Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mama padurarului atacat cu sabia: “Au sunat tiganii si su sarit sa-l omoare ca sa poata fura mai departe”

Publicat

on

Un pădurar din Vaslui a fost bătut crunt şi ameninţat cu sabia de mai mulţi hoţi de lemne, după ce i-ar fi prins la furat. Agresorii sunt bănuiţi că fac parte dintr-o grupare specializată care se ocupă cu tăierile ilegale. Bărbatul a suferit răni grave şi a ajuns la spital, unde urmează să fie operat. Autorităţile spun că pădurile sunt păzite în localitate, iar hoţii nu-şi mai pot face de cap. Bărbatul i-ar fi surprins pe câţiva dintre bătăuşi la furat de lemne, în pădurea pe care o păzea, din localitatea Valea Mare. 
Vecina: I-a prins pe baietii care l-au batut cu o seara inainte si i-a amendat, dar stiu ca probleme erau mai de mult. Din asta traiesc ei, n-aveau cum decat sa il lecuiasca cumva, sa stea cuminte.
Iar cei amendaţi s-ar fi răzbunat când l-au întâlnit în sat, într-un magazin. Acolo, l-ar fi ameninţat cu moartea, apoi au trecut la bătaie. Unul dintre cunoscuţii victimei a reuşit să fugă şi a cerut ajutor la poliţie.
Mama padurarului agresat: L-au amenintat cu un cutit mare, cu o sabie, nu stiu cu ce. S-au sunat tiganii, s-au adunat si pe el, sa-l omoare ca sa poata fura mai departe. Daca nu fugea unul sa sune la politie, acum era intins pe masa de tot.
Pădurarul, în vârstă de 39 de ani, a fost rănit grav la cap şi în zona picioarelor.
Daniel Ungureanu, SAJ Vaslui: A gasit pacientul constient si coerent, dar prezentand mai multe leziuni traumatice. Pacientul a fost perfuzat, imobilizat si trasnportat si la spitalul din Vaslui pentru investigatii suplimentare si tratament.
Medicii au decis să-l transfere la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, unde urmează să fie operat
Dr. Diana Cimpoesu, șef Upu Smurd Iasi: A fost diagnosticat cu contuzii multiple, cu fractura la nivelul gambei drepte, cu hematon epicranian si plaga frontala dreapta.
Între timp, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a-i depista pe cei care l-au bătut.
Bogdan Gheorghita , purtator de cuvant IJP Vaslui: Sase persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistiii publice, lovire sau alte violente, port de obiecte periculoase si amenintare.
Catalin Idriceanu, director al Directiei Silvice Vaslui: A fost agresat de un grup de cetateni cunoscuti fiind ca hoti de lemne. La Valea Mare avem 236 de hectare de padure. In perioada aceasta noi face preluare in paza si acest lucru i-a afectat pe acestia, in sensul ca nu mai pot sa isi faca de cap in zona respectiva. Trei dintre agresorii pădurarului atacat cu o sabie au fost reţinuţi. Ei sunt cecetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Faţă de unul din suspecţi au fost reţinute şi infracţiunile de ameninţare şi port sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase.
Sorin SAIZU

StiriEst

PS Ignatie: “Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru”

Publicat

on

De catre

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală din Huși. La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți să își asume calea de curăție și lumină a sufletului, ce se nasc din împlinirea binelui:

„Omul care decide să facă binele, nu face altceva decât să primească lumina în sufletul lui. Existența lui devine ca zarea dimineții, care se lărgește până se face ziuă, adică până se umple de lumină, iar întunericul este înghițit.

Calea celui care face rău este ca și chipul lui Cain, care se întunecă și nu poate să se bucure de binele semenului său. Cain nu a putut să se bucure de faptul că Dumnezeu a primit ofranda fratelui său Abel, iar chipul său s-a întunecat. Această întunecare a lui l-a determinat să îl ucidă pe Abel.

Atunci când săvârșim binele, devenim strălucitori, devenim luminoși la chip. Când facem răul, chiar și în inima noastră, când judecăm după aparențe, fără să știm ce este în inima celuilalt, devenim precum Cain. Ucidem pe semenul nostru în inima noastră, prin judecată și prin cuvintele pe care le rostim. Devenim astfel oameni întunecați. Păcatul lasă asupra noastră dâra lui de întuneric. Să mergem pe calea binelui, căci astfel va străluci lumina în sufletul nostru.”

