Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prostituție pe față! Unii primari se duc cu ăla care dă mai mult! Edilii fac politică în timpul programului de lucru!

Publicat

on

Știti vorba aia cu femeia ușoară care se prostituează pe câțiva bani, dar pozează în fecioară? Ei cam așa e și cu unii primari PNL recent excluşi din partid sau încă activiști liberali. Se dau mari corecți și jură că sunt cinstiți de parcă alegătorii nu cunosc realitatea și nu știu că pentru politicienii noștri primează propriul interes și mai puțin cel al cetățenilor. 

Dați afară din partidul din care oricum nu prea au făcut parte, primarii PNL se țin de circ. Și îl fac pe bani publici! Nu mai au treabă la primarie, nu mai au investiții de făcut în comune, nu mai au probleme de rezolvat pentru cetățenii pe care îi reprezintă! În timpul serviciului, adică fix în acea perioadă în  care sunt plătiți din bugetul public, răsculații aruncați din PNL, ard gazul de pomană pe la Vaslui. Închiriază săli și susțin conferințe fără rost în care încearcă să explice că ei sunt corecți.

Prostituații au declarat într-o conferinţă de presă, că îndepărtarea lor din rândurile PNL a fost nestatutară, acuzând conducerea organizaţiei liberale de comportament abuziv. 

Acuzaţi că au încălcat în mod sistematic statutul PNL, prin atacurile aduse partidului sau prin participarea la întrunirile altor formaţiuni politice, primarii au afirmat că au fost excluşi din partid fără să fi fost înştiinţaţi anterior şi că cel care nu respectă statutul este chiar liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru. 

‘Tot ceea ce se întâmplă în PNL de doi ani încoace este total anormal. Au fost doar excluderi pe bandă rulantă. Rolul unui preşedinte este să adune, nu să risipească. Din păcate, munca noastră a fost de prisos. Comuna pe care o conduc s-a confruntat în ultimii ani cu o situaţie financiară gravă. Indiferent că la conducerea Guvernului au fost Ponta, Cioloş sau Grindeanu, eu am mers la Bucureşti şi am cerut ajutor. Acum, în ceasul al treisprezecelea, am primit ajutor de la Guvern şi, de aceea, m-au asociat imediat cu PSD sau ALDE. Excluderea noastră s-a făcut într-o şedinţă organizată noaptea, la care nu am avut acces’, a afirmat primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş. Cei exclusi din PNL au  menţionat că nu au fost anunţați cu privire la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL în care s-au decis excluderile, deşi statutul prevede că toţi cei propuşi spre sancţionare trebuie anunţaţi cu cel puţin trei zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă.  

Presteaza pentru bani, nimic mai mult! 

La conferinţa de presă au mai participat primarii PNL ai comunelor Vinderei şi Ghergheşti. În mijlocul zilei, au bătut drumul de la capătul județului, cel mai probabil pe banii cetățenilor cu mașinile instituțiilor publice. Ionuț Ghiur și Nixon Ibănescu au lăsat primariile de izbeliște și au venit la Vaslui ca să recunoască și ei că le place prostituția politică și să sustina, de asemenea, că sunt nemulţumiţi de felul în care Nelu Tătaru conduce organizaţia liberală. Ei au spus că se aşteaptă să fie excluşi odată cu această ieşire publică în care şi-au exprimat liber opinia. Edilii au recunoscut că practică prostituția și că au participat la întâlniri ale altor partide politice şi au avut întrevederi cu conducerea social-democrată a Consiliului Judeţean, dar au afirmat că nu intenţionează să candideze din partea altor partide. Presteaza pentru bani, nimic mai mult! Nu se știe ce fac cu banii și asta din cauza ca in comunitatile pe care le conduc este JALE. 

Ei au spus că tensiunile din organizaţia vasluiană a PNL sunt cunoscute de conducerea centrală a partidului, dar că nu există interes pentru rezolvarea situaţiei şi că, cel mai probabil, se aşteaptă rezultatele pe judeţ la alegerile europarlamentare pentru a se decide demiterea lui Tătaru din funcţia de preşedinte. Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, se plânge și el și spune că prin astfel de acţiuni se doreşte ‘slăbirea’ partidului. 

