Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Micii curiosi la intalnirea cu Preasfintitul Ignatie!

Publicat

on

Preasfintitul Ignatie, episcopul Husilor este un ierarh pentru care dragostea de oameni e mai presus de orice. Imparte speranta zi de zi la intalnirile cu oamenii, calugarii sau preotii. Tinerii si copiii sunt deopotriva fascinati la intalnirile cu Preasfintitul Ignatie.

La fel s-a intamplat si miercuri la Catedrala episcopala, acolo unde a avut loc un dialog duhovnicesc cu cei mai mici creştini din zona Husi. “Au fost 40 de copii la Episcopie. Dialogul cu cei mici a fost extrem de interesant. Mi-au adresat intrebari despre prietenie, bunatate, iertare, reincarnare, credinta, ce inseamna episcop, de ce nu intra fetele in altar, despre univers, despre religii. Toate aceste intrebari venite de la copii ne demonstreaza ca ei sunt interesati de tot ce se intampla in jurul lor, vor sa afle, sa descopere lucruri noi. Au fost atenti, implicati in dialog. Vom continua si extinde astfel de actiuni. Acesti minunaţi copii sunt sinceri şi bucuroşi şi buni, sunt mai aproape de Dumnezeu. E bine sa fim si noi ca ei” a spus Preasfintitul Ignatie.

Toţi cei prezenţi şi-au exprimat bucuria prezenţei Preasfintitului Ignatie în mijlocul lor, precum şi speranţa unei conlucrări şi colaborări frumoase şi benefice pentru societate între şcoala şi biserică. La sfârşitul acestei întâlnirii copiii au fost binecuvântați de Preasfintit şi au primit daruri.

Intalnirea dintre cei mici si Preasfintit a avut loc in cadrul Scolii de vara, eveniment organizat de Episcopia Husi si Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Husi in colaborare cu Primaria Husi si Fundatia “Star of Hope”. Elevii cu varste intre 12 si 14 ani iau parte la Scoala de vara timp de cinci zile, incepand de luni 30 iulie si pana vineri 3 august. In fiecare zi a Scolii de vara, copiii primesc masa de pranz. La sediul Proteieriei din Husi, dar si la Catedrala Episcopala, participa la tot felul de activitati: picteaza, canta, se joaca, vizioneaza filme. Proiectul Scoala de vara este la inceput de drum, dar oficialii Episcopiei promit ca el va prinde amploare de la un an la altul. Astfel, tot mai multi copii se vor putea bucura de aceasta actiune. Scoala de vara se va incheia cu o festivitate de premiere, dar si o petrecere pentru copii.

Nu cu mult timp in urma, pe 1 iunie, sute de copii au fost sarbatoriti de Preasfintitul Ignatie. Cei mici au primit atunci daruri, au cantat, au dansat si au servit o masa calda. Sarmani si cu mainile batatorite de munca, micutii s-au bucurat enorm de surpriza pregatita special pentru ei! Unii au recunoscut cu lacrimi in ochii ca sunt foarte rare clipele in care au timp de joaca. Cei mici au umplut de desene pavajul din curtea Episcopiei, iar Preasfintitul Ignatie s-a asezat bland alaturi de ei si a intrat in jocul lor.
“Dacă noi nu vom avea grijă de copiii noştri, dacă nu le vom vorbi despre credinţă şi nu le-o vom transmite, mă întreb cum va arăta Biserica peste, să zicem, 20 de ani? (…) Trebuie o aplecare specială spre ei, să le vorbiţi despre Hristos, să vă vadă rugându-vă, să transmiteţi credinţa copiilor voştri cu toată responsabilitatea! Nimic să nu puneţi mai presus de copiii voştri, nici cariera, nici banii, nimic altceva! Faceţi-vă vreme de ei, (…) de investiţia în ei vă veţi bucura o viaţă întreagă, pe când toate celelalte pier”, a spus atunci episcopul Huşilor.
Sorin SAIZU

