Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Start distractiei! Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui – nemultumiri

Publicat

on

In fața Primăriei Vaslui, sefii orasului au dat startul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. Ca in fiecare an, distractia a inceput cu o paradă a personajelor de poveste pe traseul deja tradiţional pentru parada de deschidere: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou. In scurt timp, orasul s-a umplut de actori, personaje de poveste, animatori stradali, acrobați pe catalige, statui vivante, majorete, grupuri sportive.
Nume sonore și în acest an la Zilele Vasluiului, atât pentru tineri cât și pentru iubitorii de muzică folclorică. Cele patru zile de sărbătoare au fost deschise, pe 12 august, de trupa Voltaj, care a susținut un concert pe scena din centrul orașului.
În a doua seară, va fi rândul celor de la Proconsul să-i încânte pe vasluieni cu un spectacol de zile mari. Din programul diversificat pregătit de Primăria Vaslui nu vor lipsi nici interpreții din Republica Moldova. Astfel, în a treia zi de petrecere va evolua artista Nicoleta Nucă, alături de trupa sa de dincolo de Prut.
În închiderea Zilelelor Vasluiului, mai precis de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iubitorii de muzică populară se vor putea bucura de spectacolul oferit de Maria Dragomiroiu, Dinu Iancu Sălăjean și Ansamblul ‘Fluierașii’, condus de frații Ștefăneț, din Chișinău.
Din programul celor patru zile, nu vor lipsi întrecerile sportive și evenimentele culturale de la Biblioteca Județeană și Muzeul ‘Ștefan cel Mare’. Pe toată perioada Zilelor Vasluiului, respectiv 12 – 15 august, traficul rutier în zona centrală a municipiului va fi blocat, în condițiile în care pe stradă vor fi montate terase unde localnicii vor putea servi preparate la grătar și bere rece.

Nemultumirea vasluienilor!
Asa cum a putut constata toata lumea, distractia anuala se desfasoara în zile lucrătoare. Asta in ciuda faptului ca urmeaza o mini vacanta de cinci zile din partea Guvernului. Nimeni nu a tinut insa cont de acest amanunt. “Este trist ca nu putem beneficia cu totii de distractie. Urmeaza atatea zile libere, dar…Nu există interes pentru vasluieni ”, a scris un cetatean pe facebook.
Intrebati despre aceste nemultumiri, reprezentantii Primariei Vaslui au declarat ca: “Primaria a incheiat contractele cu trupele care evolueaza in fiecare seara pe scena, in urma cu cateva luni. Nu se stia atunci ca vor fi zile libere. In plus, angajatii primariei si chiar domnul primar si-au programat concediul de odihna pentru a doua jumatate a lunii august. Normal si firesc este ca primarul sa fie prezent in fata vasluienilor in aceste zile”

StiriEst

Un român şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €

Publicat

on

De catre

Bărbatul s-a întors în ţară la câteva luni după achiziţie şi s-a trezit că primeşte amenda acasă.

El a achiziţionat un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook. Pentru ele avea de plătit 3.000 de euro. În magazin, a cerut încheierea unui contract de împrumut pentru finanţarea achiziţiei. Cu ajutorul unui complice, rămas neidientificat, românul a reuşit să sustragă actele, dar a plecat cu marfa. El a fost condamnat de un tribunal german să plătească totuţi ratele şi a achitat 400 de euro. Apoi a dispărut. După trei ani, bărbatul s-a trezit acasă cu o punere în executare a sentinţei din Germania, aprobată de Judecătoria Huşi. Amenda este de 5.470 de euro, transformată în lei.

Citeste in continuare

StiriEst

Subiecte greșite la simularea de la matematică, pentru elevii de clasa a 8-a

Publicat

on

De catre

O greşeală făcută de profesori le dă emoţii, din nou, câtorva elevi de clasa a 8-a din judeţul Bacău! Aceştia vor repeta simularea la matematică după ce, în urmă cu o săptămână, au fost puşi să rezolve subiectele de anul trecut. Situaţia a fost adusă în atenţia presei de părintele unui copil.

Greşeala a fost sesizată de fapt de unul dintre părinţi imediat după încheierea simulării. După ce au „investigat” problema împreună cu Ministerul Educaţiei, inspectorii şcolari au concluzionat că totul a fost doar o greșeală a celor de la Școala din Răchitoasa.

Mai precis, subiectele pentru simularea la matematică a elevilor de gimnaziu au fost încurcate, în momentul copierii, cu cele de anul trecut. Pentru că este vorba doar de o simulare, vinovatul a trebuit să dea doar o notă explicativă.

Elevii celor doua clase de a 8-a din Răchitoasa vor repeta însă simularea la sfârşitul lunii şi vor primi subiecte noi, diferite de cele pe care le-au dat copiii din ţară pe 12 martie. Noile subiecte vor fi elaborate de inspectorii şcolari din Bacău, iar notele obţinute nu vor fi trecute în catalog.

Citeste in continuare

StiriEst

PS Ignatie: “Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru”

Publicat

on

De catre

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală din Huși. La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți să își asume calea de curăție și lumină a sufletului, ce se nasc din împlinirea binelui:

„Omul care decide să facă binele, nu face altceva decât să primească lumina în sufletul lui. Existența lui devine ca zarea dimineții, care se lărgește până se face ziuă, adică până se umple de lumină, iar întunericul este înghițit.

Calea celui care face rău este ca și chipul lui Cain, care se întunecă și nu poate să se bucure de binele semenului său. Cain nu a putut să se bucure de faptul că Dumnezeu a primit ofranda fratelui său Abel, iar chipul său s-a întunecat. Această întunecare a lui l-a determinat să îl ucidă pe Abel.

Atunci când săvârșim binele, devenim strălucitori, devenim luminoși la chip. Când facem răul, chiar și în inima noastră, când judecăm după aparențe, fără să știm ce este în inima celuilalt, devenim precum Cain. Ucidem pe semenul nostru în inima noastră, prin judecată și prin cuvintele pe care le rostim. Devenim astfel oameni întunecați. Păcatul lasă asupra noastră dâra lui de întuneric. Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru.”

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est