‘Constatăm că, după alegerile din aprilie 2017, din cadrul Organizaţiei PNL Vaslui, un grup de 3-4 persoane au ales să atace în mod constant şi susţinut partidul, atât din interior, cât şi din exterior. Într-un an electoral 2019, foarte important pentru viitorul politic al României, PNL Vaslui nu mai poate tolera un astfel de comportament în rândul membrilor săi. Considerăm că aceste atacuri au un singur scop, slăbirea organizaţiei PNL Vaslui în detrimentul altor partide politice şi introducerea neîncrederii în rândul membrilor de partid. Asigurăm cetăţenii că în rândul PNL Vaslui există resurse umane valoroase care muncesc zi de zi pentru a schimba în bine, un judeţ cu oameni din ce în ce mai necăjiţi, condus dintotdeauna de PSD’, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Vaslui. În completarea comunicatului PNL a anexat o fotografie prin care arătă participarea edilului Tamaș Ciprian Robert, precum și a altor primari PNL, la Liga Aleșilor Locali ALDE. Cam așa se face politică în zilele noastre, te duci cu ăla care dă mai mult, ce doctrină, ce devotament față de o formațiune politică? De unde opoziție, de unde legi respectate sau grija pentru cetățean. 

Mihaela SIMA

StiriEst

Elevii sunt liberi și vineri. Cursurile au fost suspendate în toate școlile din cauza gripei

Publicat

on

De catre

Elevii şi preşcolarii vor fi liberi și vineri, 25 ianuarie, după ce ministrul Educației a decis, printr-un ordin, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România.

„În data de 25 ianuarie 2019 se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ din România. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv al anului școlar, stabilite de Consiliul de Administrație al unității de învățământ și comunicate Ministerului Educației Naționale”, se arată în ordinul semnat de ministrul Ecaterina Andronescu.

Cursurile au fost suspendate vineri din cauza gripei

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, decizia a fost luată ca măsură preventivă după ce specialiștii au declarat a doua saptamană cu caracter epidemic.

„Conform raportărilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă și cea de a 3-a saptamana consecutiv iși va mentine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripa.

Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripă, care consta în suspendarea cursurilor școlare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masură a fost aprobată printr-un  Ordin al ministrului Educatiei Nationale.  Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarata ofical zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati”, se arată în comunicatul de Ministerul Sănătății.

„Vom continua sa supraveghem atent evolutia gripei in toata tara. Impreuna cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare,  odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătatii.

Guvernul a anunțat că ziua de joi, 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, este liberă pentru bugetari.

Elevii au revenit, pe 14 ianuarie din vacanţa de iarnă, care a durat trei săptămâni. La începutul lunii februarie, ei vor avea din nou o vacanţă de o săptămână, între semestre.

Anul şcolar 2018-2019 este structurat pe două semestre: semestrul I – 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea – 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Citeste in continuare

StiriEst

Rares va multumeste! I-ati oferit o sansa la viata! Suma de bani este aproape completa.

Publicat

on

De catre

Sute de oameni s-au mobilizat in ultimele zile si au cerut public ajutor pentru un copil, un adolescent aflat la inceput de drum, dar care este pus la o grea incercare. Rares Diaconu are 17 ani si este elev in clasa a XI-a la Liceul ”Emil Racovita” din Vaslui. Este unul dintre olimpicii unitatii de invatamant, iar profesorii sai au doar cuvinte de lauda. Adolescentul a fost diagnosticat cu o formă galopanta de cancer, in luna decembrie a anului trecut. Atunci a mers la medic acuzand o durere la picior si o schiopatare inexplicabila. Diagnosticul a reprezentat o lovitura puternica pentru el si pentru familia sa: cancer osos. Sansa la viata a lui Dragos este sa incerce o operatie care se face in cateva locuri din lume. Sansa aceasta la viata costa! Si suma nu este deloc mica: 80.000 de euro.

“Dragi OAMENI cu suflet mare de pretutindeni! Vă anunțăm cu emoție și bucurie că suma de bani necesară operației lui Rareș este aproape completă. Familia și inițiatorii campaniilor on line vă mulțumesc din suflet. Vă vom ține la curent cu alte informații pe măsură ce ne vor fi oferite de familia lui Rareș. VĂ MULTUMIM!”, a scris pe facebook, directorul adjunct al LER Vaslui, Manuela Furtună. 

Un concert caritabil a fost organizat într-un club din Vaslui, iar toate încasările, respectiv peste 5.400 de lei, au ajuns în contul deschis special pentru ca Rareş să poată avea o şansă la viaţă. De asemenea, pe platforma gogetfunding.com s-au strâns peste 4.600 de euro, în timp ce numeroşi oameni din Vaslui au scos la licitaţie mai multe obiecte pentru a-l ajuta pe elevul olimpic.

