Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Apelul poliţiștilor din Suceava pentru Larisa, fetiţa jandarmeriţei ucise pe trecere, de un șofer

Publicat

on

De aproape două luni, fiica jandarmeriţei ucise pe o trecere de pietoni din Suceava se luptă să trăiască. Larisa se afla în căruciorul împins de mama ei, când un şofer le-a izbit pe amândouă în plin, fără să frâneze. Rănită grav, fetiţa de nici doi ani poate respira acum fără ajutorul aparatelor, dar este în continuare în comă. Pentru că urmează luni de tratamente scumpe, poliţiştii şi jandarmii din toată ţara au început să strângă bani pentru a-l ajuta pe tatăl care, din ziua accidentului, îşi veghează zi şi noapte fiica.

„Un înger are nevoie de oameni” – este apelul poliţiştilor din Suceava pentru a-i veni în ajutor Larisei. Fetiţa de un an şi jumătate, aflată încă în comă, este vegheată permanent de tatăl ei.

BOGDAN BĂNICĂ, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor din România: Victor nici nu a apucat să-şi plângă soţia înmormântată pentru că a trebuit să fie puternic pentru Larisa. Şi este un om puternic. Este un om puternic, dar care are nevoie, în continuare, de sprijinul nostru, al tuturor, atât moral, cât şi financiar pentru continuarea tratamentelor micuţei.

Fetiţa face progrese lente şi este îngrijită într-un centru medical din Bucureşti. Dar are nevoie şi de şedinţe costisitoare de kinetoterapie.

Accidentul care a lăsat-o pe Larisa orfană de mamă a şocat o ţară întreagă, în urmă cu două luni.

Era purtată în cărucior de mama sa, maiorul de Jadarmerie Irina Cristina Airinei. Amândouă au fost lovite pe trecerea de pietoni de un şofer care nici măcar n-a apăsat pe frână. Doar fetiţa a supravieţuit.

”Eu n-am frânat pentru că am vrut să o evit. Am avut intenţia să o evit şi ea a sărit cu căruciorul în faţa mea. Îmi pare rău, foarte rău îmi pare. Aveam şi un pic de viteză”, spunea atunci șoferul.

IONUȚ EPUREANU, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Şoferul vinovat de producerea accidentului se află în arestul IPJ Suceava, în cauză, instanţele competente prelungind succesiv mandatul de arestare pentru 30 de zile. La această oră, mandatul expiră la data de 13 ianuarie 2019.

Oricine poate pune bani în urna montată de poliţişti în sediul inspectoratului din Suceava. De asemenea, foştii colegi ai jandarmeriţei ucise au deschis mai multe conturi online unde se pot face donaţii.

Mihaela SIMA

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est