Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un şofer şi fratele lui, rupţi de beţi, au sărit la bătaie cu poliţiştii, la Marginea, în Suceava

Publicat

on

Un şofer şi fratele lui, rupţi de beţi, au sărit la bătaie cu poliţiştii, la Marginea, în Suceava. Oamenii legii au fost nevoiţi să îl încătuşeze pe unul dintre ei, deşi acesta abia se mai ţinea pe picioare.
Duminică seară, în jur de ora 18.20, polițiștii de la Marginea au observat că un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate conducea un Audi 80 prin localitate. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase de pe autospeciala de poliție în funcțiune, iar după circa doi kilometri, acesta a fost blocat și oprit în trafic.
La volan a fost identificat Valeriu Rotaru, în vârstă de 60 de ani, din comuna Marginea, care a declarat că nu are asupra sa documentele personale. În autoturism a fost identificat și fratele șoferului, Gheorghe Rotaru, în vârstă de 59 de ani.
După cum se vede și în imaginile surprinse de cei de la pagina de facebook „LaRădăuți”, șoferul era extrem de incoerent și a coborât cu greu din mașină. La puțin timp după ce a coborât din mașină, fratele șoferului a devenit violent. Acesta a fost încătușat de trei polițiști.
Revenind la șofer, acesta a refuzat atât să sufle în etilotest cât și să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Bărbatul în vârstă de 60 de ani care se afla la volan nu este nici posesor de permis de conducere.
Șirul neregulilor nu se oprește nici măcar aici. Autoturismul Audi 80 în care se aflau cei doi frați nu era asigurat civil în caz de daune produse terților prin accidente. Polița RCA era expirată din 8 septembrie.
Polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, fără drept de circulație.
Polițiștii au deschis dosar penal pe numele șoferului privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Fratele său a fost amendat cu 1500 de lei, la Legea 61/1991, privind ordinea și liniștea publică.
Mihaela SIMA

StiriEst

O mamă din Vaslui îşi snopeşte în bătaie copilul, în timp ce tatăl filmează. Frăţiorul mai mic plânge să-l lase în pace

Publicat

on

De catre

O mamă din Vaslui îşi bate crunt băieţelul de 10 ani, în timp ce tatăl filmează cu telefonul mobil întreaga grozăvie. Martor al bătăii este copilul cel mic al cuplului, care plânge să-i lase frăţiorul în pace.

Scenele de o violenţă greu de privit au avut loc recent în casa unei familii din comuna Arsura, judeţul Vaslui.

Cuplul are trei copii cu vârste de 10 ani, 2 ani şi 1 an.

Băieţelul de 10 ani, cel care este umilit şi bătut cu sălbăticie de mama lui, este din prima căsătorie a femeii, care este din Republica Moldova.

Furioasă că băieţelul ar fi pierdut cele două suzete ale copilaşului de 1 an şi 6 luni, femeia de 30 de ani îl ia la bătaie şi îl înjură. 

„Din două, una trebuie să existe. Doamne fereşte ce fac din tine!”, se aude ţipând mama.

În timp ce filmează cu telefonul mobil întreaga scenă, concubinul femeii, de 29 de ani, intervine din când în când, încercând să-şi calmeze consoarta.

„Lasă-l, lasă-l, că îi spargi capul. Dă-i pace. Gata! Nu-i rupe părul din cap!”, se aude bărbatul.

Cei trei micuţi ai familiei, luaţi de Protecţia Copilului

Protecţia Copilului a fost sesizată în acest caz, iar cei trei copii au fost luaţi din familie de reprezentanţii instituţiei şi duşi într-un centru special de protecţie pentru minori.

Pentru că băieţelul este cetăţean moldovean, va fi anunţat şi Consultatul, urmând să se stabilească dacă rămâne într-un centru din România sau va fi dus în Moldova.

Citeste in continuare

StiriEst

Suspiciuni! Toţi medicii vor fi verificaţi, după ce o falsă doctoriţă a operat 10 ani într-un spital de stat

Publicat

on

De catre

Toţi medicii din România vor fi verificaţi, după ce o falsă doctoriţă a operat 10 ani într-un spital de stat.

Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au încheiat un protocol de colaborare, prin care se obligă să verifice riguros documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară, pentru a evita apariția altor cazuri de impostură în sistemul medical.

Cele două instituții se obligă să actualizeze bazele de date cu toți medicii care profesează în România și să se informeze reciproc după fiecare sesiune de examene. Conform protocolului, cele două instituții vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de liberă practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de aceștia, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI, precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților. 

„În fiecare județ, în fiecare spital, se vor lua la mână documentele de conformitate ale celor care lucrează în acele județe.”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România. 

Autoritățile încearcă să afle cum a fost posibil ca un fals medic să lucreze ani la rândul într-un spital de stat.

Citeste in continuare

StiriEst

Noi focare de pestă porcină africană, confirmate în Bacău şi Botoşani

Publicat

on

De catre

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o gospodărie din Bacău. S-a confirmat pestă porcină şi într-o gospodărie din judeţul Botoşani, fiind luate măsurile necesare.

În data de 15.02.2019 a fost confirmată prezenţa virusul pestei porcine africane (PPA) la un cadavru de porc domestic din gospodăria unui proprietar din comuna Oituz, judeţul Bacău, au transmis, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Suguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Gospodăria a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi mijloacelor de transport. De asemenea s-a procedat la uciderea preventivă a unui porc din exploataţie, ecarisarea cadavrului şi dezinfecţia exploataţiei.

”În urma investigaţiilor preliminare, a rezultat că, în data de 04.02.2019, proprietarul a cumpărat două suine de la un  cetăţean necunoscut, dintr-un mijloc de transport auto înmatriculat în judeţul Covasna. Porcinele erau identificate cu crotalii auriculare, dar neînsoţite de documentele sanitare veterinare. Medicul veterinar din circumscripţia sanitară veterinară de asistenţă nu a fost anunţat de această tranzacţie, fapt ce constituie o încălcare a legislaţiei”, a mai transmis ANSVSA.

Tot în cursul zilei de vineri, a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la două porcine depistate într-o exploataţie non-profesională din localitatea Pomârla, judeţul Botoşani.

”Din investigaţiile preliminare, animalele afectate au fost crescute în gospodăria respectivă situată la cantonul silvic Gheorteni, localitatea Pomârla. Porcinele  erau identificate cu crotalii auriculare”, a mai transmis ANSVSA.

În ambele cazuri s-a stabilit o zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km în jurul focarului.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est