Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Video-PS Ignatie la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat

on

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
Adresându-se pelerinilor din toată țara, veniți în aceste zile la Iași, Ierarhul Hușilor i-a îndemnat ca, prin tot ceea ce fac, să caute sfințenia, ca împlinire a vocației de creștin:
„Avem în suflet harul și puterea pe care Dumnezeu ne-o dă de fiecare dată când participăm la Sfânta Liturghie. Venim la biserică, îi căutăm pe Sfinți pentru că vrem să fim oameni frumoși la suflet.
Lumea este desfigurată din punct de vedere spiritual. Abdică de la valorile Evangheliei. Noi suntem chemati să ne facem sufletul frumos. Acest lucru ne învață sfinții! Chemarea fiecărui om este sfințenia! Toți avem această vocație!”
Ce înseamnă să fii aproape de Dumnezeu?
„Înseamnă să îți asumi Evanghelia la modul foarte responsabil și serios. Să îți adâncești în inima ta, în conștiința ta, cuvintele lui Hristos, încât să simți că ele fac parte din ființa ta. Să simți că nu există nicio breșă, niciun hiatus între ceea ce îți cere Dumnezeu și ceea ce ești tu ca om. Să vrei să fi omul care răspândește în jurul lui lumina și frumusețea spirituală, căldură, bunătate și multă gingășie! (…)
Sfinții ne ajută pe fiecare dintre noi să ne dăm seama cam pe unde suntem. Căci pentru ei nimic nu era neserios, ci totul căpăta o maximă responsabilitate. (…)
Hristos este unica noastră referință. Dacă nu ne uităm la el, ne pierdem, oricât de inteligenți am fi. (…) Oriunde să se vadă că esti omul lui Hristos. Să crezi în valorile Evangheliei și să le metabolizezi în ființa ta. Avem nevoie de oameni în care să vezi că transpare Dumnezeu prin tot ceea ce fac, prin modul cum gândesc, cum relaționează, cum se comportă!”

StiriEst

FOTO Pericol de explozie, 1500 de familii fara gaze! Un tanar care circula cu viteza a provocat un accident

Publicat

on

De catre

Incident grav noaptea trecuta in zona centrala a municipiului Vaslui. Un tanar teribilist a provocat un accident. Acesta circula cu viteza, iar intr-o curba in zona pietei centrale a pierdut controlul volanului, a sarit practic cu masina peste scuar si s-a oprit in bloc dupa ce a rupt un bransament de gaz. Speriati de bubuitura puternica, oamenii au sunat la 112. 

La fata locului s-au deplasat imediat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Gaz Est. Politistii au securizat zona deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Echipele au lucrat mai multe ore pentru a preveni un dezastru.  Interventia prompta a echipelor de la Gaz Est si a pompierilor de la ISU Vaslui, a impiedicat tragedia, limitand totul la avaria care a lasat in jur de 1500 de abonati fara gaze. Acestia vor fi realimentati in cursul zilei de astazi

Politistii fac cercetari in acest caz. Se pare ca tanarul care a provocat accidentul este fiul unui cunoscut afacerist din oras. Masina a fost ridicata in aceasta dimineata.

Citeste in continuare

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est