Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cu ce manarii mai umbla mai marii din Husi! Ciupilan mai bifeaza o “realizare”

Publicat

on

Alesii locali ai municipiului Husi au fost convocati in sedinta de indata. Edilul Ioan Ciupilan a venit chiar si cu o suplimentare pe ordinea de zi. Presedinte de sedinta a fost ales Cristinel Popa (PSD). Acesta a propus votarea ordinii de zi, apoi intrunirea a inceput.
Pe langa proiectele de pe ordinea de zi, se afla o informare a Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Husi, care relata alesilor locali necesitatea unui sprijin financiar, deoarece unitatea medicala inregistreaza datorii materiale considerabile. Pana la discutarea acestui punct, sedinta de CL Husi s-a desfasurat in parametri normali, insa imediat dupa ce avocatul Bobarnat (PNL) a luat cuvantul si a mentionat daca nu cumva Spitalul Husi, condus de Lucia Rotaru, sora edilului Ioan Ciupilan, se indreapta vertiginos catre un colaps financiar, moment in care edilul Ioan Ciupilan s-a dezlantuit pentru a-si apara sora din conducerea unitatii medicale, aducand reprosuri guvernarilor si acuzatii impotriva doctorului Nelu Tataru, cu care este stiut ca are un conflict deschis. Spre mirarea tuturor, presedintele de sedinta Popa Cristinel nu a avut nimic de zis, intrucat nu a reusit sa gestioneze situatia. In fapt, in consiliul local Husi este o obisnuinta sa nu se discute subiectele pe ordinea de zi, acestea fiind votate de multe ori pe „repede inainte”.
Edilul Ioan Ciupilan se bucura de majoritatea loiala din PSD, neavand niciodata emotii pentru trecerea unui proiect sau altul. Nu de putine ori, cei din PNL au solicitat argumentari ori puncte de vedere care, ori nu erau primite, ori erau oferite pe jumatate. Este un obicei ca primarul Ioan Ciupilan sa intervina in discutii fara sa primeasca cuvantul si sa vorbeasca peste interlocutorii sai atunci cand ceva nu ii este favorabil.
Drept urmare a acestui fapt, consilierii PNL s-au ridicat de la masa, iar in semn de protest, au parasit sala de sedinte, argumentand plecarea ca pe o necesitate, deoarece majoritatea din Consiliul Local marca PSD nu tin cont nici macar de parerile subiective ale consilierilor liberali aduse sub forma unor pareri pertinente. Este o notorietate ca Ioan Ciupilan, edilul municipiului Husi, sa nu respecte nicio regula in Consiliul Local Husi.
Bucurandu-se majoritatea oferita de aliatii sai din PSD, edilul husean isi permite sa intrerupa sedinta, sa ii ia in deradere pe cei din PNL, iar mai apoi sa se victimizeze si sa afirme faptul ca liberalii nu ii sprijina proiectele, desi, se pare ca domnia sa foloseste acest lucru, creand o state de tensiune in Consiliul Local, iar mai apoi sa foloseasca acest lucru in scopuri politice . Cu o seara inainte de sedinta de pe 11 mai, primarul Ciupilan a sunat mai multi consilieri PSD pentru a se asigura ca acestia ajung la sedinta. Ceea ce doveste inca o data ca CL Husi este la degetul mic al primarului din Husi si ca, de fapt, consilierii de pe lista PSD sunt doar cu numele, iar acestia nu au voie sa ia cuvantul in adunari si au directive clare cum si ce sa voteze. Edilul Ioan Ciupilan s-a facut remarcat in ultimii ani pe televiziunile nationale dupa ce a reusit sa demonstreze cat de „gospodar” este. O perioada buna de timp a fost in atentia presei dupa ce si-a dat acordul si a construit un parc la periferia municipiului Husi in care un topogan costa cat o garsoniera.

StiriEst

Copilul de 6 ani, înecat într-o piscină gonflabilă şi-a revenit miraculos

Publicat

on

De catre

Anunţul că un copil de 6 ani s-a înecat într-o piscină gonflabilă, la Vaslui, a pus paramedicii pe jar. Echipajul de pe Ambulanţă s-a dus glonţ la adresa indicată de părinţii micuţului, care sunaseră după ajutor de urgenţă.
Panica la Muntenii de Sus, unde un echipaj al Ambulantei a fost solicitat sã intervinã în cazul unui copil de 6 ani, despre care familia reclama faptul cã s-a înecat în apa dintr-o piscinã gonflabilã.
Când echipajul medical a ajuns la fata locului, medicii au constat că micuţul înghiţise o cantitate importantă de apă, dar l-au găsit pe copil conştient.
Medicii au hotărât trasportarea acestuia la spital, pentru o examinare amãnuntită. Sunt cunoscute cazurile în care victimele recuperate după un înec au suferit complicaţii chiar şi la câteva zile distanţă.
Conform declaratiilor cadrelor medicale, copilul se aflã acum în afara oricãrui pericol.

Citeste in continuare

StiriEst

Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ilie. Ce trebuie să faci în 20 iulie ca să ai noroc şi să fii ferit de rele

Publicat

on

De catre

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul. Sărbătorit în fiecare an în 20 iulie, Sfântul Ilie este unul dintre cei mai importanţi prooroci din Vechiul Testament considerat făcător de minuni, aducător de ploi şi ocrotitor al recoltelor.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă, dar şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase superstiţii şi tradiţii.

