Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate, manifestările pelerinajului la Sanctuarul marian naţional de la Cacica urmând să se încheie cu venerarea icoanei Maicii Domnului, printr-o procesiune în jurul bazilicii, şi cu binecuvântarea florilor şi obiectelor religioase aduse de pelerini.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

A fost redeschisa circulația feroviară spre Putna

Publicat

on

De catre

Orice persoană care prezintă un bilet de călătorie cu trenul pe orice distanţă de pe ruta Iaşi-Suceava-Putna va putea vizita gratuit Muzeul Mănăstirii Putna.
Căile Ferate Române au anuntat că, începând cu data de 14 august, se redeschide circulația feroviară spre Putna.
Vor fi două trenuri pe sens în fiecare zi.
Calea ferată spre Putna a fost inaugurată în 1898 când Putna făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. După  1918, când Bucovina s-a unit cu România, pe lângă aportul la viața economică a zonei, această linie de cale ferată a avut o contribuție majoră la întărirea identității și unității românilor. Astfel, trenurile care au străbătut-o au fost principalul mijloc de transport folosit în pelerinajele organizate pentru românii din diferite provincii istorice ale țării în vederea cunoașterii Bucovinei și în special a mănăstirilor de aici, păstrătoarele unui patrimoniu cultural, istoric și religios unic în țară. În 1920, pe această cale ferată au călătorit Regele Ferdinand I și Regina Maria, în prima vizită în Bucovina după Marea Unire. Circulația pe linia Dornești – Rădăuți – Putna a fost oprită în 2012, iar în acest an Compania Națională a Căilor Ferate Române a redeschis legătura pe calea ferată. Pelerinii care vin la Putna cu trenul vor putea vizita, gratuit, muzeul mănăstirii anunță mănăstirea. Aceștia trebuie doar să prezinte tichetul de călătorie.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est