Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Micii curiosi la intalnirea cu Preasfintitul Ignatie!

Publicat

on

Preasfintitul Ignatie, episcopul Husilor este un ierarh pentru care dragostea de oameni e mai presus de orice. Imparte speranta zi de zi la intalnirile cu oamenii, calugarii sau preotii. Tinerii si copiii sunt deopotriva fascinati la intalnirile cu Preasfintitul Ignatie.

La fel s-a intamplat si miercuri la Catedrala episcopala, acolo unde a avut loc un dialog duhovnicesc cu cei mai mici creştini din zona Husi. “Au fost 40 de copii la Episcopie. Dialogul cu cei mici a fost extrem de interesant. Mi-au adresat intrebari despre prietenie, bunatate, iertare, reincarnare, credinta, ce inseamna episcop, de ce nu intra fetele in altar, despre univers, despre religii. Toate aceste intrebari venite de la copii ne demonstreaza ca ei sunt interesati de tot ce se intampla in jurul lor, vor sa afle, sa descopere lucruri noi. Au fost atenti, implicati in dialog. Vom continua si extinde astfel de actiuni. Acesti minunaţi copii sunt sinceri şi bucuroşi şi buni, sunt mai aproape de Dumnezeu. E bine sa fim si noi ca ei” a spus Preasfintitul Ignatie.

Toţi cei prezenţi şi-au exprimat bucuria prezenţei Preasfintitului Ignatie în mijlocul lor, precum şi speranţa unei conlucrări şi colaborări frumoase şi benefice pentru societate între şcoala şi biserică. La sfârşitul acestei întâlnirii copiii au fost binecuvântați de Preasfintit şi au primit daruri.

Intalnirea dintre cei mici si Preasfintit a avut loc in cadrul Scolii de vara, eveniment organizat de Episcopia Husi si Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Husi in colaborare cu Primaria Husi si Fundatia “Star of Hope”. Elevii cu varste intre 12 si 14 ani iau parte la Scoala de vara timp de cinci zile, incepand de luni 30 iulie si pana vineri 3 august. In fiecare zi a Scolii de vara, copiii primesc masa de pranz. La sediul Proteieriei din Husi, dar si la Catedrala Episcopala, participa la tot felul de activitati: picteaza, canta, se joaca, vizioneaza filme. Proiectul Scoala de vara este la inceput de drum, dar oficialii Episcopiei promit ca el va prinde amploare de la un an la altul. Astfel, tot mai multi copii se vor putea bucura de aceasta actiune. Scoala de vara se va incheia cu o festivitate de premiere, dar si o petrecere pentru copii.

Nu cu mult timp in urma, pe 1 iunie, sute de copii au fost sarbatoriti de Preasfintitul Ignatie. Cei mici au primit atunci daruri, au cantat, au dansat si au servit o masa calda. Sarmani si cu mainile batatorite de munca, micutii s-au bucurat enorm de surpriza pregatita special pentru ei! Unii au recunoscut cu lacrimi in ochii ca sunt foarte rare clipele in care au timp de joaca. Cei mici au umplut de desene pavajul din curtea Episcopiei, iar Preasfintitul Ignatie s-a asezat bland alaturi de ei si a intrat in jocul lor.
“Dacă noi nu vom avea grijă de copiii noştri, dacă nu le vom vorbi despre credinţă şi nu le-o vom transmite, mă întreb cum va arăta Biserica peste, să zicem, 20 de ani? (…) Trebuie o aplecare specială spre ei, să le vorbiţi despre Hristos, să vă vadă rugându-vă, să transmiteţi credinţa copiilor voştri cu toată responsabilitatea! Nimic să nu puneţi mai presus de copiii voştri, nici cariera, nici banii, nimic altceva! Faceţi-vă vreme de ei, (…) de investiţia în ei vă veţi bucura o viaţă întreagă, pe când toate celelalte pier”, a spus atunci episcopul Huşilor.
Sorin SAIZU

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est