Tricoul echipei Steaua Bucureşti a fost scos la licitatie

Ana Irina Podoleanu a scos la licitaţie un tricou al echipei Steaua Bucureşti din perioada 2006-2007 cu semnăturile unor jucători celebri precum: Mirel Rădoi, Bănel Nicoliţă, Mihăiţă Neşu, Cyril Thereau, Gabriel Boştină, Carlos Fernandes şi mulţi alţii.

‘Banii obținuți pe acest tricou vor ajunge în contul lui Rareș!’, a scris tânăra în postarea de pe Facebook.

Medici, taximetrişti, patiseri sau ziarişti din Vaslui au anunţat că vor face tot posibilul pentru ca Rareş să reuşească să strângă suma de bani necesară pentru tratamentul din Austria.

Si Episcopul Ignatie a mobilizat preotii sa se implice in strangerea de fonduri! 

Bani s-au strans in scoli si licee, in institutii publice. Au strans bani Tribunalul Vaslui, Directia Finantelor Publice, Primaria Vaslui, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, acolo unde tatal lui Rares este angajat ca pompier. De asemenea, compania Gaz Est a donat 23.400 de lei. Mai mult, micii investitori locali au anuntat ca sumele obtinute din vanzari in aceasta perioada vor fi donate lui Rares Diaconu.

Persoanele care doresc să-l sprijine in cintinuare pe Rareş, pot dona în conturile părinţilor: 

Persoanele care doresc să-l sprijine pe Rareş, pot dona în conturile părinţilor: 

Lăcrămioara Diaconu, cont lei, IBAN RO39RNCB0262006051730006

Diaconu Niculaie, cont euro, IBAN RO71RNCB0259006042640001, cod SWIFT: RNCB RO BU

Diaconu Lăcrămioara, cont lire IBAN RO55RNCB0262006051730009, cod SWIFT: RNCB RO BU

Citeste in continuare

StiriEst

Vasile Paval: “Nu putem cheltui toti banii pentru deszapezire! Va trece iarna, n-o sa fie tot anul!”

Publicat

on

De catre

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că autorităţile publice nu pot cheltui toţi banii de la buget pentru deszăpezire şi că oamenii ar trebui să se mobilizeze mai mult şi să ajute la deszăpezire în perioada iernii. Reacţia a venit după ce, în urma căderilor abundente de zăpadă înregistrate în municipiul reşedinţă în urmă cu două săptămâni, pe reţele de socializare a existat un val de critici la adresa autorităţilor locale, despre care s-a spus că au fost depăşite de situaţie şi nu au acţionat corespunzător pentru deszăpezire şi ridicarea gunoiului menajer. ‘Am acţionat cât am acţionat, ne-am asumat criticile, încercăm să ne corectăm, dar indiferent cât de operativ am acţiona, nu putem într-un termen scurt să realizăm lucrările corespunzătoare fără ajutorul populaţiei şi al agenţilor economici. Am observat că a fost lăsat totul numai în grija autorităţilor locale. Oamenii trebuie şi ei să iasă, asociaţiile de proprietari trebuie să se mobilizeze, să cureţe aleile, să ajute. Nu putem să consumăm tot bugetul pe deszăpezire. Am explicat şi în fiecare an explic acest lucru. Puteam să aducem 70 de utilaje, puteam să aducem 1.000 de oameni şi să curăţăm tot, dar cu ce bani? Este o perioadă care va trece. În perioada următoare va trece iarna, că n-o să fie tot anul, dar trebuie să reparăm străzile, să reparăm trotuarele, să asigurăm cheltuielile legate de iluminat, nu putem crea dezechilibre. Nu este o scuză să nu acţionăm, dar totul trebuie făcut cu bună-credinţă şi cu sprijinul oamenilor’, a afirmat primarul Vasile Pavăl. Cetăţenii municipiului şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care SC Goscom SA Vaslui a acţionat pentru curăţarea drumurilor, degajarea zăpezii sau colectarea gunoiului menajer de la platformele situate în municipiul reşedinţă. Ei au postat fotografii cu parcări, staţii de autobuz şi trotuare blocate de nămeţi, susţinând că reprezentanţii Goscom sunt depăşiţi de situaţie, aceştia nereuşind să intervină eficient nici măcar în zona centrală a municipiului Vaslui şi cu atât mai puţin pe străzile lăturalnice sau în suburbii.

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est