Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Moldova ar putea avea autostradă dacă banii alocaţi de Uniunea Europeană vor fi suficienţi

Publicat

in

Se fac noi paşi în ceea ce priveşte proiectul Ministerului Transporturilor privind construirea unui drum de mare viteză care să lege două provincii româneşti, Muntenia şi Moldova. Zilele trecute, Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat că au fost scoase la licitaţie studiile de fezabilitate şi  de proiectare a segmentelor de drum Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani, Focşani – Bacău şi Bacău Paşcani.
Ar putea fi autostradă, şi nu drum expres, dacă proiectanţii consideră că banii alocaţi de Uniunea Europeană vor fi suficienţi pentru execuţia acestui tip de infrastructură rutieră. 
Ministrul Transporturilor este încrezător că studiile de fezabilitate şi proiectările se vor încheia cel târziu la sfârşitul anului viitor. Asta înseamnă că lucrările de execuţie a celor patru sectoare de drum rapid nu vor începe mai devreme de 2020.
În total, drumul de mare viteză „Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani” va costa peste 1,5 miliarde de euro, bani alocaţi de Uniunea Euopeană, prin Programul Operaţional de Mare Infrastructură 2014 – 2020. 
Cu o lungime totală de peste 330 km, drumul expres sau autostrada Muntenia – Moldova ar trebui să preia traficul rutier de pe DN 2 E85, unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului la nivel naţional, dar şi foarte multe accidente rutiere.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.