Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Poliţia Locală din Suceava, dotată cu mătură şi făraş

Publicat

on

De astăzi, poliţiştii din Suceava au pe lângă uniformă şi armamentul din dotare o mătură şi un făraş! Şi asta pentru că cei prinşi că fac mizerie în spaţiul public sunt puşi să cureţe imediat. Primii care au fost prinşi că încalcă această regulă au fost trei adolescenţi care spărgeau seminţe şi aruncau cojile pe aleile unui parc din oraş.
Câţiva tineri se relaxau într-un foişor din parcul central din Suceava, iar în jurul lor trona un covor de coji de seminţe. Luaţi la întrebări de poliţişti, băieţii au recunoscut că ei au făcut mizeria.
Se aşteptau să primească doar o amendă ce a urmat i-a luat prin surprindere atât pe ei, cât şi pe fetele care îi însoţeau.
Nici bine nu au terminat de patrulat parcul că poliţiştii au găsit un nou grup de tineri înconjuraţi de seminţe.
Măsura luată de autorităţile locale este salutată de majoritatea sucevenilor care ştiu că deşeurile îşi au locul la coşul de gunoi, nu pe străzi sau pe iarbă.
Poliţiştii au decis să ia această măsură după ce au văzut că oamenii nu sunt afectaţi de amenzile primite. 
Șeful poliției locale Suceava, Ovidiu Doroftei: „Aplicam pe langa avertismentul verbal, care este prima sanctiune, aplicam si o masura complementara ii punem sa stranga mizeria pe care au facut-o.”
Autorităţile speră că măsura îi va determina pe localnici să păstreze curăţenia, dacă nu din simţ civic măcar de ruşinea de a fi vazuţi dând cu măturica prin parcuri.

StiriEst

Muncitorii de la regia de apa din Botosani au intrerupt activitatea

Publicat

on

De catre

Zeci de muncitori de la societatea comercială Nova Apaserv SA Botoşani care asigură întreţinerea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi a staţiilor de pompare, tratare şi epurare, au declanşat un protest spontan. Ei sunt nemulţumiti faţă de nivelul scăzut al salariilor şi faţă de eliminarea, începând cu luna octombrie, a tichetelor de masă.
Muncitorii au încetat activitatea pe termen nelimitat si au anunţat conducerea regiei locale de apa că nu vor interveni în cazul vreunei avarii.
Angajatii Nova Apaserv Botosani sustin ca vor renunta la protest
doar daca li se restituie bonurile de masă. Ei se plang si de salariile foarte mici. De exemplu un muncitor cu peste 40 de ani vechime, primeste o leafa de 2.000 de lei. Managerul Nova Apaserv, Albert Tănasă declara că acordarea tichetelor de masă a fost suspendată ca urmare a epuizării bugetului alocat pentru acest capitol. El susţine că a propus Consiliului Judeţean Botosani o rectificare de buget, astfel încât tichetele de masă să poată fi acordate până la sfârşitul anului.

Citeste in continuare

StiriEst

Cei mai buni judoka din MAI concurează la Vaslui

Publicat

on

De catre

Astăzi și mâine, cei mai buni judoka din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) concurează la Vaslui, în cadrul turneului final al Campionatului Național.
Sunt prezenți 66 de concurenți, alături de zece oficiali ai Federației Române de Judo.
MAI este reprezentat de inspector de poliție Loredana Dinu, campioană olimpică, mondială și națională la scrimă.
”Mă bucur că organizăm la Vaslui acest turneu final. Avem sprijinul tuturor structurilor din MAI, dar și al autorităților locale. Sunt condiții excelente de organizare și le mulțumim tuturor celor implicați. Sperăm într-o competiție frumoasă, iar cel mai bun să câștige”, a spus Loredana Dinu.
Vasluiul este reprezentat de Sebastian Pânzaru, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, detașat în prezent la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, și Marius Zamfir, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

Primăria din Suceava a început să monteze instalaţiile pentru Crăciun

Publicat

on

De catre

Luminile vor fi aprinse in jurul datei de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.
Angajaţii Primăriei din Suceava au demarat pregatirile pentru montarea ghirlandelor multicolore şi instalaţiilor pentru iluminatul festiv de sărbători, în acest an autorităţile locale intenţionând să aprindă beculeţe mai repede decât în anii precedenţi, pentru a marca Ziua Bucovinei. Conform primarului municipiul Suceava, Ioan Lungu, Primăria a achiziţionat înca de anul trecut noi ornamente pentru sărbătorile de iarnă, pe lângă o cupolă care va fi montată în centrul oraşului, sucevenii vor avea parte şi de multe alte elemente surpriză.
Valoarea ornamentelor achiziţionate este de aproape 300 de mii de lei.
Pe lângă ornamentele decorative pentru sărbările de iarnă, Primăria Suceava a pregatit şi o scenă pentru evenimentele incluse în agenda municipalităţii pentru a marca sfarsitul de an.
Anul acesta oraşul Suceava împlineşte şi 630 de ani de la prima atestare documentară, pentru aceste evenimente fiind pregătite o serie de manifestări culturale, parade militare, expoziţii şi ridicarea unor monumente.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est