StiriEst

Femeie de afaceri din Botoşani, prădată de doi indivizi cu cagule pe faţă

Publicat

on

De catre

O femeie de afaceri din judeţul Botoşani a fost prădată, în miez de noapte, de doi indivizi cu cagule pe faţă şi mănuşi. Hoţii i-au luat din casă o cutie de valori în care se afla o sumă importantă de bani. Grozăvia s-a întâmplat în satul Lişna din judeţul Botoşani. Doi indivizi, cu feţele acoperite, au forţat uşa de la intrare şi au năvălit în casa femeii de 60 de ani. Au imobilizat-o şi, fără să scoată niciun cuvânt, au început să cotrobăie prin camere în cautarea cutiei de valori.

Lovitura pare să fi fost atent planificată, pentru că întreaga scenă nu a durat mai mult de 15 de minute. Cel mai probabil hoţii stiau că femeia, care administrează mai multe magazine, avea un seif plin cu bani.

Nu este clar la acest moment câţi bani au furat hoţii, însă vecinii femeii vorbesc de o sumă colosală: peste 100.000 lei. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să dea de urma hoţilor. 

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Piatra Neamţ, filmat cum rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare

Publicat

on

De catre

Un tânăr a fost filmat în timp ce rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare. Scenele violente au fost surprinse în parcarea unui magazin de telefonie mobilă din Piatra Neamţ.

Un trecător a filmat momentul în care un bărbat atacă alţi doi, pe care îi loveşte cu pumnii şi palmele până când se prăbuşesc la pământ.

Conflictul a avut loc în centrul oraşului Piatra Neamţ şi pare să fi pornit de la o neînţelegere legată de locul de parcare.

Poliţia municipiului Piatra Neamţ s-a autosesizat în aceast caz şi efectuează cercetări pentru identificarea celor implicaţi în scandal şi clarificarea celor întâmplate.

Citeste in continuare

StiriEst

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui: „Aşa a murit şi mama ei”

Publicat

on

De catre

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui. Femeia spune că nu mai vrea să trăiască după tragedie, durerea fiind prea mare. Fiica ei, mama Denisei, i-a murit de asemenea în braţe.

Denisa a murit luni seara în curtea casei bunicii ei, la Dimitrie Cantemir, în Vaslui, fără ca cineva să ştie ce a avut. Medicii de pe salvare încercau să descopere cauza suferinţelor micuţei, când aceasta a intrat în stop cardio respirator şi n-a mai putut fi salvată. Maria, bunica, o ţinea în braţe şi vorbea cu ea. Retrăia momentele de coşmar din urmă cu nouă ani, când mama Denisei, fata ei, se stingea la fel.

Denisa a fost abandonată de tată la nastere, iar de la 7 luni a rămas şi fără mamă. A crescut-o bunica Maria, era lumina ochilor ei. Acum a rămas şi fără ea şi femeie spune că nu mai are de ce să trăiască.

Mama Denisei avea 18 ani şi jumătate când s-a stins, răpusă de un cancer la gât. Abia născuse, dar n-a apucat să se bucure de venirea pe lume a Denisei. Tatăl fetiţei n-a vrut să o vadă niciodată, n-a recunoscut-o, nimeni nu ştie unde e. 

„Eu sunt bolnavă, vai de capul meu, abia venisem de la spital. Când m-am întors acasă am văzut că se simte cam rău. Am întrebat-o ce are. Mi-a spus că o doare capul. Soţul mi-a zis că fata s-a simţit rău toată noaptea, a vomitat. Am început să plâng, mă gândeam că o pierd şi pe ea aşa cum am pierdut-o pe mama ei. Denisa mi-a zis să stau liniştită, că Dumnezeu e mare şi crede în El. A cerut să bea suc. I-am cumpărat, dar n-a băut. Nici de mâncat nu a mâncat nimic.”, a povestit bunica Denisei.

Denisa a murit cu zile, mai spune spune bunica fetiţei de 9 ani din Vaslui. Salvarea a venit după două ore, acuză femeia, distrusă de pierderea singurei ei nepoate, pe care a crescut-o de când fetiţa avea 7 luni.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est