Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cadoul Preasfintitului Ignatie pentru vasluieni

Publicat

on

Aproape 1300 de persoane au participat în după-amiaza zilei de duminică, 16 decembrie a.c., la Concertul de colinde „Deschide ușa creștine!”, organizat de Episcopia Hușilor și susținut de solistul Ștefan Hrușcă.

Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă din Vaslui, locație ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei care au dorit să se întâlnească cu îndrăgitul solist Ștefan Hrușcă.

În încheierea programului deosebit pe care l-a susținut maestrul Ștefan Hrușcă, Părintele Episcop Ignatie i-a mulțumit pentru faptul că a venit în Episcopia Hușilor, la Vaslui, și pentru transmiterea duhului autentic al colindelor tradiționale:

„Maestrul Ștefan Hrușcă ne-a făcut să pregustăm din ceea ce numim noi sărbătoarea bucuriei, a luminii și a uimirii, care este Crăciunul! Vă mulțumim că ați venit la Vaslui! Dumnezeu să ne ajute să înmulțim lumina, bucuria și credința pe care ne-o dăruiește de fiecare dată această sărbătoare minunată, extraordinară, care ne ia pe toți prin învăluire și ne convertește lăuntricul nostru. De aceea avem această disponibilitate spre generozitate, facem daruri, pentru că Hristos a fost Cel dintâi generos cu noi, ne-a împărtășit dragostea Sa și ne-a învățat să iubim!”

De asemenea, Ierarhul Hușilor a mulțumit domnului primar Vasile Pavăl pentru ajutorul acordat în ceea ce privește sonorizarea, amenajarea și închirierea sălii în care a fost susținut spectacolul.

În continuare, în numele tuturor celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a interpretat un colind tradițional, dedicat solistului Ștefan Hrușcă, colind care, de asemenea, a emoționat întreaga audiență.

Concertul de colinde „Deschide ușa, creștine!” a fost o manifestare pe care Episcopia Huşilor a dedicat-o Anului Centenar, căci colindele au vocația de a uni generațiile între ele și de a întări sentimentul comuniunii cu înaintaşii noștri.

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est