Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Protopopul Chirvasa: “Dumnezeu sa ierte poporul ca il eliberează pe Baraba si il rastigneste pe Iisus!”

Publicat

on

Cea de-a doua zi dedicata referendumului pentru familie se apropie de final. A fost si ziua decisiva. Urnele se închid la ora 21.00, când sunt anunțate exit-pollurile și rezultatele parțiale, care vor confirma dacă va fi sau nu modificată Constituția. Prima zi de vot s-a încheiat cu o prezență extrem de slabă la urne, 5,72%, iar in cea de a doua zi procentul nu era mai mare de 17% pana spre seara. Pentru ca referendumul sa fie valid este nevoie de o prezenta de cel putin 30% dintre alegatori. Biserica Ortodoxa Romana a fost cea care s-a implicat in campania pentru referendum si a luptat pentru a-i convinge pe romani sa mearga la vot. Cetatenii sunt chemaţi să răspundă cu ‘Da’ sau ‘Nu’ la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.
Dupa esecul referendumului, protopopul de Vaslui, parintele Adrian Chirvasa, a transmis un mesaj dur vasluienilor. “Dumnezeu sa ierte poporul acesta ca il eliberează pe Baraba si il rastigneste din nou pe Iisus!!! Animalele isi dau viata pentru puii lor iar noi stam indiferenți față de viitorul copiilor nostri. Vai de ei pentru moștenirea pe care o vor primi de la noi!!!” este mesajul protopopului Adrian Chirvasa.
Până la ora 16:00, 87.563 de alegători au votat în străinătate. Localităţile din diasporă care înregistrează cel mai mare număr de votanţi sunt Londra, cu 4.467 votanţi, Luton cu 2.001 votanţi, Dublin cu 1.691 votanţi, Roma cu 1.636 votanţi şi Salzburg, cu  1.612 votanţi.
Judeţele fruntaşe unde s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot, până la ora 16:00 sunt Suceava, cu o prezenţă la vot de 23,08%, Dâmboviţa, cu 21,46%,  Bihor cu 21,39%, Botoşani, cu 20,49% şi Neamţ cu 20,29%. Judeţele cu cei mai mulţi votanţi sunt: Municipiul Bucureşti cu 224.695, Suceava cu 138.839, Iaşi cu 120.217, Bihor cu 107.670 şi Dolj cu 102.807. Astfel, la ora 16:00 erau 2.781.918 de votanţi şi un procent de prezenţă la urne de 15,21 %. Cea mai scăzută prezenţă s-a înregistrat în Covasna – 6,47 %,  Harghita – 8,36 %, Satu Mare -11,05  %
Sorin SAIZU

StiriEst

Femeie de afaceri din Botoşani, prădată de doi indivizi cu cagule pe faţă

Publicat

on

De catre

O femeie de afaceri din judeţul Botoşani a fost prădată, în miez de noapte, de doi indivizi cu cagule pe faţă şi mănuşi. Hoţii i-au luat din casă o cutie de valori în care se afla o sumă importantă de bani. Grozăvia s-a întâmplat în satul Lişna din judeţul Botoşani. Doi indivizi, cu feţele acoperite, au forţat uşa de la intrare şi au năvălit în casa femeii de 60 de ani. Au imobilizat-o şi, fără să scoată niciun cuvânt, au început să cotrobăie prin camere în cautarea cutiei de valori.

Lovitura pare să fi fost atent planificată, pentru că întreaga scenă nu a durat mai mult de 15 de minute. Cel mai probabil hoţii stiau că femeia, care administrează mai multe magazine, avea un seif plin cu bani.

Nu este clar la acest moment câţi bani au furat hoţii, însă vecinii femeii vorbesc de o sumă colosală: peste 100.000 lei. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să dea de urma hoţilor. 

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Piatra Neamţ, filmat cum rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare

Publicat

on

De catre

Un tânăr a fost filmat în timp ce rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare. Scenele violente au fost surprinse în parcarea unui magazin de telefonie mobilă din Piatra Neamţ.

Un trecător a filmat momentul în care un bărbat atacă alţi doi, pe care îi loveşte cu pumnii şi palmele până când se prăbuşesc la pământ.

Conflictul a avut loc în centrul oraşului Piatra Neamţ şi pare să fi pornit de la o neînţelegere legată de locul de parcare.

Poliţia municipiului Piatra Neamţ s-a autosesizat în aceast caz şi efectuează cercetări pentru identificarea celor implicaţi în scandal şi clarificarea celor întâmplate.

Citeste in continuare

StiriEst

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui: „Aşa a murit şi mama ei”

Publicat

on

De catre

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui. Femeia spune că nu mai vrea să trăiască după tragedie, durerea fiind prea mare. Fiica ei, mama Denisei, i-a murit de asemenea în braţe.

Denisa a murit luni seara în curtea casei bunicii ei, la Dimitrie Cantemir, în Vaslui, fără ca cineva să ştie ce a avut. Medicii de pe salvare încercau să descopere cauza suferinţelor micuţei, când aceasta a intrat în stop cardio respirator şi n-a mai putut fi salvată. Maria, bunica, o ţinea în braţe şi vorbea cu ea. Retrăia momentele de coşmar din urmă cu nouă ani, când mama Denisei, fata ei, se stingea la fel.

Denisa a fost abandonată de tată la nastere, iar de la 7 luni a rămas şi fără mamă. A crescut-o bunica Maria, era lumina ochilor ei. Acum a rămas şi fără ea şi femeie spune că nu mai are de ce să trăiască.

Mama Denisei avea 18 ani şi jumătate când s-a stins, răpusă de un cancer la gât. Abia născuse, dar n-a apucat să se bucure de venirea pe lume a Denisei. Tatăl fetiţei n-a vrut să o vadă niciodată, n-a recunoscut-o, nimeni nu ştie unde e. 

„Eu sunt bolnavă, vai de capul meu, abia venisem de la spital. Când m-am întors acasă am văzut că se simte cam rău. Am întrebat-o ce are. Mi-a spus că o doare capul. Soţul mi-a zis că fata s-a simţit rău toată noaptea, a vomitat. Am început să plâng, mă gândeam că o pierd şi pe ea aşa cum am pierdut-o pe mama ei. Denisa mi-a zis să stau liniştită, că Dumnezeu e mare şi crede în El. A cerut să bea suc. I-am cumpărat, dar n-a băut. Nici de mâncat nu a mâncat nimic.”, a povestit bunica Denisei.

Denisa a murit cu zile, mai spune spune bunica fetiţei de 9 ani din Vaslui. Salvarea a venit după două ore, acuză femeia, distrusă de pierderea singurei ei nepoate, pe care a crescut-o de când fetiţa avea 7 luni.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est