Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un proiect Erasmus la Scoala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui

Publicat

on

Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Vaslui va fi implicată în perioada 2018-2020 într-un proiect de schimb interșcolar -The Great European Pastimes Challenge,din acțiunea cheie KA2. Ca și celelalte proiecte de tip Erasmus+, acesta va fi finanțat de Comisia Europeană.
Peste 150 de elevii ai școlii vor fi implicați în realizarea activităților proiectului și din aceștia, 20 vor avea șansa să vadă cum școlile partenere din : Anglia, Spania, Portugalia, Slovacia și Bulgaria revigorează activitățile de pe timpul părinților lor, când uitatul la televizor și telefonul mobil nu erau o opțiune.
Proiectul are ca scop conlucrarea cu școlile din Europa pentru a explora / învăța moștenirea culturală a jocurilor de timp liber transmise de la generațiile anterioare, reprezentând istoria, identitatea, valorile și tradițiile noastre.
Proiectul își propune deasemenea reducerea timpului petrecut de copii pe site-urile de jocuri electronice, TV și explorarea modalităților tradiționale cât și noi de a socializa, de a interacționa și de a comunica;
Obiectivele proiectului se vor concretiza prin realizarea unei colecții fizice și apoi partajată digital cu activitățile de timp liber realizate, cu jocurile și resursele de predare obținute pentru o utilizare ulterioară; prin împărtășirea experiențelor cu colegii din întreaga Europă, implicarea în conservarea și protejarea patrimoniului cultural comunitar extins și a patrimoniului cultural colectiv.
Elevii și personalul implicat în mobilități vor interacționa cu școlile partenere și comunitățile prin intermeiul unei game de experiențe practice, educaționale și culturale, aceștia vor participa activități de timp liber (prezente și trecute) care oferă oportunități de a experimenta perspectivele altora
Toți participanții vor avea ocazia să-și exploreze propria identitate, identitatea celorlalți, să construiască relații, să adapteze, să modifice stiluri de gândire și de învățare, de lucru, de organizare și de comunicare.

StiriEst

Femeie de afaceri din Botoşani, prădată de doi indivizi cu cagule pe faţă

Publicat

on

De catre

O femeie de afaceri din judeţul Botoşani a fost prădată, în miez de noapte, de doi indivizi cu cagule pe faţă şi mănuşi. Hoţii i-au luat din casă o cutie de valori în care se afla o sumă importantă de bani. Grozăvia s-a întâmplat în satul Lişna din judeţul Botoşani. Doi indivizi, cu feţele acoperite, au forţat uşa de la intrare şi au năvălit în casa femeii de 60 de ani. Au imobilizat-o şi, fără să scoată niciun cuvânt, au început să cotrobăie prin camere în cautarea cutiei de valori.

Lovitura pare să fi fost atent planificată, pentru că întreaga scenă nu a durat mai mult de 15 de minute. Cel mai probabil hoţii stiau că femeia, care administrează mai multe magazine, avea un seif plin cu bani.

Nu este clar la acest moment câţi bani au furat hoţii, însă vecinii femeii vorbesc de o sumă colosală: peste 100.000 lei. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să dea de urma hoţilor. 

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Piatra Neamţ, filmat cum rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare

Publicat

on

De catre

Un tânăr a fost filmat în timp ce rupe în bătaie doi bărbaţi, pentru un loc de parcare. Scenele violente au fost surprinse în parcarea unui magazin de telefonie mobilă din Piatra Neamţ.

Un trecător a filmat momentul în care un bărbat atacă alţi doi, pe care îi loveşte cu pumnii şi palmele până când se prăbuşesc la pământ.

Conflictul a avut loc în centrul oraşului Piatra Neamţ şi pare să fi pornit de la o neînţelegere legată de locul de parcare.

Poliţia municipiului Piatra Neamţ s-a autosesizat în aceast caz şi efectuează cercetări pentru identificarea celor implicaţi în scandal şi clarificarea celor întâmplate.

Citeste in continuare

StiriEst

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui: „Aşa a murit şi mama ei”

Publicat

on

De catre

Suferinţă cruntă pentru bunica Denisei, fetiţa de 9 ani moartă în braţele bătrânei, în Vaslui. Femeia spune că nu mai vrea să trăiască după tragedie, durerea fiind prea mare. Fiica ei, mama Denisei, i-a murit de asemenea în braţe.

Denisa a murit luni seara în curtea casei bunicii ei, la Dimitrie Cantemir, în Vaslui, fără ca cineva să ştie ce a avut. Medicii de pe salvare încercau să descopere cauza suferinţelor micuţei, când aceasta a intrat în stop cardio respirator şi n-a mai putut fi salvată. Maria, bunica, o ţinea în braţe şi vorbea cu ea. Retrăia momentele de coşmar din urmă cu nouă ani, când mama Denisei, fata ei, se stingea la fel.

Denisa a fost abandonată de tată la nastere, iar de la 7 luni a rămas şi fără mamă. A crescut-o bunica Maria, era lumina ochilor ei. Acum a rămas şi fără ea şi femeie spune că nu mai are de ce să trăiască.

Mama Denisei avea 18 ani şi jumătate când s-a stins, răpusă de un cancer la gât. Abia născuse, dar n-a apucat să se bucure de venirea pe lume a Denisei. Tatăl fetiţei n-a vrut să o vadă niciodată, n-a recunoscut-o, nimeni nu ştie unde e. 

„Eu sunt bolnavă, vai de capul meu, abia venisem de la spital. Când m-am întors acasă am văzut că se simte cam rău. Am întrebat-o ce are. Mi-a spus că o doare capul. Soţul mi-a zis că fata s-a simţit rău toată noaptea, a vomitat. Am început să plâng, mă gândeam că o pierd şi pe ea aşa cum am pierdut-o pe mama ei. Denisa mi-a zis să stau liniştită, că Dumnezeu e mare şi crede în El. A cerut să bea suc. I-am cumpărat, dar n-a băut. Nici de mâncat nu a mâncat nimic.”, a povestit bunica Denisei.

Denisa a murit cu zile, mai spune spune bunica fetiţei de 9 ani din Vaslui. Salvarea a venit după două ore, acuză femeia, distrusă de pierderea singurei ei nepoate, pe care a crescut-o de când fetiţa avea 7 luni.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est