Citeste in continuare

StiriEst

Gara fără trenuri în care un fost ceferist și-a facut o mini-fermă de păsări

Publicat

on

De catre

Proastele guvernări și dezinteresul autorităților locale pentru urbea pe care o conduc, îi alungă pe tineri din Huşi. Oraşul nu mai are industrie, nu mai are cinematograf, nu mai are trenuri. În gara închisă de minister zburdă doar găinile şi vântul.

Un fost ceferist și-a încropit o mini-ferma de păsări în gara din Huşi, lângă defuncta remiză de locomotive. Clădirea a cumpărat-o cineva, dar cheia e la el. Are grijă să n-o calce hoţii şi-o foloseşte ca magazie.

Nelu Cărare – ceferist pensionar: Aici, prima dată erau locomotivele cu abur. Până în 1973. Din 1973 au început să vină locomotivele diesel hidraulice.

-Câte locomotive erau aici?

-Erau două locomotive la început, din alea cu abur. După aceea au venit două hidraulice. Mai se repara, ce se putea repara aici. Ce nu… la depoul Iaşi. De şapte ani nicio locomotivă nu mai intră în gara huşenilor. A fost închisă de minister pe motiv de nerentabilitate. Decorul s-a schimbat. Pe vremuri, gara asta, ridicată la 1890, era un furnicar de oameni şi trenuri. Acum, găinile zburdă liniştite printre şine.

Nelu Cărare – ceferist pensionar: 12 echipe eram. În două schimburi. Făceam un servici de 12 cu 24. Tuturor le pare rău. Sigur că da… De exemplu, era într-o perioadă… Era tren Bucureşti – Huşi. Veneau pasagerii frumos, se urcau de aici, ajungeau la Bucureşti. Veneau înapoi, cu Săgeata albastră. Băgase atunci Săgeata albastră. Căldurică, frumos, curăţenie…

Huși, gara fără trenuri

Astăzi, prin bătrâna gară mai trece doar vântul. Dar nici el nu mai opreşte… Suflă în pustiu!

-Pustiu! Pustiu, pustiu… Nu ştim care-i cauza. Poate vor veni alţi guvernanţi mai interesaţi.

Singur pe un peron

Gara nu mai are poartă. Intră cine vrea. Colo şi colo s-a mai furat câte un fier, s-a mai spart un geam. Cişmeaua a secat. Pe zidul din mijloc, „blonda supremă” i-a declarat iubire lui „chinezu”. Dalele sunt ca rebusul, şinele rare. Ce a mai rămas… păzeşte Gelu. 57 de ani. Ceferist cu acte, din garda veche.

Gelu Margarint – ceferistul gării Huşi: În ’90, când am venit eu la gară, erau 116 pe listele de plată.

-116?

-Da. Mişcare, comercial, tracţiune.

-Şi doar dumneavoastră aţi mai rămas?

-Atât!

Gara din Huși, abandonată de stat

Gelu Margarint – ceferistul gării Huşi: E dureros. Chiar puteţi să mă întrebaţi orice, dar e dureros. Au dispărut fabrici, au dispărut combinate… Asta-i nimic. Asta, ce-i aici, e nimic.

-Te văd trist, aşa.

-Păi, normal că… Asta-i situaţia.

Laolaltă cu gara a pierit şi industria Huşilor. Şi parcă nici mândria nu mai e ce-a fost…

-Sunt mijloace de transport acuma… Autobuze, sunt tot felul, din oră-n oră. Dar gara tot gară e! Un oraş cu gară e un oraş mai plin de el, mai plin de sine!

-Pare mai sărac, aşa?

-E destul de sărac…

Citeste in continuare

StiriEst

Medic anestezist fals! A fost descoperit dupa ce s-a ocupat de un copil bolnav de inima!

Publicat

on

De catre

Este ancheta la Suceava dupa ce la o clinica de stomatologie care functiona ilegal, a fost desoperit si un medic anestezist fals. Cazul este acum in atentia Colegiului Medicilor si a politistilor din Suceava. 

Totul a început după ce mama unui copil de patru ani a depus o plângere după ce a mers cu el la o clinica stomatologica din Suceava.

Pacientul suferă de o boală la inimă,  iar medicul care i-a administrat substanta pentru anestezie este de fapt o asistentă de igienă. Când mama copilului a aflăt adevărul a alertat autoritățile. Când au început verificările, cei de la DSP Suceava au constatat ca respectiva clinică nu există în evidențele Colegiului Medicilor Stomatologi și nu are autorizație de funcționare.

Mai mult, persoana care s-a ocupat de pacientul minor, nu avea dreptul să practice stomatologia. Cazul este acum anchetat de polițiștii suceveni. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est