Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Pe ce mai arunca banii CJ Suceava

Publicat

on

Consilierii judeţeni au aprobat angajarea unei case de avocatură pentru reprezentarea intereselor în procesul de la Tribunalul Cluj privind depozitul de deşeuri din Pasul Mestecăniş-Pojorâta.
Pentru serviciile juridice de consultanţă şi asistenţă, Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va cheltui 120.000 de lei.
Procesul a fost deschis de către o casă de avocatură care a cerut, printre altele, anularea hotărârii Consiliului Local (CL) Pojorâta privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal aferent depozitului de deşeuri, anularea în parte a autorizaţiei de construire din octombrie 2012 eliberată de preşedintele CJ şi desfiinţarea construcţiei depozitului, citaţia de chemare în judecată fiind înregistrată pe 11 octombrie, iar actele procedurale de apărare urmează să fie depuse până la sfârşitul acestei luni.
Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, se impune angajarea unei case de avocatură specializate în litigii de acest fel, în condiţiile în care acţiunea este una foarte complexă şi timpul de pregătire a apărării foarte scurt.
În opinia lui Seredenciuc, un eşec al procesului ar pune în pericol nu doar depozitul ecologic de la Pojorâta, ci întreg proiectul ‘Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Suceava’ (SMID).
‘Motivat de solicitările reclamanţilor, invocate în cadrul cererii de chemare în judecată, ce vizează o serie de operaţiuni tehnice, avize, rapoarte şi studii de specialitate ale firmelor de consultanţă şi de proiectare implicate în cadrul proiectului SMID, care au fost concretizate prin adoptarea actelor administrative atacate, pentru a se evita o situaţie de natură avea un impact negativ, cu consecinţe financiare deosebit de grave asupra tuturor celor 114 localităţi ale judeţului, care în final se vor răsfrânge asupra locuitorilor judeţului, apreciez imperios necesar achiziţia serviciilor juridice de consultanţă şi asistenţă de către o casă de avocatură sau de un cabinet de avocatură de prestigiu şi cu vastă experienţă în litigii similare. Analizând prin prisma eficienţei în acţiuni juridice similare, cât şi evitarea unei perioade necesare pentru studiu şi înţelegere a problematicii juridice şi tehnice, (…) o societate civilă de avocaţi apare ca fiind cea mai calificată şi cu experienţă în a i se lansa o ofertă de colaborare în această cauză’, a spus Seredenciuc.
Proiectul SMID, ce cuprinde şi groapa de la Moara, a fost realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană.
Depozitul ecologic de la Pojorâta a fost finalizat, procesul verbal de recepţie a lucrărilor fiind semnat săptămâna trecută.
Depozitele de la Pojorâta şi Moara nu au fost deschise până în prezent.
Mihaela SIMA

StiriEst

Andrei are 18 ani şi vrea să fie student la Informatică. Pentru un laptop nou curăţă de zăpadă maşinile din parcarea blocului

Publicat

on

De catre

Andrei are 18 ani şi vrea să fie student la Informatică. Pentru un laptop nou curăţă de zăpadă maşinile din parcarea blocului. Povestea lui a fost spusă de Alexandru George, fotograf, cel care a găsit anunţurile lăsate de Andrei pe maşinile acoperite de nămeţi.
„Andrei este un puști din Bacău, de 18 ani. Licean, cu planuri mari. Dorește să dea la Facultatea de Informatică din Cluj, pasionat fiind de tot ce înseamnă calculatoare, fapt ce ni l-a confirmat chiar mama lui.
Am aflat de el dintr-un anunț postat pe mașini, anunț prin care își oferea serviciul de a curăța zăpada pentru a strânge bănuți cu scopul de a-și cumpăra un laptop performant, care să-l ajute să-și îndeplinească visul, acela de a urma o facultate.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

El este abonatul la ajutoare sociale care a sunat la 112 sa fie deszapezit! Consumator de alcool, iata de declara!

Publicat

on

De catre

Un vasluian, in stare de ebrietate, abonat la ajutoarele sociale, a sunat la 112 si a cerut sa-i fie deszapezita curtea

Un barbat in varsta de 46 de ani din suburbia Rediu a municipiului Vaslui a sunat la 112 si a cerut ca pompierii sa vina sa ii deszapezeascs iesirea din curte. Omul, care este asistat social, le-a cerut dispecerilor sa trimită un utilaj cu lama, pentru ca zapada este prea mare si nu poate merge la magazin si la serviciu. 

“Am sunat pentru ca nu aveam pe unde sa trecem cu copiii. Nu trebuiau dusi la scoala, dar vroiam sa ajungem la magazin sau la serviciu, oamenii au serviciu! Nu aveam pe unde sa trecem”, spune Viorel Bogdan. Acesta nu este angajat niciunde, traieste din ajutorul social, iar vecinii spun ca este un mare consumator de alcool. De altfel, astazi era in stare de ebrietate. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bebelus in stare grava la Husi! Va fi preluat de elicopterul SMURD

Publicat

on

De catre

Elicopterul SMURD din judetul Iasi a fost solicitat la Spitalul din Hudi. Urmeaza sa preia un bebelus in varsta de o luna. Micutul este in stare grava, iar medicii huseni i-au pus diagnosticul de insuficienta respiratorie. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est