Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prostituție pe față! Unii primari se duc cu ăla care dă mai mult! Edilii fac politică în timpul programului de lucru!

Publicat

on

Știti vorba aia cu femeia ușoară care se prostituează pe câțiva bani, dar pozează în fecioară? Ei cam așa e și cu unii primari PNL recent excluşi din partid sau încă activiști liberali. Se dau mari corecți și jură că sunt cinstiți de parcă alegătorii nu cunosc realitatea și nu știu că pentru politicienii noștri primează propriul interes și mai puțin cel al cetățenilor. 

Dați afară din partidul din care oricum nu prea au făcut parte, primarii PNL se țin de circ. Și îl fac pe bani publici! Nu mai au treabă la primarie, nu mai au investiții de făcut în comune, nu mai au probleme de rezolvat pentru cetățenii pe care îi reprezintă! În timpul serviciului, adică fix în acea perioadă în  care sunt plătiți din bugetul public, răsculații aruncați din PNL, ard gazul de pomană pe la Vaslui. Închiriază săli și susțin conferințe fără rost în care încearcă să explice că ei sunt corecți.

Prostituații au declarat într-o conferinţă de presă, că îndepărtarea lor din rândurile PNL a fost nestatutară, acuzând conducerea organizaţiei liberale de comportament abuziv. 

Acuzaţi că au încălcat în mod sistematic statutul PNL, prin atacurile aduse partidului sau prin participarea la întrunirile altor formaţiuni politice, primarii au afirmat că au fost excluşi din partid fără să fi fost înştiinţaţi anterior şi că cel care nu respectă statutul este chiar liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru. 

‘Tot ceea ce se întâmplă în PNL de doi ani încoace este total anormal. Au fost doar excluderi pe bandă rulantă. Rolul unui preşedinte este să adune, nu să risipească. Din păcate, munca noastră a fost de prisos. Comuna pe care o conduc s-a confruntat în ultimii ani cu o situaţie financiară gravă. Indiferent că la conducerea Guvernului au fost Ponta, Cioloş sau Grindeanu, eu am mers la Bucureşti şi am cerut ajutor. Acum, în ceasul al treisprezecelea, am primit ajutor de la Guvern şi, de aceea, m-au asociat imediat cu PSD sau ALDE. Excluderea noastră s-a făcut într-o şedinţă organizată noaptea, la care nu am avut acces’, a afirmat primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş. Cei exclusi din PNL au  menţionat că nu au fost anunţați cu privire la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL în care s-au decis excluderile, deşi statutul prevede că toţi cei propuşi spre sancţionare trebuie anunţaţi cu cel puţin trei zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă.  

Presteaza pentru bani, nimic mai mult! 

La conferinţa de presă au mai participat primarii PNL ai comunelor Vinderei şi Ghergheşti. În mijlocul zilei, au bătut drumul de la capătul județului, cel mai probabil pe banii cetățenilor cu mașinile instituțiilor publice. Ionuț Ghiur și Nixon Ibănescu au lăsat primariile de izbeliște și au venit la Vaslui ca să recunoască și ei că le place prostituția politică și să sustina, de asemenea, că sunt nemulţumiţi de felul în care Nelu Tătaru conduce organizaţia liberală. Ei au spus că se aşteaptă să fie excluşi odată cu această ieşire publică în care şi-au exprimat liber opinia. Edilii au recunoscut că practică prostituția și că au participat la întâlniri ale altor partide politice şi au avut întrevederi cu conducerea social-democrată a Consiliului Judeţean, dar au afirmat că nu intenţionează să candideze din partea altor partide. Presteaza pentru bani, nimic mai mult! Nu se știe ce fac cu banii și asta din cauza ca in comunitatile pe care le conduc este JALE. 

