Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Protopopul Chirvasa, umilit de vasluieni! Preotii din oras au primit flit de la enoriasi

Publicat

on

Peste 91% dintre participanţii la referendum în judeţul Vaslui au ales ‘DA’, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Judeţean Vaslui. Reprezentanţii BEJ Vaslui au declarat, pentru STIRIEST că din cei 77.345 de alegători prezenţi la urne, un număr de 70.478 au votat ‘DA’, iar 5.015 au ales varianta ‘NU’, restul voturilor fiind nule. La nivelul judeţului Vaslui au fost înscrişi pe listele electorale 408.169 alegători, prezenţa la urne fiind de 18,94%, sub media pe ţară. Cel mai bun procent din mediul rural a fost obtinut in orasul Negresti in timp ce municipiul Vaslui s-a clasat la coada listei. Preotii din oras nu s-au implicat deloc in campania pentru referendum, iar acest lucru este demonstrat si de slaba prezenta obtinuta chiar la sectiile de votare din parohia actualului protopop, Adrian Chirvasa. Vasluienii i-au dat cu flit acestuia si i-au demonstrat ca nu pot fi pacaliti atat de usor. In municipiul Vaslui, prezenta la vot a fost sub 10 procente. La sectiile de votare din parohia protopopului Chirvasa, seful preotilor vasluieni, prezenta a fost de asemenea de aproximativ 10 procente. In mediul online si nu numai, credinciosii au adus critici actualului protopop.
“Cat s-a chinuit el sa ne convinga sa mergem la vot, dar nu i-a iesit! Eu i-am spus in fata ca nu votez. Am suficiente motive”, a declarat o enoriasa.
“Chirvasa cu ai lui au ramas aceeași timp de peste 2000 de ani…. Nu spun cum , deoarece este un cuvânt f.greu si nu vreau sa ma încarc cu el…,dar ăștia sunt”, a scris pe facebook un alt vasluian.
“Eu zic ca abia acum o parte din populație s-a trezit si și-a dat seama cât de mincinoși și hoți sunt aceștia ce ne guvernează. De protopop ce sa zic…”, afirma un alt enorias.
“Biserica nu este a lui Chirvasa, este a noastra! El doar isi face serviciul. Mai nou e foarte implicat in politica, indruma lumea sa mearga la referendum sa sustina niste penali!”, a spus o enoriasa.
“Implicarea bisericii, care a avut cazuri grele precum episcopul Corneliu…a contribuit la rezultatul slab de la referendum. Adică hoții strigau: hoții !!! Chirvasa, lasa-ne!” a fost o alta declaratie.
Rezultate dezastruoase s-au obtinut si la restul sectiilor de votare din oras, semn ca preotii vasluieni nu au niciun cuvant de spus in fata credinciosilor. Practic niciun popa din municipiul Vaslui nu se poate lauda cu un scor o onorabil in parohia sa. Mult mai bune au fost rezultatele obtinute de preotii de la sate. Astfel se deminstreaza din nou ca preotii din orase sunt prea preocupati de afacerile personale si nu de interesele Bisericii.

StiriEst

Un fost luptător, propus să devină cetăţean de onoare, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital

Publicat

on

De catre

Lazăr Tipa, un fost luptător şi profesor din Suceava, propus să devină cetăţean de onoare al oraşului, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital.
Medaliat la numeroase campionate naţionale, balcanice şi internaţionale, Lazăr Tipa (60 de ani) este cunoscut ca mare campion de lupte greco-romane, iar în prezent este profesor la Colegiul Naţional Economic ‘Dimitrie Cantemir’.
Luni, 19 noiembrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din Suceava au fost alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112 despre un scandal produs într-o casă de pe strada Mărăşeşti.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că fostul campion la lupte, Lazăr Tipa, şi-a bătut tatăl, un bătrân de 82 de ani.
Bătrânul a ajuns la spital, acolo unde a şi rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Pe numele lui Lazăr Tipa, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Trimis in judecata pentru dare de mita, dupa ce un politist a refuzat 250 de lei

Publicat

on

De catre

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului C.V., cetățean al Republicii Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei.
În fapt, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un ansamblu de vehicule, format dintr-un autotractor și o remorcă, condus de inculpatul C.V.. Cu ocazia efectuării controlului documentelor, s-a constatat că persoana depistată deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte acel ansamblu de vehicule, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să-l însoțească la sediul poliției în vederea întocmirii actelor de constatare ale infracțiunii.
În cauză, inculpatul C.V. i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 250 lei pentru ca acesta din urmă să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul neîntocmirii dosarului penal sub aspectul comiterii infracțiunii la regimul rutier, însă agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită de inculpat și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.
Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.

Citeste in continuare

StiriEst

BRACONAJ! Au impuscat un caprior, iar acum au dosar penal

Publicat

on

De catre

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase efectuează cercetări față de o persoană bănuită că ar fi vânat fără a avea autorizație legală. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, vânatul, o armă de vânătoare și muniția aferentă. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Pungești.
​Polițiștii au stabilit că în autoturism se aflau conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lipovăț, iar pe bancheta din dreapta, un bărbat de 27 de ani, din comuna Pungești, care avea asupra lui o armă de vânătoare și un număr de 10 cartușe cu glonț.
​În mașina cu care se deplasau bărbații, polițiștii au găsit, în portbagaj, un căprior care prezenta o plagă în zona abdominală.
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au preluat cercetările și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj la vânătoare, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.
​Polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și vânatul.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est