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la această cetate provine numele de Tesviteanul.

Sf. Ilie se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii Ortodoxe Române, ziua prăznuirii sale fiind marcată în calendar cu roşu, însemnare ce nu apare în acest fel la niciun alt prooroc.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

Tradiţii de Sf. Ilie

O tradiţie românească spune că nu este bine să loveşti două mere între ele pentru că atragi grindina. De asemenea, nu ai voie să consumi mere până la 20 iulie.

În ziua de Sfântul Ilie Tesviteanul, merele se duc la biserică pentru a fi sfinţite, crezându-se că numai aşa ele vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă.

Sânt-Ilie este ziua de celebrare a zeului solar, considerată a fi mijlocul sezonului pastoral. Sânt-Ilie, ca şi Sân-George şi Sâmedru, este o divinitate populară care a preluat numele şi data celebrării de la un sfânt creştin – Sfântul Prooroc Ilie.

În Panteonul românesc, Sânt-Ilie este o divinitate a Soarelui şi a focului, identificată cu Helios, din mitologia greacă, şi cu Gebeleizis, din mitologia geto-dacă.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

Ca divinitate solară şi meteorologică, Sânt-Ilie provoacă tunete, trasnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile, hotărăşte unde şi când să bată grindina.

În tradiţia populară, în momentul în care se petrec fenomene meteorologice spectaculoase se spune că, de fapt, Ilie traversează cerul în carul lui de foc pentru a ne ocroti.

Superstiţii de Sfântul Ilie

În ajunul Sfântului Ilie, fetele se duceau noaptea pe ogoarele semănate cu cânepă, se dezbrăcau şi, goale, se tăvăleau prin cultură, apoi se îmbrăcau şi se întorceau acasă.

Dacă în noaptea de Sf. Ilie visau cânepă verde era semn că se vor mărita cu flăcăi tineri şi frumoşi, iar dacă visau cânepă uscată se zicea că se vor mărita cu bărbaţi bătrâni.

Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie Tesviteanul

În dimineaşa de Sfântul Ilie, scrie crestinortodox.ro, se culeg plante de leac, în special busuioc, care apoi este pus la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări.

Tot în ziua Sfântului Ilie Tesviteanul, se culeg şi plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece.

Femeile duc în 20 iulie busuioc la biserică pentru a fi sfinţit, după care se întorc acasă, îl pun pe foc, iar cenuşa o folosesc în scopuri teraputice atunci când copiii lor fac bube în gură.

Citeste in continuare

StiriEst

Chilipir! Lista mașinilor scoase la vânzare de ANAF la preţuri foarte mici

Publicat

on

De catre

ANAF a scos la vânzare, în această lună, zeci de mașini bune la prețuri foarte mici. Pentru cei aflați în căutarea unei mașini bune, licitațiile ANAF din întreaga țară reprezintă locul perfect pentru viitoarea achiziție.

Potrivit anunțurilor postate de Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), zeci de mașini sunt vândute, la nivel național, la preț de… telefoane mobile.

De asemenea, în extrema cealaltă, ANAF a scos la vânzare și o serie de bolizi, printre care și un McLaren MP4-12C, a cărui valoare de piață este aproximativ 300.000 de euro.
Preţurile mașinilor scad cu 25% la fiecare licitaţie
Pentru luna iulie 2018, ANAF a pregătit o serie de licitații la care se vor vinde numeroase mașini bune la prețuri acceptabile.
Potrivit ANAF, prețurile mașinilor sunt stabilite de un evaluator autorizat, conform prețurilor practicate pe piață auto din România.
Prețurile mașinilor scoase la licitație scad cu 25% la fiecare licitație la care bunul mobil nu este achiziționat.
Drept urmare, mașinile pot fi cumpărate la jumătate de preț dacă la primele două licitații nu au fost achiziționate.
Lista mașinilor scoase la vânzare de ANAF în iulie

Pe lângă bolidul de 100.00 de euro scos la licitație la Timișoara, ANAF a pregătit o serie de mașini al căror preț încep chiar și de la…. 3.000 de lei.

– Chevrolet Lacetti 35 B, din 2007 – 3.468 lei.
– Maserati Quattroporte M139 AB, an fabricație 2009 – 50.270 lei – Informații la sediu sau la telefon: 0264/591670, interior 192.
– BMW tip X 1 drive 18 d – 2014 – 97.712 lei
– Opel 1445 lei + TVA 19 % – Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0248/666900
– Mazda 626 – 3481 lei + TVA 19% – Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0248/666900
– AUDI A6, an fab. 2007, seris sasiu 36.956 – Relatii suplimentare se pot afla de la AJFP Arges, Bld Republicii, nr 118, tel 0248/211511 int 3252
– VW Passat, AA Berlina – 2006 – 10.538 lei
– Skoda Octavia break – 2003 – 6.930 lei
Lista completă a licitaților pregătite de ANAF în luna iulie 2018 poate fi accesată pe site-ul ANAF.

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est