Ei au spus că tensiunile din organizaţia vasluiană a PNL sunt cunoscute de conducerea centrală a partidului, dar că nu există interes pentru rezolvarea situaţiei şi că, cel mai probabil, se aşteaptă rezultatele pe judeţ la alegerile europarlamentare pentru a se decide demiterea lui Tătaru din funcţia de preşedinte. Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, se plânge și el și spune că prin astfel de acţiuni se doreşte ‘slăbirea’ partidului. 

‘Constatăm că, după alegerile din aprilie 2017, din cadrul Organizaţiei PNL Vaslui, un grup de 3-4 persoane au ales să atace în mod constant şi susţinut partidul, atât din interior, cât şi din exterior. Într-un an electoral 2019, foarte important pentru viitorul politic al României, PNL Vaslui nu mai poate tolera un astfel de comportament în rândul membrilor săi. Considerăm că aceste atacuri au un singur scop, slăbirea organizaţiei PNL Vaslui în detrimentul altor partide politice şi introducerea neîncrederii în rândul membrilor de partid. Asigurăm cetăţenii că în rândul PNL Vaslui există resurse umane valoroase care muncesc zi de zi pentru a schimba în bine, un judeţ cu oameni din ce în ce mai necăjiţi, condus dintotdeauna de PSD’, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Vaslui. În completarea comunicatului PNL a anexat o fotografie prin care arătă participarea edilului Tamaș Ciprian Robert, precum și a altor primari PNL, la Liga Aleșilor Locali ALDE. Cam așa se face politică în zilele noastre, te duci cu ăla care dă mai mult, ce doctrină, ce devotament față de o formațiune politică? De unde opoziție, de unde legi respectate sau grija pentru cetățean. 

Mihaela SIMA

StiriEst

Zeci de familii din Vaslui nu au apa de doua zile! Cine isi bate joc de oameni!

Publicat

on

De catre

Oamenii din Vaslui nu au drumuri asfaltate, plang dupa un loc de parcare, nu au strand si nici activitate sportiva nu mai pot desfasura. De o buna bucata de timp nu mai au nici apa la robinete. Iar atunci cand suna la stapanii de la Aquavas sunt luati la misto. Ca atata stiu personajele de la regia de apa. Cel mai recent exemplu vine din zona Copou. De doua zile cateva zeci de familii de aici nu au apa. Primaria a inceput niste lucrari fantoma in zona respectiva. Fara sa anunte in prealabil cetatenii, a inchis accesul pe unele strazi, a gaurit caile de acces si a lasat oamenii fara apa. Iar ca tabloul sa fie perfect, o conducta s-a spart, iar muncitorii de la AQUAVAS spun ba ca au remediat defectiunea, ba ca lucreaza de zor. Oamenii suna la dispeceratul stapanilor de la Aquavas, dar primesc numai informatii eronate. La robinete apa vine in valuri. Cateva secunde are presiune, apoi abia curge, iar in final: seceta. Strazile din spatele Copoului, din zona castelului de apa, au fost sparte. Pe strada Delea s-au sapat cratere adanci si nimeni nu stie daca respectivele drumuri vor mai avea parte vreodata de asflat. De altfel, in ultimii ani majoritatea strazilor asfaltate au fost sparte din cauza incompetentei autoritatilor. „Este o nesimtire, nu se poate asa ceva, isi bat joc de noi! Avem

copiii, nu putem sta fara apa. Pentru ce platim, ca sa fure altii?”, spune revoltat un cetatean. De câțiva ani buni, toata zona municipiului Vaslui a devenit un calvar! Lucrările de reabilitare privind alimentarea cu apă și canalizare începute pe un program European de către Aquavas si Consiliul Judetean sunt departe de a fi finalizate. Până la acest dezastru, orasul avea străzile reparate, asfaltate. Acum, astazi se asfalteaza, iar maine vin niste pseudo constructori cu trei lopeti si doua roabe, incaseaza bani grei si sparg soselele. Zilnic apare cate o avarie la reteaua de apa, retea in care s-au investit cateva zeci de milioane de euro. Astfel, cum se sparge cate o teava, cum apa tasneste la suprafata prin canale sau efectiv iese din asfalt ori din pavele. “Este bataie de joc. Stam si asteptam sa curga apa. Te duci la primarie sa intrebi si toti ridica din urma. Hotii aia de la Consiliul Judetean oare au habar de ce se intampla aici?”, spune un alt cetatean. 

