Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ultima plimbare a lui Vasile Mihalachi prin Negresti, orasul pe care l-a iubit atat de mult

Publicat

in

Judetul Vaslui a pierdut unul dintre politicienii care, prin profesionalismul sau, a facut ca zona noastra sa beneficieze de multe investitii. VASILE MIHALACHI avea 71 de ani. El este personalitatea care a dominat viața politică si administrativa a judetului Vaslui pentru cateva decenii. Mihalachi rămane personalitatea cea mai populară dintre liderii vasluieni. A ales sa mearga intr-o lume mai buna, lasand un imens gol in sufeletele noastre. A trait frumos, iubindu-si familia si respectand Vasluiul. A trecut prin viata lasand in urma lucruri frumoase. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum, ultima plimbare pe care Vasile Mihalachi a facut-o prin orasul Negresti, localitatea pentru care s-a zbatut si pe care a iubit-o atat de mult. “Sunt socat. Nu imi vine sa cred ca Vasile Mihalachi nu mai este. De fiecare data cand aveam cate o problema el era primul om pe care il sunam. A facut multe pentru acest oras si pentru judet. Este o mare pierdere, un om care ne va lipsi!” a spus Vasile Voicu, primarul din Negresti.
Vasile Mihalachi s-a nascut pe 21 decembrie 1947 in comuna Deanceni. A abslovit Facultatea de Zootehnie în 1974. Între anii 2000-2004 a fost ales deputat pe listele PSD. Vasile Mihalache a fost membru în Comisia pentru Agricultură și industrie alimentară. Intre anii 2004 – 2008 a fost vicepreședinte al Consiliul Județean Vaslui. Din 2008 pana in 2012 a fost președintele Consiliul Județean Vaslui, iar apoi a mai avut un mandat de vicepresedinte.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Şi-a închinat întreaga cariera judetului pe care l-a iubit si respectat enorm

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

In urma cu doi ani Vasile Mihalachi a iesit la pensie, dar până în ultima sa clipă de viaţă, a rămas cu gândul la institutia pe care a slujit-o o viata. “Ce mai este pe la Consiliul Judetean, ce mai face cutare primar, unde mai sunt probleme…”, intreba de fiecare data Vasile Mihalachi. Sotia sa a asteptat cu nerabdare momentul pensionarii. “Era tot timpul plecat. Zeci de ani a muncit pentru acest judet. Am asteptat sa vina pensia, sa mai stea si cu noi, familia, dar Dumnezeu a avut alte planuri”, a spus aceasta. O boala necrutatoare l-a rapus in cele din urma, iar Vasile Mihalachi a ramas in memoria vasluienilor drept un profesionist desăvârşit. Ştia exact, întotdeauna, care este soluţia optimă pentru rezolvarea problemelor apărute in orice colt al judetului. Iubea administratia locala si nu accepta bataia de joc. Despre Vasile Mihalachi se poate spune că vorbea puţin şi făcea mult. Este o mare pierdere pentru judetul Vaslui”, spune colegii sai de la Consiliul Judetean.
Vasile Mihalachi a fost nu doar un profesionist desăvârşit, ci şi un familist de cursă lungă, cu zeci de ani de căsnicie exemplară. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om despre care s-a vorbit şi se va vorbi numai de bine.
A murit omul care s-a zbatut pentru ca judetul Vaslui sa aiba drumuri asfaltate, aductiune de gaz, apa potabila, canalizare si un spital european. Multe dintre investitiile realizate in judetul Vaslui vreme de mai bine de 20 de ani sunt legate de cel care a fost Vasile Mihalachi! Un sprijin pentru primari, un politician corect, un profesionist in administratie. Ca o ironie a sortii, Vasile Mihalachi a murit in spitalul pentru care s-a chinuit sa obtina fonduri sa il transforme intr-o unitatea medicala la standarde europene. A acordat o atentie deosebita manastirilor din judetul Vaslui. A alocat frecvent fonduri pentru lacasele de cult si pentru reabilitarea cailor de acces spre acestea.
Fost parlamentar, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi a luptat pentru proiecte importante ale judeţului nostru, printre cele de anvergură numărându-se reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, realizarea drumului strategic Creţeşti – Murgeni, sau groapa ecologica de la Roşieşti. S-a implicat pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntau primarii din judeţ şi instituţiile din subordine şi a lăsat pentru toţi uşa Consiliului Judeţean deschisă. Ferm în decizii, a ştiut să găsească pentru toţi o vorbă bună şi soluţii la numeroasele probleme ale unui judeţ greu încercat.
A trecut în nefiinţă nemulţumit că alte proiecte care se aflau pe agenda Consiliului Judeţean atunci cât el se afla în instituţie, au trecut acum în plan second sau au fost date uitării, cel mai elocvent exemplu în acest sens fiind reabilitarea staţiunii Ghermăneşti.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.