Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Platit sa se plimbe! Plagiatorul Armeanu, premiat la un simpozion cultural

Publicat

in

Evenimentele culturale aduna periodic in judet personalitati marcante din toate colturile tarii, dar si din strainatate. La fel s-a intamplat si astazi cand la Vaslui a fost organizata Conferința Internațională ”Emil Racoviță-Exploratorul”, eveniment ajuns la a doua ediție și organizat de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. În cadrul simpozionului au susținut comunicări Willy H. Versluys- President of „Belgica Society International IVZW”; Eddy Wouters- Communication Manager of the Belgica Society International IVZW, Oostende, Belgia; Olivier De Schrevel & Charlotte Rolin Jacquemyns, Ukkel, Belgia; academician prof. univ. dr. Constantin Toma, Facultatea de Biologie, Universitatea ,,Al. Ioan Cuza” Iași; conf. univ. dr. Lăcrămioara Carmen Ivănescu, Decan – Facultatea de Biologie, Universitatea ,,Al. Ioan Cuza” Iași; dr. Dumitru Murariu m. c. al Academiei Române, Directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, București; prof. univ. emerit dr. Ionel Miron, Universitatea „Al Ioan Cuza” Iași. Ei bine, printre atatia oameni de cultura si profesori emeriti si-a facut aparitia si Ionel Armeanu, directorul Directiei pentru Protectia Copilului. Ce are …Directia cu cultura, nu am reusit sa aflam. Cert este ca nu se organizeaza nicio actiune culturala, nici un praznic sau chermeza, fara sa fie invitat domnul Armeanu. Adica acel director care s-a imbolnavit subit cand cei de la Curtea de Conturi au descoperit cam cum se fura in institutia condusa de Armeanu. Cand a simtit ca se pune problema sa isi piarda scaunul aducator de beneficii, Armeanu s-a videncat miraculos si este nelipsit de pe la chiolhanuri. Astazi a vrut sa demonstreze ca este un mare om de cultura si a tras din nou chiulul de la munca. La Protectia Copilului banii se incaseaza oricum, nu este obligatoriu sa fii prezent la serviciu. In plus, sarmanii din judet, batranii abandonati prin azile infecte sau orfanii batuti de soarta, ori asistentii maternali chinuiti, nu sunt prioritatea sefilor care au buzunarele pline. Dar revenind la lectia de cultura de astazi, Ionel Armeanu a lipsit de la serviciu ca sa participe la un simpozion dedicat lui Emil Racovita! Niciunul din cei prezenti nu a putut spune care este legatura intre Armeanu si Emil Racovita si de ce vesnicul director a mai fost si premiat. Ce-i drept si Armeanu a scris o carte acum ceva timp, dar multe pasaje erau copiate.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri


Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui şi-a lansat o carte în două volume, intitulată „Chimia, briliantul vieţii”, în care apar capitole întregi copiate de pe site-ul Descopera.ro, fără a fi citată sursa, autorul susţinând că „dintotdeauna cărţile se scriu din cărţi”. Dupa ce a terminat cu simpozioanele, cultul Armeanu nu a revenit la serviciu, s-a dus la slujba de sfintire a unui spital privat. Aici s-a cam plictisit si ca atare nu a stat prea mult. A chemat doua masini de la Directie, una a domniei sale, si inca una care sa transporte soferul care i-a adus masina. S-a suit in autoturismul platit de stat si dus a fost!
Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.