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

URGENT!! O copila are nevoie de noi pentru a trai

Publicat

on

De catre

Povestea Alexiei

“Orice om, zice marele Vasile, are nevoie înainte de toate de răbdare, ca pământul de ploaie ca să așeze pe ea, cum zice Apostolul, temelia sau credința. Pe aceasta zidește treptat dreapta socoteală, ca un ziditor încercat casa sufletului, așezând necontenit lut din pământul smereniei, ca să țină la un loc piatră cu piatră, sau virtute cu virtute, până ce se așează acoperisul, sau dragostea desăvârșită”.

Într-o zi obișnuită de vară, când nimeni nu se aștepta, în urma unei radiografii pentru coloană,  Alexia a fost diagnosticată cu scolioză dorsală. Medicului i- a recomandat corset special si efectuarea de ședinte de kinetoterapie. După luni de zile de purtat corsetul și nenumărate ședinte de kiteoterapie, s- a observat că Alexia nu beneficiază de niciun progres. De aici a început drumul lung al căutărilor și al neliniștilor. A fost nevoie de foarte multă speranță și răbdare de fier. După consultațiile ulterioare la diferiți medici specialiști, i s- a recomandat Alexiei să se opereze, ca fiind unica speranță de vindecare. Situația era de-a dreptul îngrijorătoare: curbura coloanei ajunsese la 50 de grade, în partea de jos, iar în partea de sus, la 68 de grade. După acest diagnostic, a fost nevoie de un nou corset, dar din păcate, nici acesta nu a adus rezultatele așteptate. Cum era de așteptat, situația a devenit critică pentru Alexia. Coloana ei s- a deformat și mai mult. În cele din urmă, a fost trimisă la Budapesta, la domnul Dr. Fazecas Bela, ortoped cunoscut la nivel internațional, un specialist al scoliozelor. A fost programată pe data de 3 iunie 2019 pentru intervenția pe coloană. Doar asta i- ar putea salva viața micuței Alexia. Dar, situația financiară a familiei nu îi permite să ajungă la operatie, toată nădejdea lor bazându- se pe compasiunea și sprijinul oamenilor de bună credință și inimoși, care înțeleg că a face bine, a ajuta pe cineva aflat la nevoie, este semnul cel mai concret al nobleței umane.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Specificați numele de familie  (Alexia) al copilului pentru care faceți donatia!

Citeste in continuare

StiriEst

Dosar penal pentru medicul fals din Suceava. Ce ar fi pățit un copil de 4 ani

Publicat

on

De catre

O femeie din Suceava a ajuns în atenţia Poliţiei şi a Direcţiei de Sănătate Publică, fiind acuzată că ar face intervenţii stomatologice fără să aibă acest drept. O mamă a reclamat-o, după ce şi-a dus copilul la cabinetul acesteia şi a intrat la bănuieli când a văzut-o la lucru. Cei de la Colegiul Medicilor au stabilit deja că femeia nu este înscrisă ca medic stomatolog. O mamă şi-a dus copilul de 4 ani la cabinetul stomatologic care funcţionează chiar în casa femeii reclamate. Nemulţumită de felul în care aceasta se comportă, i-ar fi cerut să îi arate diploma de medic. Cum femeia nu a putut face asta, mămica a sesizat situaţia autorităţilor. Când cei de la Colegiul Medicilor Stomatologici au aflat că femeia nu este înscrisă ca doctor, poliţiştii au deschis doar penal pentru exercitarea fără drept a profesiei. Reprezentanţii DSP spun că în locuinţa respectivă funcţionează legal un cabinet stomatologic, însă drept de a profesa aici are o altă persoană. Femeia reclamată este vizată şi de alte trei plângeri.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est