Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Scandal la biserica lui Mogos! Credinciosii au fost umiliti pentru un strop de agheasma

Publicat

on

Preotul Constantin Mogos s-a gandit sa schimbe modalitatea de împărțire a aghesmei mari la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare. Decizia lui Mogos nu a facut decat sa incurce mai tare lucrurile, iar enoriasii sa fie umiliti si obligati sa stea in ger ore bune. Astfel, s-a lăsat cu îmbulzeală între credincioșii așezați la coadă încă de la primele ore ale dimineții. Până anul trecut, apa sfințită era îmbuteliată în sticle de către reprezentanții bisericii, tocmai în ideea evitării înghesuielii, anul acesta însă împărțirea s-a făcut din trei căzi din plastic de 1.000 de litri fiecare. Așa a considerat Constantin Mogoș ca nu mai cheltuie nimic din caruța cu bani pe care o câștigă de pe urma oamenilor. Amplasarea  căzilor cu apă sfințită s-a făcut într-un balcon al bisericii noi unde se țin slujbele și din această cauză au apărut problemele. Reprezentanții bisericii au reușit cu mare dificultate să toarne agheasmă în sticlele oamenilor, cu ajutorul unor căni și pâlnii. Așa s-a ajuns la țipete, îmbrânceli și acuzedin partea credincioșilor. 

„Așa ceva nu am crezut că se va întâmpla. Stăm afară de cateva ore și înghețăm”, a spus unul dintre credincioși. Oamenii s-au îmbulzit zeci de minute și au stat în gerul specific Bobotezei. Preotul paroh, Constantin Mogoș s-a retras în biserică imediat ce a terminat slujba de sfințire a apei.

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est