Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cheltuieli mari! Cearta intre primarul Paval si liberalul Arcaleanu

Publicat

on

Cumpărarea unui microbuz pentru Clubul Sportiv Municipal Vaslui a reprezentat motiv de dispută, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, unul dintre consilierii liberali susţinând că această investiţie nu este oportună.
Potrivit proiectului de hotărâre supus votului, pentru achiziţionarea respectivului microbuz ar urma să se aloce suma de aproximativ 500.000 de lei, provenită din excedentul bugetului local al municipiului Vaslui, înregistrat la sfârşitul anului 2017.
‘Eu am susţinut foarte mult înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal, dar consider că o asemenea investiţie nu se justifică şi nu este oportună acum. Nu era momentul să cheltuim 500.000 de lei pentru un mijloc de transport. Este o sumă destul de mare, sper să nu fie vreun interes ascuns’, a declarat consilierul PNL Marius Arcăleanu. Primarul municipiului Vaslui a explicat că decizia privind cumpărarea unui microbuz pentru club a venit deoarece până acum sportivii se deplasau la competiţii cu mijloace de transport închiriate, care nu ofereau permanent siguranţă.
‘Recent, sportivii care au plecat cu un microbuz închiriat au rămas pe undeva pe la Buzău pe marginea drumului şi a fost nevoie să vină o altă maşină să-i preia. Dacă putem şi avem capacitatea financiară să facem o astfel de achiziţie, de ce să nu o facem? Poate anul viitor vom juca în Divizia Naţională cu echipa de handbal, vom promova cu echipa de fotbal, e bine să avem un microbuz al clubului, inscripţionat cu însemnele Vasluiului şi cu care deplasările să se facă în siguranţă’, a subliniat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl. Proiectul de hotărâre a fost aprobat, fiind votat de majoritatea consilierilor prezenţi la şedinţă.
Sorin SAIZU

StiriEst

FOTO Pericol de explozie, 1500 de familii fara gaze! Un tanar care circula cu viteza a provocat un accident

Publicat

on

De catre

Incident grav noaptea trecuta in zona centrala a municipiului Vaslui. Un tanar teribilist a provocat un accident. Acesta circula cu viteza, iar intr-o curba in zona pietei centrale a pierdut controlul volanului, a sarit practic cu masina peste scuar si s-a oprit in bloc dupa ce a rupt un bransament de gaz. Speriati de bubuitura puternica, oamenii au sunat la 112. 

La fata locului s-au deplasat imediat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Gaz Est. Politistii au securizat zona deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Echipele au lucrat mai multe ore pentru a preveni un dezastru.  Interventia prompta a echipelor de la Gaz Est si a pompierilor de la ISU Vaslui, a impiedicat tragedia, limitand totul la avaria care a lasat in jur de 1500 de abonati fara gaze. Acestia vor fi realimentati in cursul zilei de astazi

Politistii fac cercetari in acest caz. Se pare ca tanarul care a provocat accidentul este fiul unui cunoscut afacerist din oras. Masina a fost ridicata in aceasta dimineata.

Citeste in continuare

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est