Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Record rusinos! O scoala din judet se construieste de 12 ani

Publicat

in

Majoritatea elevilor din Vaslui vor învăţa în şcoli care nu deţin autorizaţie privind securitatea la incendiu. Tot in judetul Vaslui o scoala se afla in constructie de 12 ani si nimeni nu stie cand va fi gata. Elevii de gimnaziu sunt nevoiţi să înceapă cursurile în fostul dispensar sau în clădirea ocolului silvic, unde au fost improvizate săli de clasă.
Vechea şcoală din satul Fâstâci este în reconstrucţie din anul 2006. Deşi au trecut 12 ani, lucrările nu au fost finalizate. Investitia este realizata in proporţie de 80% , dar lucrarile au fost sistate după ce constructorul a început să ceară bani în plus. Firma care constrieste cladirea este acum în insolvenţă şi nu are bani să termine lucrarea. Copii vor începe şcoala în clădirea ocolului silvic, aşa cum am început de 11 ani încoace. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, din totalul celor 790 de clădiri de învăţământ, mai putin de 300 pot obtine autorizaţie de securitate la incendiu.
Sorin SAIZU

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.