Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Focar de meningită la o grădiniţă din Suceava. Mai mulţi copii au ajuns de urgenţă la spital

Publicat

on

Focar de meningită la o grădiniţă din Suceava. Mai mulţi copii au ajuns de urgenţă la spital, iar grădiniţa a fost închisă. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă.
Totul s-a întâmplat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, iar potrivit autorităţilor trei copii cu vârsta de 5 ani se află deja sub tratament la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
„Vă informăm că la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni evoluează un focar de meningită acută virală. Date fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomerare al acestei unităţi de învăţământ, aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ începând cu data de 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţii preşcolare”, se arată într-un comunicat al DSP Suceava.
Dezinfecţia va fi efectuată de firme specializate, cu substanţe autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical.
„Am solicitat de asemenea să fie informaţi toţi părinţii despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală. Vom reveni cu informaţii în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, se mai arată în comunicatul DSP Suceava.

StiriEst

FOTO Pericol de explozie, 1500 de familii fara gaze! Un tanar care circula cu viteza a provocat un accident

Publicat

on

De catre

Incident grav noaptea trecuta in zona centrala a municipiului Vaslui. Un tanar teribilist a provocat un accident. Acesta circula cu viteza, iar intr-o curba in zona pietei centrale a pierdut controlul volanului, a sarit practic cu masina peste scuar si s-a oprit in bloc dupa ce a rupt un bransament de gaz. Speriati de bubuitura puternica, oamenii au sunat la 112. 

La fata locului s-au deplasat imediat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Gaz Est. Politistii au securizat zona deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Echipele au lucrat mai multe ore pentru a preveni un dezastru.  Interventia prompta a echipelor de la Gaz Est si a pompierilor de la ISU Vaslui, a impiedicat tragedia, limitand totul la avaria care a lasat in jur de 1500 de abonati fara gaze. Acestia vor fi realimentati in cursul zilei de astazi

Politistii fac cercetari in acest caz. Se pare ca tanarul care a provocat accidentul este fiul unui cunoscut afacerist din oras. Masina a fost ridicata in aceasta dimineata.

Citeste in continuare

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est