Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tudor Polak PNL: “Prin ambiție nestrămutată și sacrificiu, România și-a desăvârșit idealul de secole”

Publicat

on

A venit si momentul mult asteptat de toti romanii, împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea visului de veacuri al poporului român – Marea Unire de la 1 decembrie 1918.
Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL
Ziua de 1 Decembrie ne reamintește că prin ambiție nestrămutată și sacrificiu, România și-a desăvârșit idealul de secole – Marea Unire. În această zi, care trebuie să fie o încununare a unui întreg an dedicat Centenarului Marii Uniri, îi cinstim pe cei care, de-a lungul unei istorii frământate, au contribuit la formarea acestui popor, a spiritului său dârz. Prin jertfa lor, cu toții au făcut posibilă Marea Unire de la 1918.
Acest act istoric a fost realizat, în bună măsură, de liberali, în frunte cu Ion I. C. Brătianu, care a exprimat voința unanimă a tuturor românilor de a forma o singură țară, România Mare.
Au trecut, iată, 100 de ani. Un secol în care generații după generații și-au pus energia și viziunea în efortul de construire a prezentului și viitorului acestei țări. Nu au fost ani ușori. România a traversat eroic Marele Război, a îndurat decenii de comunism și dictatură, crize repetate, o tranziție dureroasă, al cărei singur antidot a fost și este încă! – speranța.
La 100 de ani de la Marea Unire, gândurile mele se îndreaptă cu emoție către toți vasluienii. În spiritul liberalismului, le doresc să aibă curajul să își clădească propriul viitor, mai bun și mai sigur, pentru că, astfel, vor contribui la viitorul mai bun și mai sigur al României.
La mulți ani, vasluieni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!

StiriEst

FOTO Pericol de explozie, 1500 de familii fara gaze! Un tanar care circula cu viteza a provocat un accident

Publicat

on

De catre

Incident grav noaptea trecuta in zona centrala a municipiului Vaslui. Un tanar teribilist a provocat un accident. Acesta circula cu viteza, iar intr-o curba in zona pietei centrale a pierdut controlul volanului, a sarit practic cu masina peste scuar si s-a oprit in bloc dupa ce a rupt un bransament de gaz. Speriati de bubuitura puternica, oamenii au sunat la 112. 

La fata locului s-au deplasat imediat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Gaz Est. Politistii au securizat zona deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Echipele au lucrat mai multe ore pentru a preveni un dezastru.  Interventia prompta a echipelor de la Gaz Est si a pompierilor de la ISU Vaslui, a impiedicat tragedia, limitand totul la avaria care a lasat in jur de 1500 de abonati fara gaze. Acestia vor fi realimentati in cursul zilei de astazi

Politistii fac cercetari in acest caz. Se pare ca tanarul care a provocat accidentul este fiul unui cunoscut afacerist din oras. Masina a fost ridicata in aceasta dimineata.

Citeste in continuare

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est