Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Pe ce mai arunca banii CJ Suceava

Publicat

on

Consilierii judeţeni au aprobat angajarea unei case de avocatură pentru reprezentarea intereselor în procesul de la Tribunalul Cluj privind depozitul de deşeuri din Pasul Mestecăniş-Pojorâta.
Pentru serviciile juridice de consultanţă şi asistenţă, Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va cheltui 120.000 de lei.
Procesul a fost deschis de către o casă de avocatură care a cerut, printre altele, anularea hotărârii Consiliului Local (CL) Pojorâta privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal aferent depozitului de deşeuri, anularea în parte a autorizaţiei de construire din octombrie 2012 eliberată de preşedintele CJ şi desfiinţarea construcţiei depozitului, citaţia de chemare în judecată fiind înregistrată pe 11 octombrie, iar actele procedurale de apărare urmează să fie depuse până la sfârşitul acestei luni.
Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, se impune angajarea unei case de avocatură specializate în litigii de acest fel, în condiţiile în care acţiunea este una foarte complexă şi timpul de pregătire a apărării foarte scurt.
În opinia lui Seredenciuc, un eşec al procesului ar pune în pericol nu doar depozitul ecologic de la Pojorâta, ci întreg proiectul ‘Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Suceava’ (SMID).
‘Motivat de solicitările reclamanţilor, invocate în cadrul cererii de chemare în judecată, ce vizează o serie de operaţiuni tehnice, avize, rapoarte şi studii de specialitate ale firmelor de consultanţă şi de proiectare implicate în cadrul proiectului SMID, care au fost concretizate prin adoptarea actelor administrative atacate, pentru a se evita o situaţie de natură avea un impact negativ, cu consecinţe financiare deosebit de grave asupra tuturor celor 114 localităţi ale judeţului, care în final se vor răsfrânge asupra locuitorilor judeţului, apreciez imperios necesar achiziţia serviciilor juridice de consultanţă şi asistenţă de către o casă de avocatură sau de un cabinet de avocatură de prestigiu şi cu vastă experienţă în litigii similare. Analizând prin prisma eficienţei în acţiuni juridice similare, cât şi evitarea unei perioade necesare pentru studiu şi înţelegere a problematicii juridice şi tehnice, (…) o societate civilă de avocaţi apare ca fiind cea mai calificată şi cu experienţă în a i se lansa o ofertă de colaborare în această cauză’, a spus Seredenciuc.
Proiectul SMID, ce cuprinde şi groapa de la Moara, a fost realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană.
Depozitul ecologic de la Pojorâta a fost finalizat, procesul verbal de recepţie a lucrărilor fiind semnat săptămâna trecută.
Depozitele de la Pojorâta şi Moara nu au fost deschise până în prezent.
Mihaela SIMA

StiriEst

Un român şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €

Publicat

on

De catre

Bărbatul s-a întors în ţară la câteva luni după achiziţie şi s-a trezit că primeşte amenda acasă.

El a achiziţionat un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook. Pentru ele avea de plătit 3.000 de euro. În magazin, a cerut încheierea unui contract de împrumut pentru finanţarea achiziţiei. Cu ajutorul unui complice, rămas neidientificat, românul a reuşit să sustragă actele, dar a plecat cu marfa. El a fost condamnat de un tribunal german să plătească totuţi ratele şi a achitat 400 de euro. Apoi a dispărut. După trei ani, bărbatul s-a trezit acasă cu o punere în executare a sentinţei din Germania, aprobată de Judecătoria Huşi. Amenda este de 5.470 de euro, transformată în lei.

Citeste in continuare

StiriEst

Subiecte greșite la simularea de la matematică, pentru elevii de clasa a 8-a

Publicat

on

De catre

O greşeală făcută de profesori le dă emoţii, din nou, câtorva elevi de clasa a 8-a din judeţul Bacău! Aceştia vor repeta simularea la matematică după ce, în urmă cu o săptămână, au fost puşi să rezolve subiectele de anul trecut. Situaţia a fost adusă în atenţia presei de părintele unui copil.

Greşeala a fost sesizată de fapt de unul dintre părinţi imediat după încheierea simulării. După ce au „investigat” problema împreună cu Ministerul Educaţiei, inspectorii şcolari au concluzionat că totul a fost doar o greșeală a celor de la Școala din Răchitoasa.

Mai precis, subiectele pentru simularea la matematică a elevilor de gimnaziu au fost încurcate, în momentul copierii, cu cele de anul trecut. Pentru că este vorba doar de o simulare, vinovatul a trebuit să dea doar o notă explicativă.

Elevii celor doua clase de a 8-a din Răchitoasa vor repeta însă simularea la sfârşitul lunii şi vor primi subiecte noi, diferite de cele pe care le-au dat copiii din ţară pe 12 martie. Noile subiecte vor fi elaborate de inspectorii şcolari din Bacău, iar notele obţinute nu vor fi trecute în catalog.

Citeste in continuare

StiriEst

PS Ignatie: “Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru”

Publicat

on

De catre

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală din Huși. La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți să își asume calea de curăție și lumină a sufletului, ce se nasc din împlinirea binelui:

„Omul care decide să facă binele, nu face altceva decât să primească lumina în sufletul lui. Existența lui devine ca zarea dimineții, care se lărgește până se face ziuă, adică până se umple de lumină, iar întunericul este înghițit.

Calea celui care face rău este ca și chipul lui Cain, care se întunecă și nu poate să se bucure de binele semenului său. Cain nu a putut să se bucure de faptul că Dumnezeu a primit ofranda fratelui său Abel, iar chipul său s-a întunecat. Această întunecare a lui l-a determinat să îl ucidă pe Abel.

Atunci când săvârșim binele, devenim strălucitori, devenim luminoși la chip. Când facem răul, chiar și în inima noastră, când judecăm după aparențe, fără să știm ce este în inima celuilalt, devenim precum Cain. Ucidem pe semenul nostru în inima noastră, prin judecată și prin cuvintele pe care le rostim. Devenim astfel oameni întunecați. Păcatul lasă asupra noastră dâra lui de întuneric. Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru.”

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est