Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Start distractiei! Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui – nemultumiri

Publicat

on

In fața Primăriei Vaslui, sefii orasului au dat startul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. Ca in fiecare an, distractia a inceput cu o paradă a personajelor de poveste pe traseul deja tradiţional pentru parada de deschidere: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou. In scurt timp, orasul s-a umplut de actori, personaje de poveste, animatori stradali, acrobați pe catalige, statui vivante, majorete, grupuri sportive.
Nume sonore și în acest an la Zilele Vasluiului, atât pentru tineri cât și pentru iubitorii de muzică folclorică. Cele patru zile de sărbătoare au fost deschise, pe 12 august, de trupa Voltaj, care a susținut un concert pe scena din centrul orașului.
În a doua seară, va fi rândul celor de la Proconsul să-i încânte pe vasluieni cu un spectacol de zile mari. Din programul diversificat pregătit de Primăria Vaslui nu vor lipsi nici interpreții din Republica Moldova. Astfel, în a treia zi de petrecere va evolua artista Nicoleta Nucă, alături de trupa sa de dincolo de Prut.
În închiderea Zilelelor Vasluiului, mai precis de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iubitorii de muzică populară se vor putea bucura de spectacolul oferit de Maria Dragomiroiu, Dinu Iancu Sălăjean și Ansamblul ‘Fluierașii’, condus de frații Ștefăneț, din Chișinău.
Din programul celor patru zile, nu vor lipsi întrecerile sportive și evenimentele culturale de la Biblioteca Județeană și Muzeul ‘Ștefan cel Mare’. Pe toată perioada Zilelor Vasluiului, respectiv 12 – 15 august, traficul rutier în zona centrală a municipiului va fi blocat, în condițiile în care pe stradă vor fi montate terase unde localnicii vor putea servi preparate la grătar și bere rece.

Nemultumirea vasluienilor!
Asa cum a putut constata toata lumea, distractia anuala se desfasoara în zile lucrătoare. Asta in ciuda faptului ca urmeaza o mini vacanta de cinci zile din partea Guvernului. Nimeni nu a tinut insa cont de acest amanunt. “Este trist ca nu putem beneficia cu totii de distractie. Urmeaza atatea zile libere, dar…Nu există interes pentru vasluieni ”, a scris un cetatean pe facebook.
Intrebati despre aceste nemultumiri, reprezentantii Primariei Vaslui au declarat ca: “Primaria a incheiat contractele cu trupele care evolueaza in fiecare seara pe scena, in urma cu cateva luni. Nu se stia atunci ca vor fi zile libere. In plus, angajatii primariei si chiar domnul primar si-au programat concediul de odihna pentru a doua jumatate a lunii august. Normal si firesc este ca primarul sa fie prezent in fata vasluienilor in aceste zile”

StiriEst

Un fost luptător, propus să devină cetăţean de onoare, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital

Publicat

on

De catre

Lazăr Tipa, un fost luptător şi profesor din Suceava, propus să devină cetăţean de onoare al oraşului, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital.
Medaliat la numeroase campionate naţionale, balcanice şi internaţionale, Lazăr Tipa (60 de ani) este cunoscut ca mare campion de lupte greco-romane, iar în prezent este profesor la Colegiul Naţional Economic ‘Dimitrie Cantemir’.
Luni, 19 noiembrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din Suceava au fost alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112 despre un scandal produs într-o casă de pe strada Mărăşeşti.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că fostul campion la lupte, Lazăr Tipa, şi-a bătut tatăl, un bătrân de 82 de ani.
Bătrânul a ajuns la spital, acolo unde a şi rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Pe numele lui Lazăr Tipa, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Trimis in judecata pentru dare de mita, dupa ce un politist a refuzat 250 de lei

Publicat

on

De catre

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului C.V., cetățean al Republicii Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei.
În fapt, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un ansamblu de vehicule, format dintr-un autotractor și o remorcă, condus de inculpatul C.V.. Cu ocazia efectuării controlului documentelor, s-a constatat că persoana depistată deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte acel ansamblu de vehicule, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să-l însoțească la sediul poliției în vederea întocmirii actelor de constatare ale infracțiunii.
În cauză, inculpatul C.V. i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 250 lei pentru ca acesta din urmă să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul neîntocmirii dosarului penal sub aspectul comiterii infracțiunii la regimul rutier, însă agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită de inculpat și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.
Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.

Citeste in continuare

StiriEst

BRACONAJ! Au impuscat un caprior, iar acum au dosar penal

Publicat

on

De catre

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase efectuează cercetări față de o persoană bănuită că ar fi vânat fără a avea autorizație legală. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, vânatul, o armă de vânătoare și muniția aferentă. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Pungești.
​Polițiștii au stabilit că în autoturism se aflau conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lipovăț, iar pe bancheta din dreapta, un bărbat de 27 de ani, din comuna Pungești, care avea asupra lui o armă de vânătoare și un număr de 10 cartușe cu glonț.
​În mașina cu care se deplasau bărbații, polițiștii au găsit, în portbagaj, un căprior care prezenta o plagă în zona abdominală.
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au preluat cercetările și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj la vânătoare, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.
​Polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și vânatul.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est