Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bataie de joc! Batranii vor sa mearga in statiune, dar nu sunt bilete

Publicat

on

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui a solicitat suplimentarea numărului de bilete de tratament pentru perioada de vară, a anunţat într-o şedinţă a Comitetului de Dialog Social, directorul executiv al instituţiei, Isabel Bogdan. Potrivit acestuia, activitatea de acordare a biletelor de tratament cunoaşte ritmuri diferite de intensitate, astfel că în perioada de iarnă sau în preajma Sărbătorilor Pascale numărul celor care doresc un bilet de tratament este mai redus, în timp ce în perioada iunie – septembrie numărul solicitărilor creşte semnificativ cu 25 până la 100% faţă de perioadele precedente, lucru care duce la imposibilitatea onorării tuturor cererilor. ‘Pentru a face faţă afluxului de solicitanţi, pentru a scurta timpii de aşteptare şi a preveni aglomeraţia se procedează la prelungirea programului de lucru pentru personalul implicat, instituirea unei ordini la distribuirea biletelor prin programarea persoanelor pentru ridicarea biletelor pe zile şi ore, în funcţie de numărul biletelor ce se pot acorda într-o zi, de programul casieriei instituţiei sau de problemele invocate de beneficiari. Având în vedere numărul mare de solicitări faţă de numărul de bilete alocate de Casa Naţională de Pensii, instituţia noastră solicită Casei Naţionale de Pensii Bucureşti suplimentarea numărului de bilete de tratament încercând astfel să soluţioneze un număr cât mai mare de cereri’, a declarat directorul CJP Vaslui, Isabel Bogdan. El a precizat că în ultimii ani, numărul de bilete alocate judeţului Vaslui a scăzut, în timp ce numărul celor care doresc să meargă la tratament este în creştere. Directorul CJP a vorbit şi despre faptul că în situaţia în care numărul solicitărilor de bilete de tratament depăşeşte constant numărul biletelor de tratament alocate apar şi situaţii în care biletele pentru anumite staţiuni rămân nerepartizate. ‘Acest lucru se întâmplă tocmai din cauza lipsei de cereri pentru respectivele staţiuni. Astfel, de cele mai multe ori, suntem în situaţia în care pentru anumite staţiuni sunt foarte multe solicitări, în timp ce pentru altele, din cauza distanţelor foarte mari şi a lipsei mijloacelor de transport adecvate, numărul solicitărilor să fie mai mic decât numărul biletelor repartizate. Din acest motiv, valorificarea biletelor de tratament nu atinge niciodată gradul de 100%’, a mai spus Bogdan. În cursul anului 2017, în Vaslui au fost înregistrate 7.053 de cereri pentru bilete de tratament, iar judeţului i-au fost repartizate 4.335 de bilete, în timp ce cu doi ani în urmă au fost înregistrate 6.820 de solicitări, pentru un număr de 5.081 de bilete repartizate.

StiriEst

Femeie de afaceri din Botoşani, prădată de doi indivizi cu cagule pe faţă

Publicat

on

De catre

O femeie de afaceri din judeţul Botoşani a fost prădată, în miez de noapte, de doi indivizi cu cagule pe faţă şi mănuşi. Hoţii i-au luat din casă o cutie de valori în care se afla o sumă importantă de bani. Grozăvia s-a întâmplat în satul Lişna din judeţul Botoşani. Doi indivizi, cu feţele acoperite, au forţat uşa de la intrare şi au năvălit în casa femeii de 60 de ani. Au imobilizat-o şi, fără să scoată niciun cuvânt, au început să cotrobăie prin camere în cautarea cutiei de valori.

Lovitura pare să fi fost atent planificată, pentru că întreaga scenă nu a durat mai mult de 15 de minute. Cel mai probabil hoţii stiau că femeia, care administrează mai multe magazine, avea un seif plin cu bani.

Nu este clar la acest moment câţi bani au furat hoţii, însă vecinii femeii vorbesc de o sumă colosală: peste 100.000 lei. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să dea de urma hoţilor. 

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Piatra Neamţ, filmat cum rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare

Publicat

on

De catre

Un tânăr a fost filmat în timp ce rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare. Scenele violente au fost surprinse în parcarea unui magazin de telefonie mobilă din Piatra Neamţ.

Un trecător a filmat momentul în care un bărbat atacă alţi doi, pe care îi loveşte cu pumnii şi palmele până când se prăbuşesc la pământ.

Conflictul a avut loc în centrul oraşului Piatra Neamţ şi pare să fi pornit de la o neînţelegere legată de locul de parcare.

Poliţia municipiului Piatra Neamţ s-a autosesizat în aceast caz şi efectuează cercetări pentru identificarea celor implicaţi în scandal şi clarificarea celor întâmplate.

Citeste in continuare

StiriEst

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui: „Aşa a murit şi mama ei”

Publicat

on

De catre

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui. Femeia spune că nu mai vrea să trăiască după tragedie, durerea fiind prea mare. Fiica ei, mama Denisei, i-a murit de asemenea în braţe.

Denisa a murit luni seara în curtea casei bunicii ei, la Dimitrie Cantemir, în Vaslui, fără ca cineva să ştie ce a avut. Medicii de pe salvare încercau să descopere cauza suferinţelor micuţei, când aceasta a intrat în stop cardio respirator şi n-a mai putut fi salvată. Maria, bunica, o ţinea în braţe şi vorbea cu ea. Retrăia momentele de coşmar din urmă cu nouă ani, când mama Denisei, fata ei, se stingea la fel.

Denisa a fost abandonată de tată la nastere, iar de la 7 luni a rămas şi fără mamă. A crescut-o bunica Maria, era lumina ochilor ei. Acum a rămas şi fără ea şi femeie spune că nu mai are de ce să trăiască.

Mama Denisei avea 18 ani şi jumătate când s-a stins, răpusă de un cancer la gât. Abia născuse, dar n-a apucat să se bucure de venirea pe lume a Denisei. Tatăl fetiţei n-a vrut să o vadă niciodată, n-a recunoscut-o, nimeni nu ştie unde e. 

„Eu sunt bolnavă, vai de capul meu, abia venisem de la spital. Când m-am întors acasă am văzut că se simte cam rău. Am întrebat-o ce are. Mi-a spus că o doare capul. Soţul mi-a zis că fata s-a simţit rău toată noaptea, a vomitat. Am început să plâng, mă gândeam că o pierd şi pe ea aşa cum am pierdut-o pe mama ei. Denisa mi-a zis să stau liniştită, că Dumnezeu e mare şi crede în El. A cerut să bea suc. I-am cumpărat, dar n-a băut. Nici de mâncat nu a mâncat nimic.”, a povestit bunica Denisei.

Denisa a murit cu zile, mai spune spune bunica fetiţei de 9 ani din Vaslui. Salvarea a venit după două ore, acuză femeia, distrusă de pierderea singurei ei nepoate, pe care a crescut-o de când fetiţa avea 7 luni.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est