Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Start distractiei! Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui – nemultumiri

Publicat

on

In fața Primăriei Vaslui, sefii orasului au dat startul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. Ca in fiecare an, distractia a inceput cu o paradă a personajelor de poveste pe traseul deja tradiţional pentru parada de deschidere: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou. In scurt timp, orasul s-a umplut de actori, personaje de poveste, animatori stradali, acrobați pe catalige, statui vivante, majorete, grupuri sportive.
Nume sonore și în acest an la Zilele Vasluiului, atât pentru tineri cât și pentru iubitorii de muzică folclorică. Cele patru zile de sărbătoare au fost deschise, pe 12 august, de trupa Voltaj, care a susținut un concert pe scena din centrul orașului.
În a doua seară, va fi rândul celor de la Proconsul să-i încânte pe vasluieni cu un spectacol de zile mari. Din programul diversificat pregătit de Primăria Vaslui nu vor lipsi nici interpreții din Republica Moldova. Astfel, în a treia zi de petrecere va evolua artista Nicoleta Nucă, alături de trupa sa de dincolo de Prut.
În închiderea Zilelelor Vasluiului, mai precis de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iubitorii de muzică populară se vor putea bucura de spectacolul oferit de Maria Dragomiroiu, Dinu Iancu Sălăjean și Ansamblul ‘Fluierașii’, condus de frații Ștefăneț, din Chișinău.
Din programul celor patru zile, nu vor lipsi întrecerile sportive și evenimentele culturale de la Biblioteca Județeană și Muzeul ‘Ștefan cel Mare’. Pe toată perioada Zilelor Vasluiului, respectiv 12 – 15 august, traficul rutier în zona centrală a municipiului va fi blocat, în condițiile în care pe stradă vor fi montate terase unde localnicii vor putea servi preparate la grătar și bere rece.

Nemultumirea vasluienilor!
Asa cum a putut constata toata lumea, distractia anuala se desfasoara în zile lucrătoare. Asta in ciuda faptului ca urmeaza o mini vacanta de cinci zile din partea Guvernului. Nimeni nu a tinut insa cont de acest amanunt. “Este trist ca nu putem beneficia cu totii de distractie. Urmeaza atatea zile libere, dar…Nu există interes pentru vasluieni ”, a scris un cetatean pe facebook.
Intrebati despre aceste nemultumiri, reprezentantii Primariei Vaslui au declarat ca: “Primaria a incheiat contractele cu trupele care evolueaza in fiecare seara pe scena, in urma cu cateva luni. Nu se stia atunci ca vor fi zile libere. In plus, angajatii primariei si chiar domnul primar si-au programat concediul de odihna pentru a doua jumatate a lunii august. Normal si firesc este ca primarul sa fie prezent in fata vasluienilor in aceste zile”

StiriEst

Bebelus in stare grava la Husi! Va fi preluat de elicopterul SMURD

Publicat

on

De catre

Elicopterul SMURD din judetul Iasi a fost solicitat la Spitalul din Hudi. Urmeaza sa preia un bebelus in varsta de o luna. Micutul este in stare grava, iar medicii huseni i-au pus diagnosticul de insuficienta respiratorie. 

Citeste in continuare

StiriEst

O fetiță de 4 ani a murit, iar fratele ei este în stare gravă după ce s-au jucat cu focul

Publicat

on

De catre

Tragedie într-o familie din Bacău, după ce garsoniera în care locuiau o femeie şi un bărbat împreună cu cei trei copii ai lor a luat foc.

Părinţii au reuşit să-l salveze pe băiatul cel mic, în vârstă de 3 luni. Vecinii au sărit şi i-au scos afară şi pe ceilalţi doi, un băiat de 3 ani şi o fată cu un an mai mare.

Toţi au ajuns la spital însă, din păcate, fetiţa era în stare extrem de gravă şi nu a supravieţuit.

Mama celor trei copii pregătea masa de seară, în bucătărie. Tatăl coborâse să ducă gunoiul dar când s-a întors, a văzut că garsoniera, aflată la demisol, era cuprinsă de flăcări. A intrat şi şi-a scos mezinul, iar între timp au venit şi pompierii, care i-au eliberat pe copiii cei mari.

”Reporter: Cât aţi lipsit?
Tatăl: 10 minute, doar atât.
Reporter: Când v-aţi întors?
Tatăl: Erau flăcări în colţ la frigider.
Reporter: Copiii unde erau?
Tatăl: Ăla mic de 3 luni l-am scos eu şi pe ceilalţi nu-i mai găseam. Am înţeles de la pompieri că i-au găsit în baie.”

Cei trei copii au fost transportaţi de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor medicilor, fata de 4 ani a murit. Băiatul de 3 ani este în stare gravă. Pompierii au aflat şi cauza probabilă a incendiului.

Andrei Grecu, ISU Bacău: ”În urma cercetărilor efectuate de colegii mei s-a stabilit ca cel mai probabil incendiul a pornit de la jocul copiilor cu focul.”

Poliţiştii au început şi ei ancheta în acest caz pentru ucidere din culpă.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Focar! Vasluiul este sufocat de gunoaie si de zapada! Iata ce declara incompetentii!

Publicat

on

De catre

Orașul Vaslui devine un pericol pentru cetățenii săi, dar cu toate acestea autoritățile nu iau nicio măsură. La tot pasul sunt munți de zăpadă și de gunoaie. Circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate, iar gunoiul menajer nu a fost ridicat de mai multe zile în municipiul Vaslui, după căderile abundente de zăpadă înregistrate în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute. Atât adulții cât și copiii sunt practic obligați să facă slalom printre mormanele de gunoaie. Pe reţelele de socializare, cetăţenii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care SC Goscom SA Vaslui a acţionat pentru curăţarea drumurilor, degajarea zăpezii sau colectarea gunoiului menajer de la platformele situate în municipiul reşedinţă. Cetăţenii au postat fotografii cu parcări, staţii de autobuz şi trotuare blocate de nămeţi, susţinând că incompetenții de la  Goscom sunt depăşiţi de situaţie, aceştia nereuşind să intervină eficient nici măcar în zona centrală a municipiului Vaslui şi cu atât mai puţin pe străzile lăturalnice sau în suburbii. 

Șeful Goscom suține că nu s-a ridicat gunoiul deoarece s-a lucrat cu prioritate la deszăpezire. Nu știm unde s-a deszăpezit, dar cu siguranță nu în Vaslui. Iată ce declară Cătălin Bîrleanu!

„S-a acţionat 24 de ore din 24, s-a lucrat în trei schimburi, dar situaţia a fost una deosebită, fiind înregistrată o cantitate foarte mare de zăpadă. Este adevărat că am lăsat să se adune gunoiul menajer, dar am considerat prioritară intervenţia pentru deszăpezire. Toate utilajele noastre au fost pe străzi”, a declarat, pentru directorul SC Goscom SA Vaslui, Cătălin Bîrleanu.

Unitatea are în dotare 11 utilaje de deszăpezire.

În cursul zilei de vineri, când s-a înregistrat cea mai mare cantitate de zăpadă, pe străzi au fost scoşi la deszăpezire câțiva oameni de la Penitenciarul Vaslui, iar în weekend, mai mulţi jandarmi, aflaţi în timpul liber, au deblocat căile de acces către şcolile din municipiu, astfel încât elevii să poată ajunge la cursuri. Așadar unde au fost cei de la Goscom? În vacanță!

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est