Conecteaza-te cu noi

StiriEst

EXCLUSIV! Ministrul Pintea o arde la business class, statul nu poate asigura cazarea tatălui tânărului ars transferat în Belgia

Publicat

on

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că statul român nu-i poate asigura cazarea în Belgia tatălui tânărului ars din Piatra Neamţ, care a fost transferat la un spital din Charleroi. Mai mult, nici alte ajutoare nu ii poate da.
„Statul român asigură transferul şi tratamentul pacienţilor. Tatăl lui ştiu că a fost cazat în spital. (…) Statul român asigură tratamentul şi cazarea pacientului. Repet, am asigurat transferul şi asigurăm costurile tratamentului. Pentru copiii până în 18 ani, statul român asigură cazarea părinţilor”, a explicat Sorina Pintea.
In tot acest timp, madam Pintea o arde plina de figuri la business class. Aceasta a fost fotografiata intr-un avion al turkish airlines cu directia Istanbul. Sorina Pintea si-a cumparat pe banii Ministerului Sanatatii cel mai scump bilet, la clasa I. A servit sampanie si alte gustari alese. Imbracata cu o rochie alba cu dantele si pantofi aurii, cei care au vazut-o pe doamna ministru’ au crezut ca merge la o petrecere. A beneficiat de transport privat, ferita de ochii colegilor de zbor. Pentru luxul si comfortul smecherilor se gasesc bani, pentru pacientii aflati in suferinta, nu. Intre timp comunitatea românilor din Belgia a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia tânărului ars în explozia de miercuri, de la Piatra-Neamţ, ca să poată fi lângă acesta, la Charleroi.


Unul dintre iniţiatorii campaniei, Cornel Radu-Loghin, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această acţiune umanitară menită să i se poată asigura tatălui tânărului cazare într-o locuinţă pentru lunga perioadă cât va sta alături de copilul său, care este internat în spitalul din Charleroi.

Acuzaţii grave din Belgia. Tânărul din Piatra Neamţ, ars într-o explozie a ajuns cu două infecţii intraspitaliceşti
Acuzaţii grave din Belgia, unde este tratat tânărul ars în incendiul de la Piatra Neamţ. Medicii spun că pacientul român a ajuns la ei cu mai multe infecţii provocate de bacterii intraspitaliceşti după ce a fost plimbat prin două spitale din România. 

Tânărul a trecut cu bine peste prima intrevenţie chirurgicală şi urmează să mai fi operat de două ori. Medicii spun că le-a fost mai greu să îl stabilizeze şi din cauza infecţiilor cu care a venit din România.
Analizele făcute de Spitalul Charleroi din Belgia au arătat că pacientul român a ajuns acolo infectat cu doi germeni specifici infecţiilor intraspitaliceşti. Tânărul ars fusese internat prima dată la Târgu Neamț, apoi a fost transferat la spitalul din Iași. De aici a ajuns la spitalul din Belgia în stare foarte gravă, cu arsuri pe aproape 75% din suprafaţa corpului dar şi cu cele două bacterii.
Pentru că cele mai grave răni le avea în zona capului, medicii din Belgia nu știau dacă pacientul va putea fi salvat. Acum, medicul care îl are în grijă şi care este tot un român spune că peste două luni, bărbatul se va putea întoarce în țară.

StiriEst

Un fost luptător, propus să devină cetăţean de onoare, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital

Publicat

on

De catre

Lazăr Tipa, un fost luptător şi profesor din Suceava, propus să devină cetăţean de onoare al oraşului, şi-a snopit tatăl în bătaie şi l-a băgat în spital.
Medaliat la numeroase campionate naţionale, balcanice şi internaţionale, Lazăr Tipa (60 de ani) este cunoscut ca mare campion de lupte greco-romane, iar în prezent este profesor la Colegiul Naţional Economic ‘Dimitrie Cantemir’.
Luni, 19 noiembrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din Suceava au fost alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112 despre un scandal produs într-o casă de pe strada Mărăşeşti.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că fostul campion la lupte, Lazăr Tipa, şi-a bătut tatăl, un bătrân de 82 de ani.
Bătrânul a ajuns la spital, acolo unde a şi rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.
Pe numele lui Lazăr Tipa, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Trimis in judecata pentru dare de mita, dupa ce un politist a refuzat 250 de lei

Publicat

on

De catre

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului C.V., cetățean al Republicii Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei.
În fapt, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un ansamblu de vehicule, format dintr-un autotractor și o remorcă, condus de inculpatul C.V.. Cu ocazia efectuării controlului documentelor, s-a constatat că persoana depistată deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte acel ansamblu de vehicule, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să-l însoțească la sediul poliției în vederea întocmirii actelor de constatare ale infracțiunii.
În cauză, inculpatul C.V. i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 250 lei pentru ca acesta din urmă să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul neîntocmirii dosarului penal sub aspectul comiterii infracțiunii la regimul rutier, însă agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită de inculpat și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.
Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.

Citeste in continuare

StiriEst

BRACONAJ! Au impuscat un caprior, iar acum au dosar penal

Publicat

on

De catre

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase efectuează cercetări față de o persoană bănuită că ar fi vânat fără a avea autorizație legală. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, vânatul, o armă de vânătoare și muniția aferentă. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Pungești.
​Polițiștii au stabilit că în autoturism se aflau conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lipovăț, iar pe bancheta din dreapta, un bărbat de 27 de ani, din comuna Pungești, care avea asupra lui o armă de vânătoare și un număr de 10 cartușe cu glonț.
​În mașina cu care se deplasau bărbații, polițiștii au găsit, în portbagaj, un căprior care prezenta o plagă în zona abdominală.
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au preluat cercetările și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj la vânătoare, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.
​Polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și vânatul.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est